Li Peng, Vicepreşedinte Huawei: "Adopţia 5.5G presupune tranziţia către o lume inteligentă"

F.D.
Companii / 4 martie

Li Peng, Vicepreşedinte Huawei: "Adopţia 5.5G presupune tranziţia către o lume inteligentă"

"Ne apropiem rapid de o lume inteligentă. Pe măsură ce cerinţele faţă de reţele au crescut, adopţia tehnologiei 5,5G a devenit un pas esenţial în drumul spre o lume inteligentă. Se preconizează că 5.5G va intra în uz comercial în 2024. Aşadar, haideţi să construim reţelele de astăzi pentru aplicaţiile de mâine pentru a avansa în lumea inteligentă", a declarat Li Peng, vicepreşedinte senior al Huawei şi preşedinte Carrier BG, la MWC Barcelona 2024, conform unui comunicat de presă al companiei.

Vicepreşedintele Huawei a explicat că, în ultimii 20 de ani, informatizarea şi digitalizarea au adus oportunităţi în valoare de mii de miliarde de dolari pentru industria TIC. Pentru această nouă lume inteligentă sunt necesare cerinţe de reţea mai ridicate, cum ar fi ultra-bandă ascendentă, comunicaţii în bandă largă în timp real şi IoT cu scenariu complet. Acest lucru a determinat evoluţia rapidă către 5,5G, care va permite scenarii de aplicaţii şi modele de afaceri inovatoare. Până în 2030, se estimează că economia inteligentă va valora peste 18,8 trilioane de dolari, ceea ce va aduce un nou val de oportunităţi pentru industrie.

În China, în Orientul Mijlociu şi în Europa, principalii operatori au verificat deja capacităţile avansate de 5,5G în reţelele comerciale. Testele lor acoperă o gamă largă de scenarii, inclusiv conexiuni inteligente pentru oameni, locuinţe, vehicule şi stadioane. În plus, tot mai multe oraşe inteligente de 10 gigabiţi alimentate de 5,5G apar în locaţii din întreaga lume.

La ediţia din acest an a MWC, Huawei lansează o serie completă de produse şi soluţii 5.5G pentru o gamă largă de scenarii diferite, împreună cu primul model Telecom Foundation Model din industrie. Acest model va ajuta transportatorii să maximizeze valoarea reţelelor lor, în special în domenii precum experienţa garantată a reţelei şi O&M automatizată.

Pe măsură ce tehnologia de reţea evoluată continuă să redefinească fluxurile de informaţii şi de valori şi facilitează puterea conectivităţii omniprezente, ne vom afla în curând într-o lume complet inteligentă.

Redefinirea fluxurilor de informaţii: Conţinutul alimentat de inteligenţa artificială determină o creştere a traficului de date noi

Tehnologiile inteligente se dezvoltă rapid, iar aplicaţiile inteligente au devenit din ce în ce mai răspândite. Acest lucru a creat noi oportunităţi pentru industrii.

În ceea ce priveşte fluxurile de informaţii, inteligenţa artificială generativă alimentează deja noi tipuri de obiecte şi scenarii conectate, cum ar fi oamenii digitali şi maşinile inteligente. Aceste noi scenarii necesită o infrastructură mai bună, inclusiv noi modele de stocare şi calcul cooperativ între cloud, edge şi dispozitiv. AIGC va alimenta crearea a peste 100 de miliarde de gigaocteţi de date şi va conduce peste un trilion de gigaocteţi de trafic de date. Huawei preconizează că, numai în 2026, IA va fi utilizată pentru a produce peste 250 de miliarde de imagini şi 70 de milioane de videoclipuri, redefinind complet abordarea mondială a creării de conţinut.

Redefinirea fluxurilor de valoare: Monetizarea serviciilor mobile dincolo de conectivitate

Pe măsură ce industria TIC înregistrează mai multe inovaţii în domeniul aplicaţiilor inteligente, va creşte cererea pentru o experienţă de reţea fiabilă pe mai multe dimensiuni. În special, viteza garantată a legăturii ascendente, QoS şi latenţa vor fi esenţiale pentru a satisface nevoile diverse ale consumatorilor şi ale clienţilor din industrie. Acest lucru va oferi operatorilor noi oportunităţi de creştere incredibile, deschizând noi fluxuri în valoare de sute de miliarde de dolari.

Un operator chinez, de exemplu, a lansat un pachet 5G livestream pentru a oferi o legătură ascendentă garantată pentru streaming live fără întreruperi. Această nouă ofertă de servicii a ajutat operatorul să crească ARPU cu peste 70%.

În sectorul transporturilor, serviciile 5G New Calling ale unui alt operator de telefonie oferă poziţionare precisă în timp real şi interacţiune în mijlocul apelului pentru aplicaţii precum cererile de despăgubire pentru asigurări auto. Acest lucru le permite proprietarilor de maşini să completeze o singură dată depunerea cererii de despăgubire de asigurare, expertiza la faţa locului şi soluţionarea cererii de despăgubire în cazul unui accident de circulaţie. Acest nou tip de servicii a ajutat operatorul să monetizeze cu succes piaţa B2B2C.

Puterea conectivităţii omniprezente: Crearea de noi valori pentru toate industriile

Conectivitatea de înaltă calitate a reţelei 5G ajută operatorii să conecteze mai mulţi oameni cu mai multe lucruri, oricând şi oriunde. Telefoanele cloud sunt un exemplu excelent. Cu o lăţime de bandă mai mare şi o latenţă mai mică, consumatorii pot juca cele mai dinamice jocuri online şi pot utiliza cele mai avansate aplicaţii de la locul de muncă mult peste limitele de stocare şi putere de procesare ale dispozitivelor locale.

Tehnologiile avansate, cum ar fi IoT pe arie largă, schimbă, de asemenea, regulile jocului pentru aplicaţiile industriale. Cu o creştere de 10 ori a densităţii şi preciziei conexiunilor, sectorul TIC poate satisface nevoile de conectivitate ale oricărui scenariu industrial, de la reţelele inteligente la producţie, depozitare şi logistică.

În încheiere, Li Peng a făcut apel la industrie să îmbrăţişeze 5.5G şi să construiască o bază TIC solidă pentru o lume inteligentă mai prosperă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb