LIDERUL RUS VLADIMIR PUTIN: "SUA încearcă să prelungească conflictul din Ucraina"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 august 2022

"SUA încearcă să prelungească conflictul din Ucraina"

"Ţările occidentale vor să extindă sistemul de tip NATO şi în Asia-Pacific", afirmă Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin este de părere că ţările occidentale încearcă să extindă "sistemul de tip NATO" şi în regiunea Asia-Pacific, transmite Reuters.

În mesajul transmis participanţilor la o conferinţă internaţională privind securitatea, găzduită de Moscova, Putin a spus că Statele Unite încearcă "să prelungească" conflictul din Ucraina.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a adăugat că vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, efectuată la începutul acestei luni, a fost "o provocare planificată minuţios", notează Agerpres.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu autorităţile de la Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul.

Ministrul rus al Apărării afirmă că ţara sa nu are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Rusia nu are nevoie să utilizeze arme nucleare în Ucraina, spune ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, conform Reuters.

Într-o conferinţă pe teme de securitate organizată la Moscova, oficialul rus a declarat că SUA şi Regatul Unit planifică operaţiuni militare ucrainene, iar NATO şi-a sporit "de câteva ori" trupele desfăşurate în Europa Centrală şi de Est.

Referitor la noul tratat START, Serghei Şoigu a menţionat că discuţiile pentru prelungirea acestui pact sunt o "stradă cu dublu sens" şi că situaţia legată de controlul armelor nucleare în SUA şi Rusia "nu este uşoară".

În opinia sa, AUKUS, blocul format din Australia, Regatul Unit şi SUA, are potenţialul de a se transforma într-o "alianţă politico-militară".

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o "operaţiune militară specială de denazificare" a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Ca să se poată apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Letonia i-a livrat Ucrainei şase obuziere şi patru elicoptere

Ucraina a primit şase obuziere din Letonia, a anunţat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, potrivit DPA.

"Împreună vom învinge!", a scris Oleksii Reznikov pe Twitter, luni, referindu-se la cele şase obuziere americane autopropulsate M109.

De când a început invazia rusă, Ucraina a primit şapte tipuri diferite de obuziere cu calibru NATO de 155 de milimetri, înlocuind tunurile grele de fabricaţie sovietică, care sunt mai puţin precise şi pentru care stocurile de muniţie s-au redus.

De asemenea, Letonia i-a livrat Ucrainei patru elicoptere de concepţie sovietică, notează Agerpres.

Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în vigoare din 24 februarie, data începerii invaziei ruse, transmite DPA.

Decretul, care include o interdicţie de ieşire din Ucraina pentru toţi bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani, se va aplica până la data de 21 noiembrie inclusiv. Aceasta este a doua extindere a măsurii de la debutul agresiunii militare ruse contra Ucrainei, conform Agerpres.

Legea marţială conferă armatei drepturi sporite şi limitează libertăţile civile, precum dreptul de a manifesta. Numeroşi experţi văd în această prelungire un indicator al datei aproximative până la care Kievul se aşteaptă să continue confruntările cu Rusia.

.......................................................

Flota rusă din Marea Neagră continuă să utilizeze rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune pentru a sprijini ofensiva terestră din Ucraina, a declarat ieri Ministerul Apărării britanic, conform Reuters.

Potrivit ministerului citat, flota rusă face eforturi în prezent pentru a exercita un control eficient pe mare.

Operaţiunile de patrulare sunt în general limitate la apele din jurul peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, iar navele de suprafaţă ruse continuă să aibă poziţii extrem de defensive, indică buletinul informativ publicat pe Twitter de Ministerul Apărării de la Londra, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta este o stire de ieri. Tot ieri i-a numit "paraziti" pe americani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb