Lipomin Lipova va emite obligaţiuni în valoare de 25 milioane euro pentru refinanţare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 octombrie 2007

Acţionarii producătorului de băuturi răcoritoare Lipomin Lipova (LIPO) au aprobat emisiunea unor obligaţiuni în valoare totală de 25 milioane euro pentru refinanţarea unor credite, finanţarea unor achiziţii de participaţii la alte firme şi finanţarea activităţii curente, a informat vineri compania. Obligaţiunile vor avea maturitatea pe o perioadă de 5-7 ani, iar dobânda plătită va fi de 8,5% pe an. Valoarea unei obligaţiuni va fi de minim 50.000 euro. Acţionarii înregistraţi la data de 12 octombrie sunt cei asupra cărora se vor răsfrânge prezentele hotărâri. La sfârşitul lunii august, Lipomin Lipova şi-a majorat capitalul social cu 13,93 milioane lei, până la 17 milioane lei, în urma încheierii perioadei de subscriere.

În şedinţa din 11 iunie, acţionarii companiei au aprobat majorarea capitalului cu aproape 21 milioane lei, prin emiterea a zece milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,10 lei. Din acţiunile emise, acţionarii au subscris numai 6,63 milioane acţiuni, în valoare totală de 13,93 milioane lei. Din suma propusă spre majorare, 6,77 milioane lei a reprezentat valoarea unor creanţe ale Nordexo Manufacturing asupra societăţii, astfel că 3,225 milioane acţiuni au fost oferite gratuit către Nordexo.

În urma majorării, Lipomin Lipova are un capital social de 17 milioane lei, divizat în 8,1 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,10 lei. Principalii acţionari ai companiei sunt Rowat Invest SRL cu o participaţie de 46,43% şi Nordexo Manufacturing SRL cu 45,66% din capitalul social.

Conducerea companiei propune acţionarilor ca pachetul de 3,36 milioane acţiuni, rămase nesubscrise în prima etapă, să fie oferite spre subscriere acţionarilor înregistraţi la data de 18 octombrie. Termenul propus pentru exercitarea dreptului de preferinţă este de cinci zile lucrătoare, între 19 şi 25 octombrie. Propunerile conducerii vor fi analizate de acţionarii companiei în data de 1 octombrie.

Lipomin Lipova a achiziţionat, în luna februarie a anului trecut, afacerea cu ape minerale Carpatina de la compania Petrom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb