Licitaţia pentru atribuirea permiselor de acces taxi pe Otopeni, în octombrie

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 14 septembrie 2009

Licitaţia pentru atribuirea permiselor de acces pentru taximetre în incinta parcării Aeroportului Henri Coandă vor avea loc pe 12 octombrie, informează Ministerul Transporturilor. La procedura de licitaţie pot participa toţi transportatorii autorizaţi, deţinători ai autorizaţiilor taxi valabile, eliberate de localitatea de autorizare în care este situat aeroportul, precum şi din zonele limitrofe.

Tarifele maximale stabilite de Aeroport pentru prestarea serviciilor de transport în regim de taxi sunt de maxim 3,5 lei pe kilometru, iar tarifulul maxim de pornire de 3,5 lei. Tariful maxim pentru staţionare a fost stabilit la 35 lei pe oră.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a emis, la începutul lunii februarie, un proiect de ordin care prevede obligativitatea ca fiecare administraţie aeroportuară, prin serviciile sale specializate, să organizeze, în funcţie de specificul său teritorial, activitatea de transport de persoane în regim de taxi în incinta proprie, astfel încât să se asigure transportul permanent de persoane între localităţile de autorizare a transportatorilor autorizaţi şi aeroport.

Administraţia fiecărui aeroport va selecta transportatorii autorizaţi în regim de taxi şi va dispune măsurile necesare interzicerii accesului taximetriştilor cu autoturismele taxi în parcările publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului transporturilor.

Durata de staţionare în la peronul de debarcare va fi limitată la maximum cinci minute, timp suficient şi necesar exclusiv pentru debarcarea persoanelor transportate la aeroport, potrivit MT.

De asemenea, după operaţiunea de debarcare, autovehiculul taxi va trebui să părăsească imediat şi necondiţionat staţia de debarcare. Administraţia fiecărui aeroport va amenaja o zonă de grupare a autovehiculelor taxi în vederea parcării temporare a acestora până la intrarea în locul de aşteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport. Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat în proximitatea terminalelor de pasageri. În plus, administraţia fiecărui aeroport va dispune măsurile necesare interzicerii accesului tuturor taximetriştilor cu autoturismele taxi în parcările publice aferente terminalelor de pasageri. Permisul de acces auto va fi eliberat numai de către administraţia fiecărui aeroport şi va putea fi suspendat/anulat numai de către această administraţie, în condiţiile nerespectării regulamentului impus de fiecare aeroport. De asemenea, permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioadă de maximum cinci ani, însă vizarea acestuia va fi efectuată anual de către administraţia fiecărui aeroport. Permisul de acces auto va fi obligatoriu afişat la loc vizibil şi permanent pe parbrizul autovehiculului. Lista cu tarifele practicate va fi în mod obligatoriu afişată la loc vizibil şi permanent la bordul fiecărui autovehicul taxi autorizat, pe exteriorul acestuia, precum şi în locurile de aşteptare, se mai arată în document.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb