Liderii principalelor grupuri europarlamentare, despre viitoarea Comisie Europeană

B.D.
Internaţional / 26 noiembrie 2019

Ursula von der Leyen (sursă foto: Twitter)

Ursula von der Leyen (sursă foto: Twitter)

Liderii principalelor grupuri europarlamentare au vorbit la Strasbourg, despre viitoarea Comisie Europeană şi votul care va avea loc miercuri în plenul Parlamentului European. Socialiştii consideră că noul Consiliu de comisari "e cea mai bună variantă", chiar dacă, "luaţi în parte", comisarii nu ar fi trecut de acest vot. Verzii spun că nu îi împiedică să meargă mai departe, în timp ce PPE aşteaptă un vot majoritar. GUE, care reprezintă stânga şi extrema stângă, a anunţat că nu va vota noua comisie.

Iratxe García Perez (Spania), preşedinta grupului social-democrat, a declarat la o întâlnire cu presa: "Dacă i-am lua în parte, niciodată nu am avea o Comisie Europeană. În ansamblu, este cea mai bună variantă pe care o putem avea, având în vedere manevra făcută. Această Comisie trebuie să îşi demonstreze capacitatea. Nu toţi comisarii sunt perfecţi pentru noi, dar, ca întreg, este cel mai bun Consiliu de comisari. Votul este individual şi sunt convinsă că vom demonstra încă o dată puterea noastră".

Phillippe Lamberts (Belgia) şi Ska Keller (Germania), preşedinţi ai verzilor, au punctat că abţinerea grupului la votul de miercuri înseamnă că "nu îi împiedicăm să meargă mai departe".

Legat de noua Comisie, el a continuat: "Trebuie să fim sceptici. Nu suntem nici pro, nici contra. Trebuie să demonstrăm, ca grup, că suntem uniţi. Două treimi din grupul nostru sunt membrii noi. Oamenii sunt liberi să aibă o opţiune. Nu suntem un partid cominist chinez, dar trebuie să arătăm că suntem de acord unii cu alţii".

În legătură cu comisarul propus de Ungaria, Keller a declarat: "Credem că cineva care este atât de aproape de Viktor Orban nu e în măsură să vorbească despre statul de drept".

Manfred Weber (Germania), preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, aşteaptă un vot majoritar pentru Colegiul condus de Ursula von der Leyen. Legat de absenţa comisarului britanic, el a afirmat: "Britanicii nu se pot aştepta ca noi să aşteptăm până se hotărăsc. Am pierdut deja destul timp. Cred că putem merge mai departe".

Liderii grupului de stânga şi extremă stângă GUE/ NGL, Manon Aubry (Franţa) şi Martin Schirdewan (Germania), au anunţat că nu vor vota noua comisie. Ei au acuzat presiuni făcute de von der Leyen, deşi nu au oferit detalii concrete, şi au contestat felul în care s-au derulat audierile.

Schirdewan a adăugat că von der Leyen a discutat cu grupul său. "Nu ne-a făcut nicio promisiuni, dar ştia ce trebuie să sublinieze. Am vorbit despre salariul minim, despre sărăcie, despre lupta împotriva sărăciei în Europa şi despre cum putem îmbunătăţi lucrurile. Totuşi, am rămas fără răspunsuri clare. (...) Cred că are o majoritate solidă pentru mâine".

Votul Parlamentului European pentru noua Comisie Europeană va avea loc miercuri, în plenul de la Strasbourg.

Dacă va fi aleasă, comisia condusă de Ursula von der Leyen îşi va începe mandatul pe 1 decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb