Liberalii ieşeni îşi vor construi sediu într-o zonă ultracentrală a Iaşiului

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Politică / 25 aprilie 2006

Organizaţia ieşeană a Partidului Naţional Liberal (PNL) îşi va construi o clădire destinată activităţilor politice într-o zonă ultracentrală a Iaşiului. Terenul necesar edificării acestui obiectiv, respectiv jumătate din suprafaţa de 2.000 mp a Parcului "Tîrgu Cucu", a fost acordat cu titlu gratuit de către Consiliul Local Municipal Iaşi.

"Am avut o discuţie cu domnul deputat Relu Fenechiu şi am stabilit să urgentăm procedurile necesare pentru a putea începe construirea sediului organizaţiei liberalilor", a declarat primarul PSD al Iaşiului, Gheorghe Nichita. Domnia sa a precizat că liberalii îşi vor realiza singuri Planul Urbanistic Zonal (PUZ), iar primăria îi va sprijini cu informaţiile şi documentaţia necesară.

În prezent, pentru zona în care va fi ridicat noul sediu al PNL Iaşi nu există un PUZ, deşi primăria a organizat în două rînduri o licitaţie în vederea realizării acestei documentaţii, care să cuprindă aria delimitată de străzile Cuza-Vodă, Elena Doamna, Biserica Bărboi şi esplanada Hala Centrală. Tergiversarea soluţionării acestei probleme este inexplicabilă, cu atît mai mult cu cît pentru zona res-pectivă există intenţii de construire a unor obiective edilitare de mare interes. Ca atare, sediul PNL va deveni obiectivul în jurul căruia se va organiza, din punct de vedere arhitectural, întregul areal. Şeful liberalilor ieşeni, deputatul Fenechiu, a afirmat că imobilul va respecta arhitectura zonei. Parcul "Tîrgu Cucu" este încadrat de bisericile "Golia" şi "Bărboi", două dintre cele mai importante monumente ale Iaşiului.

Conform domnului Fenechiu, clădirea va avea probabil parter şi un etaj, plus mansardă, de aproximativ 200 mp la sol. La parter ar urma să fie amenajată o sală pentru conferinţe şi alte manifestări, iar la etaj birouri parlamentare şi locaţii pentru organizaţiile partidului. Clădirea va fi deservită de o parcare, iar de jur-împrejur vor fi amenajate spaţiile verzi. Fondurile necesare construirii sediului vor proveni din cotizaţiile membrilor de partid.

Acordarea cu titlu gratuit a unui teren aflat în patrimoniul public pentru o organizaţie politică reprezintă o premieră pentru Iaşi, dar consilierii locali şi-au justificat măsura prin prevederile Legii partidelor politice şi a Legii administraţiei publice. Solicitarea pentru teren a fost formulată de deputatul Relu Fenechiu, preşedintele organizaţiei locale a PNL, care şi-a motivat demersul prin faptul că imobilul în care se află actualul sediu este propus spre demolare în următorii doi ani.

Întîmplător, în şedinţa în care Consiliul Local a admis cererea şefului liberalilor ieşeni, au fost aprobate mai multe proiecte de hotărîre importante pentru Iaşi şi care erau amînate de cîteva luni, tocmai din cauza opoziţiei consilierilor aparţinînd Alianţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb