Liberalii şi Verzii cer o anchetă internă în Parlamentul European cu privire la o reţea de influenţă rusă

R.S.
Politică / 29 martie

Liberalii şi Verzii cer o anchetă internă în Parlamentul European cu privire la o reţea de influenţă rusă

Liderii grupurilor liberalilor şi Verzilor din cadrul Parlamentului European (PE) cer astăzi să se deschidă o anchetă internă, după ce servicii de informaţii au identificat o reţea de influenţare finanţată de Moscova, relansând temeri cu privire la amestecuri în PE, la mai bine de un an după scandalul "Qatargate", relatează AFP.

Praga a anunţat miercuri că serviciile cehe de informaţii au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propagandă prorusă cu privire la Ucraina pe site-ul Voice of Europe şi care îşi întindea influenţa "până în Parlametul European", fără să prezinte detalii, potrivit AFP.

În cadrul acestei reţele, "Rusia a abordat eurodeputaţi şi a plătit în vederea promovării propagandei ruse. este vorba despre parlamentari care au luat bani", a anunţat joi premierul belgian Alexander De Croo în Camera belgiană a Reprezentanţilor. Eurodeputata franceză macronistă Valerie Hayer, preşedinta Renew Europe (centru şi liberli), i-a scris preşedintei PE Roberta Metsola pentru a-i cere deschiderea unei anchete interne "imediate şi transparente, în cooperare cu autorităţile naţionale", conform sursei citate.

Cu zece săptămâni înaintea alegerilor europene, "alegătorii trebuie să ştie dacă eurodeputaţi sau candidaţi lucrează cu susţinerea Rusiei sau a mandatariloor acesteia. Democraţia în Uniunea Europeană trebuie să fie apătară cu orice preţ împoriva acestor ameninţîri", subliniază Hayer, notează AFP.

Verzii cer de asemenea "o anchetă rapidă şi aprofundată la scară europeană". "Putin încercă să scape în Războiul din Ucraina (...). Acesta este un atac direct împotriva structurii democraţiei noastre. Politicienii care au primit bani trebuie să fie pedepsiţi aspru, atât politic, cât şi în justiţie", cere aleasa germană Terry Reintke, unul dintre cele două capete de listă a Verzilor în alegerile europene, scrie sursa precizată.

"Parlamentul examinează în prezent, în cordonare cu partenerii săi instituţionali, concluziile autorităţilor cehe cu privire la media Voice of Europe", declară AFP o purtătoare de cuvânt a PE.

Accesul la instituţia de presă - "care apare pe liste de sanţciuni (impuse de către) UE" din cauza dezinformărilor cu privire la Războiul din Ucraina - a fost interzis, iar eurodeputaţii "sunt obligaţi să respecte reguli clare în privinţa independenţei şi eticii", altfel riscând "penalităţi", subliniază ea. PE este zguduit din decembrie 2022 de scandalul "Qatargate", cu privire la suspiciuni de corupţie a unor aleţi implicând Qatarul şi Marocul, transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Catre Parlamentul European, aceasta institutie a terorii si despotismului neluminat al Europei.

    Opriti cenzura, lasati-i pe rusi sa se faca singuri de ras. Dati drumul Russia Today in Europa. Vrem sa ii vedem cum se fac de ras. Nu ii mai cenzurati. 

    S-a luat masuri impotriva celor care au hotarat sa se ia doze doze foarte mari de vaccinuri anticovid, sau si la nivel european ca si la noi,sunt de vina numai oamenii saraci iar escrocii pot fura mai departe?

    o ancheta cu contractul cu pfizer nu vor ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb