Ligia Deca: "A fost aprobată hotărârea de Guvern prin care sunt alocate sistemului de educaţie 7.800 de posturi în plus"

F.D.
Miscellanea / 4 septembrie

Ligia Deca: "A fost aprobată hotărârea de Guvern prin care sunt alocate sistemului de educaţie 7.800 de posturi în plus"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat că a fost aprobată hotărârea de Guvern prin care sunt alocate sistemului de educaţie 7.800 de posturi în plus. Ea a arătat că, astfel, numărul de posturi din educaţie trece de 300.000, explicând că vor fi date în folosinţă creşe noi, se înfiinţează 98 de servicii de educaţie timpurie complementare şi creşte numărul de îngrijitoare în creşe şi grădiniţe, dar este nevoie şi de informaticieni pentru cele peste 1.400 de laboratoarea finanţate prin PNRR, relatează News.ro.

Ea a adăugat că în această suplimentare intră şi posturi de profesor de sprijin pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

"În această suplimentare de posturi intră şi posturi de profesor de sprijin pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, logopezi, profesori pentru şcoala din spital sau pentru şcoala la domiciliu. În aceeaşi măsură avem nevoie să asigurăm şi personal didactic auxiliar şi personal administrativ, de exemplu avem nevoie să asigurăm informaticieni care să sprijine activitatea celor 1.435 de laboratoare inteligente finanţate prin intermediul PNRR. Şcolile au început deja să primească echipamentele pentru aceste laboratoare", a transmis ministrul Educaţiei.

"Astăzi a fost aprobată hotărârea de Guvern prin care sunt alocate sistemului de educaţie 7.800 de posturi în plus. Vreau să subliniez că astfel numărul de posturi în sistemul de educaţie trece de 300.000 de posturi. Avem creşe noi, care vor fi date în folosinţă în acest an, vorbim şi de 98 de servicii de educaţie timpurie complementare prin PNRR. De asemenea, creştem numărul de îngrijitoare pentru creşe şi grădiniţe", a declarat Ligia Deca, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb