De peste doi ani, clienţii BCR au posibilitatea să cumpere aur financiar pe bază de comandă, banca intenţionând să extindă serviciul pentru a acoperi şi cererile de lingouri şi monede de valoare mai mică. "Intenţionăm ca, undeva în luna martie, să avem lingouri mici şi monede în 51 de sucursale", ne-a declarat Răzvan Furtună, şeful Departamentului de Vânzări Retail în cadrul Direcţiei Pieţe Financiare a Băncii Comerciale Române. Domnia sa a adăugat: "De asemenea, BCR a oferit clienţilor posibilitatea de a participa la creşterea aurului prin intermediul unui depozit structurat pe aur, depozit cu capital 100% garantat şi o dobândă de 40% din creşterea procentuală a aurului în perioada decembrie 2010 - decembrie 2011. Pentru investitorii care îşi doresc investiţia în aur cu costuri mici, am emis şi listat la Bursa de Valori Bucureşti Certificatul Index Gold, certificat ce a adus din momentul listării (iulie 2010) un randament de 14% (aproximativ 28% anualizat). În acelaşi timp au fost listate şi certificate Turbo Gold, Long/Short, instrumente financiare cu levier care permit randamente disproporţionate faţă de evoluţia activului suport şi care sunt destinate investitorilor cu apetit de risc foarte mare. În timp ce Gold Short 1 (n.r. produs ce miza pe deprecierea cotaţiei aurului) a expirat prin atingerea barierei de 1425 USD, Gold Long (n.r. produs ce mizează pe aprecierea cotaţiei aurului) a înregistrat un randament de 95% (aproximativ 190% anualizat)".
Domnul Furtună este de părere că rolul consultanţilor de investiţii din bancă este să pună la dispoziţia clienţilor informaţia şi soluţiile tehnice şi să se asigure că aceştia înţeleg şi îşi asumă toate riscurile presupuse de instrumentul financiar discutat.
• "Aşteptările investitorilor se aşază către partea realistă a lucrurilor"
Răzvan Furtună vede criza economică drept un avantaj pentru divizia pe care o conduce: "Avantajul principal este că aşteptările investitorilor se aşază către partea realistă a lucrurilor. Dacă vorbeai cu un client de private banking acum trei ani, avea aşteptări fabuloase. Urmare a situaţiei economice locale şi internaţionale, investitorii români s-au orientat în ultimul timp spre diversificarea portofoliilor de active şi instrumente financiare. Acest fapt a condus la o diversificare a serviciilor şi produselor oferite de băncile locale, în intenţia de a face faţă concurenţei venite dinspre marile bănci elveţiene".
• Divizia de retail a BCR a redesenat serviciile de Private Banking şi Mass Affluent
În acest context, BCR, prin Direcţia Managementul Segmentelor Retail, a decis redesenarea serviciilor de Private Banking (n.r. investitori cu active de peste 200.000 euro) şi Mass Affluent (n.r. investitori cu active între 40.000 şi 200.000 euro). "Lumea financiară este într-o permanentă mişcare, aşteptările clienţilor se modifică, iar BCR a făcut paşi decisivi în direcţia corectă. Ţinta noastră este, ca atât în ceea ce priveşte serviciul cât şi în ceea ce priveşte portofoliul de produse, să atingem standardele Grupului ERSTE. În acelaşi timp, Grupul reacţionează la iniţiativele locale, modernizând standardele", ne-a spus domnul Furtună.
Acesta a adăugat că o echipă de 28 de consilieri se va ocupa de clientela Private Banking, în timp ce pe segmentul Mass Affluent, 140-160 de persoane vor acoperi întreaga ţară. "Cele două segmente au caracteristici similare din punctul nostru de vedere: clienţi intersaţi de soluţii de economisire şi investiţie. Indiferent dacă vorbim de informaţie, soluţii tehnice, execuţie sau relaţie client-bancă, elementul < timp > joacă rolul principal în lumea financiară modernă, este un fel de < Al Cincilea Element >. Ceea ce încercăm să facem este să schimbăm gândirea oamenilor, să explicăm valoarea adăugată a elementului < timp >. şi să le aducem în faţă şi alte produse decât cele clasice de economisire", ne-a precizat Răzvan Furtună. Potrivit domniei sale, apetitul pentru astfel de produse există, în măsura în care consultanţii sunt capabili să le explice.
În 2011, BCR intenţionează să lanseze cea de a treia platformă online de tranzacţionare destinată instrumentelor financiare derivate, precum şi să listeze noi produse structurate la Bursă, facilitând accesul investitorilor locali la un portofoliu larg de active financiare.
1. LOL
(mesaj trimis de Mas în data de 29.01.2011, 00:11)
foarte frumoasa strategie vindem pe timp de criza aur scump si dupa criza scade pretul si ieftineste atunci nu o sa mai faca emisie de lingouri ptpopulatie,alta hotie made in romania.