LIBERTATEA.RO: ASF face o sesizare penală împotriva întregii conduceri Euroins

S.B.
Bănci-Asigurări / 2 februarie 2023

ASF face o sesizare penală împotriva întregii conduceri Euroins

Mai mulţi angajaţi ai Euroins ar fi dezvăluit documente interne ale societăţii în care sunt îndrumaţi să nu raporteze către stat numărul real de dosare în instanţă

Autoritatea de Supraveghere Financiară va face o sesizare penală împotriva conducerii Euroins, după ce mai mulţi angajaţi ai companiei ar fi dezvăluit documente interne ale societăţii în care sunt îndrumaţi să nu raporteze către stat numărul real de dosare în instanţă, potrivit unor investigaţii realizate de Libertatea.

Conform sursei citate, mai mulţi angajaţi ai Euroins au furnizat documente în care apare o rubrică intitulată "Nu raportăm", când era vorba să raporteze către stat numărul proceselor. Angajaţii au trimis aceste documente şi, miercuri, 1 februarie 2023, Consiliul ASF a discutat despre situaţia Euroins şi cu aceste documente pe masă, conform unor surse din Autoritate, citate de Libertatea.

"Adevărul e că dezvăluirile din presă au redus posibilitatea de muşamalizare a situaţiei. Suntem sub o mare presiune publică în ASF, am vrea să nu se mai ajungă la încă un caz City, dar pe fondul publicării în ziar şi atenţiei a crescut hotărârea internă de a fi aflat adevărul. Pe de o parte nu ne convine că apărem în presă, conducerea suspectează pe toată lumea, dar pe de altă parte e bine, iar preşedintele Marcu a spus clar că vom acţiona «asumat şi tranşant», acestea au fost cuvintele lui. Iar ăsta e un semnal", a declarat pentru Libertatea un angajat al ASF.

Aceste documente interne au fost trimise de aceiaşi avertizori de integritate şi către alte instituţii ale statului român. "Numai că, din cauza tărăgănării şi temerii de muşamalizare, am decis să le dăm şi la presă", au spus ei. "La ASF au început să se mişte, la nivel de Consiliu, abia după ce a început să apară investigaţia dumneavoastră, despre falimentul City. S-au speriat că se poate repeta un dezastru" au adăugat aceştia.

Potrivit Libertatea, când ASF a intrat în posesia documentelor şi i-au chestionat pe cei de la Euroins, chiar în sediul companiei, Tanja Blatnik, CEO Euroins, a explicat celor de la ASF că documentele oferite de avertizorii de integritate "erau documente de lucru", acestea fiind doar de uz intern, însă ASF ar fi constatat raportarea incorectă a cazurilor Euroins şi în trecut.

"În ceea ce priveşte linia «NU RAPORTĂM» - se referă la comunicarea internă şi nu înseamnă că ignorăm dosarele. Este un termen intern pentru DATELE CARE NU SE REFERĂ LA RAPORTUL SPECIFICAT (raport de litigiu deschis), DAR CARE TREBUIE SĂ FIE INCLUSE ÎN ALTE RAPOARTE SPECIFICE. În acest caz exact şi la tabelul prezentat, datele respective se referă la datele conţinute de alte rapoarte, transmise la ASF în funcţie de momentul evenimentului (denumirea raportului este simplificată din motive de înţelegere): - Litigii deschise fără răspundere (în «Raportul privind cererile de despăgubire plătite») - litigii închise în curs de plată (în «Raportul RBNS»). - Anuităţi (în «Raportul RBNS») - Litigii închise fără răspundere (în «Raport privind dosarele închise»)" au declarat reprezentanţii Euroins, cu privire la documentele interne privind raportarea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ca de obicei, ASF scoate de la sertar informatii pe care le avea de mult timp doar cand nu mai are incotro. Sper sa ii vedem aliniati la Parchet; si, apropo de ancheta din Libertatea, poate ii avanseaza pe directorii implicati, ca par sa merite - sau macar o prima mica.

    1. Fac pe surprinsii. Ia uite ,domne, ce situatie la Euroins. Pai situatia asta dureaza de cati va ani. Stie toata lumea, stiu si ei.

    dupa ce a reusit sa faca cv curatenie la praful de acolo?

    ce sa gaseasca acum “penalul” ceva “sageti” sau capete de “sacrificat” pentru “Cezar”? 

    s c cret 

    "Adevărul e că dezvăluirile din presă au redus posibilitatea de muşamalizare a situaţiei."

    "La ASF au început să se mişte, la nivel de Consiliu, abia după ce a început să apară investigaţia dumneavoastră, despre falimentul City. S-au speriat ........" 

    Felicitari ziarului Bursa si Libertatea pentru ca sunteti singurele care dezvaluiti neregulile din ASF.

    Lucrurile nu trebuie sa ramana asa si cei din ASF trebuie anchetati si condamnati in functie de gravitatea faptelor comise.

    Presa aservita si platita de la buget tace malc. 

    Or fi și ăștia de la Euroins cu musca pe căciulă, dar situația e generată și de lobistii de la COTAR, care vor despăgubiri de mii de euro pt daune de mii de lei, mașini la schimb date doar in acte la tarife de limuzine etc.

    Dl Pandele și dl Marian Ene de la Autocar sunt prezenți permanent la ASF pt a face presiuni in a obliga asiguratorii să plătească tarife aberante de manopera la reparatii și adaosuri la piese din dezmembrări la preț de reprezentanta cu adaos comercial. Ce caută reprezentanții unei societăți comerciale la ASF? Pentru cetățeanul de rând abia dacă se poate programa o audiență.  

    COTAR tipa că vrea preturi mici la RCA dar "repara" mașini la prețul dublu din piata.

    Asiguratori, service-uri patronate de oameni politici, bugetari ASF, toți plătiți din banii cetățeanului pentru japca pe fata. Unii se fac că vând asigurări, altii se îmbogățesc pe banii asiguratilor și autoritățile încasează mii de euro să închidă ochii la circul mimat al jucătorilor de pe piata. Un fiasco total pe banii cetățenilor! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb