Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, că există semnale politice că şeful statului, Traian Băsescu, PD-L sau PSD ar dori "o reaşezare" pe scena politică înainte de alegerile prezidenţiale.
Liberalul a subliniat, însă, că decizia formaţiunii sale este aceea de a nu susţine niciun Guvern şi de a nu participa la guvernare până la scrutinul din toamnă.
La finalul reuniunii grupurilor parlamentare şi a Biroului Politic Central al partidului, Crin Antonescu a explicat: "S-a reiterat hotărârea ca PNL să nu participe la guvernare şi să nu susţină niciun Guvern - cel existent sau altul al aceloraşi forţe politice - până la alegerile prezidenţiale. Această hotărâre a fost luată în consens, în unanimitate de întregul Birou Politic Central, de toţi senatorii şi deputaţii".
Crin Antonescu a apreciat că "există tot felul de zvonuri, diversiuni şi, probabil, şi tentative reale fie ale preşedintelui Traian Băsescu, fie ale altor lideri PDL sau PSD de a încerca o reaşezare, o reformulare de guvernare".
• Liberalii, contactaţi de PSD şi PD-L?
"PNL rămâne foarte ferm în hotărârea sa de a nu participa la guvernare şi de a nu sprijini nici un Guvern până la alegerile prezidenţiale", a subliniat liderul liberal, informează NewsIn.
Întrebat dacă are semnale politice clare şi dacă a fost contactat de PSD şi PDL, Antonescu a replicat că "există semnale politice care s-au dat, evident, neoficial".
Crin Antonescu a declarat: "În opinia mea, cred că a existat şi există preocuparea serioasă a preşedintelui Traian Băsescu de a încerca o nouă păcăleală înainte de finish-ul pentru alegerile prezidenţiale. Nu, acest Guvern trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt şi trebuie să dea socoteală pentru modul în care îşi bate şi şi-a bătut joc de România de nouă luni încoace".
Liderul PNL a refuzat să dea mai multe informaţii despre subiectul pe care l-a pus în discuţie şi despre eventualele contacte pe care le-ar fi avut cu PSD ori PDL.
• PNL vrea să depună o moţiune de cenzură
În plus, Antonescu a anunţat că PNL doreşte să iniţieze o moţiune de cenzură, însă parlamentarii UDMR - fără ale căror semnături nu se poate depune moţiunea - nu s-au hotărât încă.
O decizie în acest sens urmează să fie luată zilele următoare.
Preşedintele PNL a mai precizat că liberalii au mai discutat depre cererea de cercetare a împrejurărilor în care s-au făcut "înregistrările ilegale la Cameră", dar şi despre audierile ministrului Apărării, ministrului Economiei, eventual chiar a şefului SPP la Comisiile de Apărare.