Liberalii cer înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru ASF

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2015

Deputaţii liberali cer înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi-a exercitat atribuţiile în cazul poliţelor RCA, ne-a declarat ieri Andreea Paul.

Domnia sa ne-a explicat: "PNL a întreprins acest demers pentru că a constatat că nu există nicio îmbunătăţire în domeniul poliţelor RCA, deşi Comisia de Buget Finanţe Bănci din Camera Deputaţilor a audiat, în sesiunea trecută, conducerea ASF şi a şi existat, în februarie, un raport înaintat de Autoritate în acest sens. Dar de atunci şi până acum nu s-a mai întâmplat nimic şi considerăm că este necesară o anchetă".

Conform cererii parlamentarilor PNL, comisia de anchetă are obiectiv verificarea tuturor notelor de fundamentare care au stat la baza adoptării ordinelor, normelor şi instrucţiunilor emise de ASF în anii 2013-2014 în domeniul asigurărilor obligatorii şi facultative, dar şi verificarea modului în care societăţile de asigurări-reasigurări au raportat sustenabilitatea economico-financiară şi în ce mod eventualele pierderi din anii anteriori au fost acoperite prin majorarea primelor de asigurare în anii 2014-2015.

Liberalii doresc să afle şi modul în care este aplicat şi respectat sistemul bonus-malus în evaluarea primelor de asigurare şi să analizeze motivele pentru care ASF nu a sesizat Consiliul Concurenţei privind posibilitatea existenţei unor situaţii de concurenţă neloială pe piaţa asigurărilor din ţara noastră.

În cererea formulată de către deputaţii PNL figurează şi analiza motivelor pentru care ASF nu a sesizat Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului în cazul unor societăţi de asigurări-reasigurări acuzate de refuz nejustificat de plată de către mii de asiguraţi şi verificarea modului în care instituţia şi-a îndeplinit funcţiile legale de supraveghere a pieţei asigurărilor, atât obligatorii, cât şi facultative în perioada 2014-2015.

Comisia de anchetă va fi formată din nouă membri şi va fi condusă de un birou, compus din: preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.

Constatările, concluziile şi propunerile Comisiei de anchetă vor face obiectul unui raport final, elaborat de toţi membrii acesteia, care va fi depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în termen de 60 de zile de la data înfiinţării şi aprobării componenţei Comisiei de anchetă de către Camera Deputaţilor.

Aprobarea înfiinţării Comisiei de anchetă trebuie decisă în plenul Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Majorarea pretului RCA continua si anul asta in randul persoanelor varstnice. Si nu vorbim de 2-3% ci de aprox 25%. Pentru ce se scumpesc politele RCA pentru acea categorie de varsta dovedita prin statistici ca este cea care provoaca cele mai putine daune? ASF si lepra de Negritoiu pe cine protejeaza? Domnilor liberali, pestele de la cap se impute, iar capul este un securist comunist pus in conducerea ASF de catre PSD. Schimbati conducerea si numiti tehnocrati si nu politruci sau securisti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb