Lia Olguţa Vasilescu, plasată în arest la domiciliu

C.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 31 martie 2016

Lia Olguţa Vasilescu, plasată în arest la domiciliu

Actualizare 21:41 Dragnea: "Situaţia Olguţei Vasilescu este chiar şocantă"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la Brăila, că arestarea primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, a fost chiar "şocantă" şi că reprezintă o preocupare serioasă a tuturor candidaţilor, nu numai a celor din PSD.

"Ne-a afectat foarte mult uman. Olguţa este o colegă foarte apreciată în partid şi are foarte mulţi prieteni în partid. A fost chiar şocant. Trebuie să recunosc că este o preocupare serioasă în rândul candidaţilor şi cred că nu numai în rândul PSD-iştilor, generată de riscurile unei neînţelegeri sau înţelegeri greşite a legislaţiei", a declarat Dragnea, potrivit Agerpres.

Dragnea a mai spus că situaţia Olguţei Vasilescu este o lovitură pentru PSD, dar că, în general, se abţine să comenteze motivările şi acuzaţiile.

"Trebuie să recunosc, până la urmă, asta e viaţa, îmi asum nişte riscuri când fac declaraţii publice. Sigur că există îngrijorare. (...) O să generăm discuţii serioase, deschise, transparente cu colegii de partid şi din alte partide, pentru că nu e problemă de unul sau altul. Categoric este o lovitură pentru PSD, dar aşa cum am mai spus-o mergem înainte. Până la urmă, ce nu te omoară, te întăreşte. Sigur, avem regrete foarte mari, supărări foarte mari, dar în viaţă se întâmplă astfel de lucruri", a completat Dragnea.

În context, Dragnea a spus că va propune realizarea unui ghid cu trebuie şi ce nu trebuie să facă un candidat în condiţiile în care "legislaţia nu este foarte clară", pentru că oamenii sunt foarte preocupaţi de acest subiect.

"De asta am anunţat astăzi că vreau să realizăm o listă de lucruri care să nu se facă, care să fie siguri că nu le face un candidat, ca să nu poată fi interpretate, pentru că, din păcate, sunt din ce în ce mai mulţi care spun că legislaţia nu este foarte clară. Încercăm să facem un fel de ghid, pentru că, sincer, oamenii sunt foarte preocupaţi. Este şi legislaţia nouă în ceea ce priveşte finanţarea partidelor. Rigoarea este foarte mare, e bună legea", a mai spus Dragnea.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:06 Lia Olguţa Vasilescu: "Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită"

Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova, a declarat, după ce instanţa a plasat-o în arest la domiciliu, că "nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită", adăugând că va contesta hotărârea.

"Instanţa a hotărât arest la domiciliu. Vom contesta. Ce pot să spun e că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nici măcar procurorul nu a spus azi că în sarcina mea s-ar fi reţinut vreo mită, că aş fi luat bani de undeva. Eu construiesc un stadion la Craiova, un spital, se fac reabilitări, foarte multe lucruri. Din asta se câştigă capital social. Noi, primarii, să nu mai facem nimic, să ne ducem acasă", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la ieşirea din Tribunalul Bucureşti.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:30

Lia Olguţa Vasilescu, reţinută ieri de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, a fost plasată în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti, transmit televiziunile de ştiri.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Olguţa Vasilescu a fost plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:08 Referat DNA: Lia Olguţa Vasilescu a monitorizat constant realizarea materialelor electorale primite de la un om de afaceri

Lia Olguţa Vasilescu a monitorizat constant realizarea materialelor electorale pentru campania din 2012, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, ale căror costuri au fost suportate de un om de afaceri, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a primarului municipiului Craiova.

"În mod constant, inculpata Vasilescu Lia Olguţa venea la sediul firmei lui (...) S.C. (...) S.R.L., la ore matinale, pentru a-l întreba de stadiul execuţiei materialelor de publicitate electorală (brichete, pixuri, căni etc.). Camioanele încărcate cu produse de publicitate electorală au fost direcţionate conform indicaţiilor date de Vasilescu Lia Olguţa în municipiul Craiova, la locurile indicate", se arată în referat.

Materialele electorale confecţionate sunt menţionate în mai multe anexe la un contract. Este vorba, printre altele, de câte 50.000 de brichete şi pungi personalizate, 20.000 de odorizante, 10.000 de căni şi mai multe mii de tricouri şi pixuri.

Procurorii susţin că acelaşi om de afaceri i-a plătit şi o sumă de bani cash candidatei Lia Olguţa Vasilescu, tot pentru susţinerea campaniei electorale pentru funcţia de primar al Craiovei. În plus, el a suportat costurile unui concert şi cheltuielile de deplasare ale celui care l-a susţinut, surse judiciare indicând că artistul respectiv este Goran Bregovici.

(I.D)

--------

Actualizare 15:37 Dragnea: "Aşteptăm decizia instanţei în cazul Olguţei Vasilescu; vom discuta săptămâna viitoare candidatura la Craiova"

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat astăzi că se aşteaptă o decizie a instanţei în cazul cererii DNA de arestare preventivă a Olguţei Vasilescu, urmând ca săptămâna viitoare să se ia în discuţie o variantă privind candidatul social-democrat la Primăria municipiului Craiova.

"Am discutat foarte mult, vă spun cu sinceritate, cazul Olguţei Vasilescu şi atât eu, cât şi colegii mei am fost foarte afectaţi de imaginea colegei noastre în cătuşe. Au fost imagini, pentru mine şi pentru noi, cu puternic impact emoţional. Nu ştim exact ce e în dosar, n-am văzut decât, ca şi dumneavoastră, ce a apărut public. În ceea ce priveşte întrebarea legată de ce vom face la Craiova, nu am fost de acord să purtăm o discuţie astăzi. Aşteptăm cu foarte multă atenţie decizia instanţei de astăzi. Sigur, uman suntem alături de Olguţa, este colega noastră, ea a fost susţinută, pentru Primăria Craiovei. A fost un primar foarte bun, a făcut foarte multe în municipiu. Aşteptăm decizia de astăzi şi în funcţie de asta vom avea o întâlnire cu colegii din organizaţia de la Dolj săptămâna viitoare", a afirmat Dragnea, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit unor surse din media.

(S.A.)

------------

Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, reţinută de DNA

Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, a fost reţinută ieri de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani. Politicianul urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alături de ea sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

Procurorii susţin: "În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. «Donaţiile» respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei".

DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

DNA precizează: "Concret, Vasilescu Lia Olguţa a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova".

Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguţa Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăţi în desfăşurarea lucrărilor.

Totodată, DNA mai spune că Lia Olguţa Vasilescu a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 2 martie 2016.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu sunt locuri in Penitenciare ?

    Penitenciare avem,doar ca javrele afiliate politic NU SUPORTA DETENTIA....

    Socanta este activitatea voastra! Si mizeria pe care o produceti voi si pentru care v-ati votat venituri mari. V-ati majorat veniturile, v-ati acordat pensii, dar programul vostru de lucru nu vi l-ati marit - este mai scurt decat al prescolarilor!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb