Liberty Steel Group, controlat de miliardarul Sanjeev Gupta, semnează un MoU cu Centrul Român al Energiei pentru soluţii de decarbonizare a industriei de oţel

M.G.
Companii / 22 iulie 2021

Liberty Steel Group, controlat de miliardarul Sanjeev Gupta, semnează un MoU cu Centrul Român al Energiei pentru soluţii de decarbonizare a industriei de oţel

Liberty Steel Group, controlat de miliardarul Sanjeev Gupta, a semnat astăzi un Memorandum de Înţelegere cu Centrul Român al Energiei (CRE), MTAG Switzerland, o corporaţie de inginerie, centrul de cercetare şi dezvoltare ICSI Râmnicu Vâlcea şi grupul de servicii energetic Adrem pentru realizarea unui grup de tehnic de cercetare care să dezvolte soluţii de decarbonizare a industriei siderurgice.

Consorţiul urmăreşte să atragă finanţare europeană de până la 200 de milioane de dolari prin intermediul fondului european de cercetare Horizon Europe, care are un buget de 95,5 miliarde de euro. Acordul iniţial este pe 5 ani şi va trebui să producă inclusiv un studiu privind o termocentrală care să funcţioneze pe un mixt de gaze şi hidrogen.

Corneliu Bodea, preşedintele CRE, a afirmat: "Noile tehnologii, combustibilii alternative şi aplicaţiile lor industriale creează premisele pentru un viitor sustenabil. Acest proiect reprezintă un efort comun în direcţia potrivită (...) prin care intenţionăm să identificăm modalităţi de a folosi hidrogenul într-un mod care să aibă sens din punct de vedere tehnologic şi economic. Acesta este angajamentul partnerilor".

La rândul său, Sanjeev Gupta, CEO-ul GFG Alliance şi Liberty Steel Group, care controlează Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a declarat că grupul său intenţionează să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. În prezent Liberty foloseşte deja hidrogen într-o anumită proporţie în producţia proprie, iar una dintre ţinte este să producă hidrogen la nivel local.

"Energia verde este scumpă acum, dar va deveni mai ieftină. Costul hidrogenul se multiplică de 10 ori dacă încerci să muţi hidrogenul dintr-o ţară în alta. Soluţiile trebuie să fie acolo unde foloseşti hidrogenul. Unde îl poţi produce şi consuma rapid, în industria siderurgică. Asta încercăm să facem în mare parte din operaţiunile noastre din jurul lumii. (...) Europa în prezent este lider la capitolul decarbonizare, Statele Unite vin din urmă, la fel şi China, iar alte ţări vor urma. Toate ţările trebuie să urmeze această cale. 60-70% din operaţiunile noastre globale sunt în Europa deci aceasta este o oportunitate foarte bună pentru noi. (...) Trebuie să reinventăm şi decarbonizăm rapid producţia de oţel, în condiţiile în care necesitatea de a ne reduce emisiile de carbon devine din ce în ce mai presantă, atât din partea cererii globale mai mari pentru produsele noastre cât şi din partea factorilor legislativi care ne cer să devenim neutri din punctul de vedere al emisiilor", a spus Gupta, prezent la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mor când îi aud pe ăștia cu "decatbonizarea"...

    Ca să produci hidrogen, nu ai nevoie de energie electrică iar ca să ai energie electrică nu trebuie sa arzi ceva?? Că doar nu avem panouri solare și eoliene peste tot... 

    Casa ai decatbonizarea, trebuie mai întâi să dudue.ie țara de regenerabile iar stea costa milioane arde de euro

    Dacă presa nu ar fi profund slugarnică ar trage clopoțelul la aberațiile cu decarbonizarea 

    Mai au putin si inchid combinatul ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb