Lidl România investeşte 2,65 milioane de lei în programul Teach for Romania

A.D.
Comunicate de presă / 9 octombrie

Sursa foto: Lidl Romania

Sursa foto: Lidl Romania

Compania Lidl România anunţă într-un comunicat la redacţie că a donat 2,65 milioane de lei către Teach for Romania, cu 1,15 milioane de lei mai mult faţă de anul anterior, iar rezultatele campaniei "Înapoi la şcoală", desfăşurată în perioada 12 august - 1 septembrie 2024 consolidează şansa la un viitor prin educaţie. Suma donată de retailer va contribui la extinderea programului la nivel naţional, prin creşterea reţelei de profesori şi dezvoltarea de noi resurse educaţionale.

Accesul la o educaţie de calitate, relevantă, pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin, este, în continuare, o provocare a societăţii româneşti. Diagnosticul de ţară, publicat de Banca Mondială în 2023, arată că decalajele au crescut, iar performanţa generală a sistemului de învăţământ rămâne foarte

Joasă, se arată în comunicat.

Pentru a elimina decalajul de învăţare faţă de colegii lor din Bucureşti-Ilfov, elevii din restul ţării ar avea nevoie, în medie, de peste doi ani de şcolarizare suplimentară. Motivaţia şi nivelul de pregătire a oamenilor de la catedră rămân unii dintre cei mai importanţi factori care determină succesul şcolar al copiilor şi sunt o resursă cheie pentru dezvoltarea societăţii româneşti, arata

Prin recrutarea şi formarea unei reţele de oameni motivaţi şi pregătiţi, Teach for Romania aduce în şcolile publice din mediile defavorizate nu doar profesori şi învăţători, ci adevăraţi catalizatori ai schimbării. Astfel, prin sprijinul oferit de Lidl România, în 2025, o comunitate de peste 277 de cadre

didactice şi manageri de şcoli şi 400 de alumni Teach for Romania vor putea schimba viaţa copiilor din aceste medii.

În total, peste 10% din reţeaua Teach for Romania, la nivel naţional, va fi sprijinită direct de către Lidl România, în anul 2025. 35.000 de copii din medii vulnerabile au şanse egale la un viitor mai bun prin educaţie.

În următorii doi ani, cu ajutorul profesorilor sprijiniţi de Lidl România, vor fi ajutaţi peste 35.000 de copii la nivel naţional, care provin din medii defavorizate, să aibă şanse egale pentru un viitor mai bun, prin educaţie. Dintre aceştia, peste 15.000 de copii provin din Regiunea Moldovei.

În acest an şcolar, cu resursele financiare direcţionate de Lidl România, Teach for Romania îşi propune consolidarea unui program STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) inovator, adaptat nevoilor specifice ale copiilor din mediile defavorizate. Această abordare vizează nu doar îmbunătăţirea performanţelor şcolare, ci şi pregătirea elevilor pentru provocările şi oportunităţile viitorului.

Mai mult, Lidl devine partenerul principal al platformei MENTO, o iniţiativă care îşi propune să ofere sprijin relevant pentru cel puţin 2.000 de specialişti din sistemul educaţional. Platforma va face accesibile resursele de formare generate de Teach for Romania şi va fi o resursă utilă în special pentru profesorii care aleg să lucreze în şcoli vulnerabile.

Lidl România sprijină organizaţia Teach for Romania de 8 ani deja şi a reuşit dezvoltarea unui sistem educaţional incluziv, de calitate, în care cadrele didactice sunt oameni valoroşi, pregătiţi să răspundă nevoilor tuturor elevilor din România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb