Libia şi-a lansat campania de vaccinare

G.U.
Miscellanea / 10 aprilie 2021

Libia şi-a lansat campania de vaccinare

Libia a anunţat că şi-a lansat astăzi campania de vaccinare anticoronavirus, primul vaccinat fiind premierul Abdelhamid Dbeibah, în timp ce numărul cazurilor de infectare creşte în această ţară fragilizată de conflicte, transmite AFP, conform Agerpres.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Centrului naţional de luptă împotriva bolilor (CDC), Badreddine al-Najjar, într-o conferinţă de presă.

"Campania naţională de vaccinare anticoronavirus a fost lansată la sediul CDC din Souq al-Joumaa" (în estul Tripoli) şi vizează cu prioritate "persoanele în vârstă, bolnavii cronici", a spus oficialitatea libiană.

Abdelhamid Dbeibah, şeful guvernului de unitate naţională (GUN), a fost primul vaccinat, urmat de ministrul sănătăţii, Ali al-Zenati, a constatat un ziarist al AFP.

"Toţi libienii vor fi vaccinaţi (...) Le cer să se înregistreze rapid pe platforma (de vaccinare) online", le-a declarat Dbeibah jurnaliştilor.

La scurt timp după ce a obţinut votul de încredere al parlamentului, la 10 martie, premierul libian a declarat că accesul populaţiei la vaccinuri este una dintre priorităţile guvernului său, notează sursa citată.

"Sosirea vaccinurilor a fost întârziată din consideraţii politice, nu financiare", afirmase el cu acel prilej, o aluzie la guvernul precedent.

Libia - ţară cu aproape 7 milioane de locuitori şi cu o infrastructură sanitară fragilizată de conflictele din ultimii zece ani - raportează circa o mie de cazuri de infectare pe zi, în creştere în raport cu lunile anterioare, iar accesul libienilor la testele PCR este relativ dificil.

Două livrări de câte 100.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V au sosit deja în Libia, plus 57.600 de doze de vaccin AstraZeneca via mecanismul Covax de distribuţie echitabilă, informează Agerpres.

Patru camere frigorifice de 20m3 au fost livrate vineri de UNICEF şi au fost instalate la Tripoli, Benghazi, Sebha şi Misrata pentru a stoca vaccinurile destinate celor 426 de centre din întreaga ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb