Programul ''Săptămâna verde'' va fi dezvoltat şi ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli, astfel încât să fie susţinute activităţile ce presupun deplasări sau resurse, a declarat, astăzi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la un eveniment dedicat mediului, informează Agerpres.
Ligia Deca a declarat: "Ştim cu toţii, avem de anul trecut în structura anului şcolar 'Săptămâna verde'. Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi saptamanaverde.edu.ro. Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în săptămâna verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice, în 'Săptămâna verde'. De asemenea, ne dorim ca parteneriatul nostru cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, alături de celelalte instituţii relevante, să crească numărul acestor resurse şi, mai ales accesul elevilor sau al tinerilor de toate vârstele în zone care să le stimuleze comportamentele sănătoase în ceea ce priveşte protecţia mediului. Vom dezvolta acest program al 'Săptămânii verzi'. Am preluat feedback-ul după primul an de implementare. Ştim cu toţii că începutul nu-i niciodată simplu şi nici perfect. Aşa că tot feedback-ul pe care l-am primit din şcoli şi din societatea civilă va fi luat în calcul. Şi mai mult, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli, în aşa fel încât activităţile care presupun deplasări sau resurse care costă să fie, ştiu eu, susţinute prin intermediul acestor fonduri distribuite prin intermediul Ministerului Educaţiei, sigur, în parteneriat cu Administraţia Fondului pentru Mediu", potrivit sursei citate.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a participat, astăzi, la Bucureşti, la Conferinţa finală "Reciclăm în România". În cadrul evenimentului, Deca a anunţat că a discutat cu ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre un program de amplasare a panourilor fotovoltaice pe unităţile de învăţământ sau în perimetrul acestora, relatează sursa citată.
Ligia Deca a afirmat: "Ştim cu toţii că, mai ales în sezonul rece, şcolile încep să aibă probleme cu plata utilităţilor şi această soluţie sustenabilă ne poate ajuta alături, sigur, de comportamente sănătoase pentru reciclare. Ne dorim să extindem şi programe de succes de tip ranger junior şi mici exploratori ai naturii în toate parcurile naturale din România. Şi, mai mult, ne dorim să extindem şi să utilizăm reţeaua de educaţie extraşcolară, adică palatele şi cluburile copiilor, pentru a putea susţine această schimbare de atitudine a copiilor în ceea ce priveşte mediul", precizează sursa citată.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.08.2023, 16:56)
''Săptămâna verde'' a la Romania,
va fi ca in Germania verzilor de la guvernare,
au inchis toate centralele nucleare,ca nu sunt verzi,
si acum cand sunt la putere, au redeschis minele de carbune/lignit cu centralele aferente si transporta din greu cu tanchere "bombe ecologice",gazul LNG din USA,
ce mai politica de salvare a planetei "pur echo"
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.08.2023, 18:29)
Am vazut copii trimisi in tabere pe bani publici (de la bugetele centrale sau locale), dar nu am vazut niciun copil cu sacul de plastic si manusi in mana care sa adune PETurile lasate in urma, in natura, de ei si de parintii lor. Cum le facem educatie in saptamana verde, ca pe unii dintre ei ii vedem pe bancile din parcuri cum scuipa coji de seminte pe jos? Nu aveti lectii si materiale de educatie civica? Lectii si mai ales materiale (de tip documentar) pentru combaterea utilizarii drogurilor nu aveti?
Pentru rezolvarea problemei drogurilor avem 2 cai:
- cea costisitoare si ineficienta de stopare a ofertei;
- cea eficienta, putin costisitoare si cu efecte pe termen lung, de stopare a cererii prin educatia elevilor, in special cu ajutorul materialelor audio-video (documentare sau seriale artistice cu miniepisoade distincte care sa trateze efectele consumului de droguri asupra celui in cauza, asupra familiei lui si a prietenilor, cu impact emotional asupra elevilor astfel incat acestia sa nu isi doreasca vreodata sa experimenteze drogurile),
Ce aveti, pana la urma?
Nimic concret, doar intentii si lozinci?
Cum faceti educatia copiilor, pana la urma? Cu eternul scris in caiete pana cand le pica degetele de la mana de atata scris, astfel incat la sfarsitul zilei de cursuri elevii sunt obositi, cu lectia neinsusita, dar cu caietele pline de informatii care la fel de bine pot fi puse in manuale.
3. fără titlu
(mesaj trimis de Danusia în data de 22.08.2023, 20:35)
Să ne măriți dna ministru salariile,să ne dați mai multe sporuri că nu avem ce mănca.În Dubai e totul scump.Și dacă nu le măriți organizăm cu sindicatele o nouă blocadă.