Actualizare 18:04 Robert Sighiartău, ales secretar general al PNL; Bolojan, Turcan, Dumitrescu şi Hava, aleşi prim-vicepreşedinţi
Deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales astăzi, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Naţional Liberal (PNL).
De asemenea, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi.
Secretarul general a fost propus de preşedintele PNL, Ludovic Orban. Sighiartău a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi, potrivit Agerpres.
Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare.
Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă, cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) - prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale, cu 1.329 de voturi.
-----------
Actualizare 11:58 Consiliul Naţional de Coordonare al PNL alege funcţiile de conducere
Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PNL s-a întrunit astăzi, la Romexpo, urmând să aleagă funcţiile în Biroul Executiv, secretarul general, trezorierul, membrii Comisiei de Arbitraj (CA) şi membrii Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori (CNRC).
Lucrările Consiliului Naţional de Coordonare au fost deschise de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenţi 1.220 de delegaţi, potrivit Agerpres.
Secretarul general este propus de preşedintele PNL, Ludovic Orban, acesta fiind Robert Sighiartău. Economist de profesie, Sighiartău este deputat de Bistriţa şi vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal.
Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi candidează: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tişe, Nicolae Robu şi Mugur Cozmanciuc.
Ilie Bolojan şi Viorel Cataramă şi-au depus candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice, Raluca Turcan şi Alin Tişe - pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu şi Nicolae Robu - pentru prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă, iar Mircea Hava şi Mugur Cozmanciuc - pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale.
Alţi treizecişiunu de liberali şi-au depus candidatura pentru cele şaisprezece funcţii de vicepreşedinte pentru diferite domenii.
Popescu Ligia, Vlad Nistor, Radu Surugiu, Ionuţ Stroe, Radu Carp, Aleodor Frâncu candidează pentru funcţia de vicepreşedinţi pe politică externă, apărare şi siguranţă naţională, Ionela Balaş, Dan Leoreanu, Lucia Varga, Marcel Vela, Petru Luhan - pentru vicepreşedinte pe administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională, Vasile Varga şi Ben-Oni Ardelean - pentru vicepreşedinte pe justiţie şi drepturi cetăţeneşti, Viorel Cataramă, Florin Cîţu şi Vintilă Ştefan - pentru vicepreşedinte pe buget, politici fiscale, familie şi protecţie socială.
Sulfina Barbu candidează pentru un post de vicepreşedinte pe sănătate, muncă, familie şi protecţie socială, Nadia Raţă, Alexandru Radu, Gabriel Pintea, Dan Motreanu - pentru vicepreşedinte pe educaţie, cercetare, tineret, sport, cultură, culte şi minorităţi, Gheorghe Ştefan, Vasile Iliuţă, Adrian Oroş, Liviu Bulgaru - pentru vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură, Michael Heiman, Aleodor Frâncu, Mircea Toader, Adrian Iuraşcu, Virgil Guran şi Ion Popa - pentru vicepreşedinte pe infrastructură de transport, comunicaţii şi societate informaţională.
Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai PNL şi-au depus candidatura douăzeci de liberali.
Pentru Regiunea Nord-Est candidează Ioan Bălan şi Marius Bodea, pentru Sud-Est - Victor Paul Dobre şi Gheorghe Muhscină, pentru Sud Muntenia - George Ionescu, Răducu Filipescu şi Vasile Câmpulungeanu, pentru Sud-Vest Oltenia - Gigel Ştirbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu, pentru Vest - Alin Popovici, Gheorghe Falcă, Marcel Vela, pentru Nord-Vest - Lucian Bode, Lucia Varga şi Alin Tişe, pentru Centru - Florin Roman şi Ovidiu Moldovan, iar pentru Bucureşti-Ilfov - Marian Petrache.
Pentru funcţia de membru în conducerea PNL şi-au depus candidatura patruzeci şi unu de liberali, iar pentru cea de trezorier - Antonel Tănase.
Printre cei care candidează pentru funcţia de membru al Biroului Executiv se numără Mircea Toader, Costel Şoptică, Cristian Buican, Florin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Iulian Huţucă, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru Oprea, Marcel Vela, Radu Carp, Nicolae Robu, Mihai Tararache, Alin Tişe, Mugur Cozmanciuc.
De asemenea, vor fi aleşi membrii CA şi CNRC, pentru care candidează peste patruzeci de liberali.
------------
Ludovic Orban a afirmat ieri, la finalul Congresului în care a fost ales preşedinte al PNL, că încrederea liberalilor îl onorează şi a precizat că nu este victoria lui, ci a partidului.
Ludovic Orban a spus, citat de Agerpres: "Dragi prieteni liberali, vă mulţumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi (ieri, n.r.) nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România".
El a anunţat că sub conducerea sa PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care ''se va bate'' cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în ţara noastră, pentru a asigura creşterea economică.
Ludovic Orban a mai afirmat: "PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi, în 2019, să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru preşedintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară".
La finalul lucrărilor Congresului PNL, Ludovic Orban a primit cadou un tulnic de la deputatul Corneliu Olar (Alba).
Olar a spus: "I-am adus lui Ludovic Orban simbolul moţilor, tulnicul, cu care Avram Iancu chema moţii la luptă. Aşa trebuie să facă Ludovic Orban. Liberali din toată ţara, uniţi-vă la luptă împotriva PSD-ului!".
După anunţarea rezultatelor votului, Ludovic Orban l-a invitat pe scenă pe contracandidatul său, Cristian Buşoi.
Buşoi a declarat: "Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban. Respect acest rezultat. PNL trebuie să rămână o echipă unită, să meargă înainte cu toată forţa, cu toată încrederea pentru că ideile şi principiile pe care noi le apărăm sunt ideile şi principiile dreptei, iar drumul pe care noi vrem să-l arătăm românilor este drumul spre prosperitate şi spre mai bine pentru România. Felicitări, Ludovic!".
Ludovic Orban a fost ales ieri preşedinte al PNL cu 3.518 de voturi. Contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit doar 952 de voturi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vanatorul în data de 18.06.2017, 10:56)
Este mult prea devreme pentru a spune ca alegerea ta este victoria PNL-ului intrucat nu exista rezultate ale PNL-ului sub conducerea ta pentru a putea sustine asa ceva. Deocamdata totul este la nivel de speranta. Voi, clasa politica, aveti o mare problema - vorbiti mult si ganditi putin! Incepeti prin a gandi si abia apoi sa vorbiti, in cunostinta de cauza. Deocamdata, despre PNL se poate spune doar ca are un presedinte ales. Ce va aduce acesta pentru PNL ramane de vazut
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Mihai D în data de 18.06.2017, 14:31)
Esti de treaba; dar nu este cazul. Orban nu porneste de la 0 in fata electoratului ci de la minus. Nu stiu cum a scapat de dosarul de la DNA si nici de dosarul de acum multi ani cand a lovit un copil cu masina in Cotroceni. Doamne fereste, nu m-am bucurat atunci pentru ce i s-a intamplat, cum nu ma bucur nici acum, Dar am semne de intrebare. In plus, Orban a fost tot timpul un leader de mana a 2-a. Nu zic ca e baiar rau, zic doar ca este mediocru. Intamplator, PNL-ul este si el un partid de mana a 2-a in ultimul timp. Spune asta unul care a votat dreapta, adica pe niste prosti. Dar mai bine decat hotii din PSD. Culmea, PSD-ul care este un partid de hoti, a fost tot timpul un partid de rang 1. Cred ca textura din care este tesut poporul roman necesita criogenare si apoi reset/reboot.