Lira sterlină a crescut puternic ieri

G.D.
Macroeconomie / 30 septembrie 2022

Lira sterlină a crescut puternic ieri

Lira sterlină a crescut puternic, ieri, în tranzacţiile volatile, în condiţiile în care dolarul american a scăzut faţă de principalele valute, investitorii fiind calmaţi de cumpărarea de către Banca Angliei de obligaţiuni pe termen lung, pentru a stabiliza piaţa, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Lira sterlină a crescut cu 1,4%, la 1,1034 dolari pe unitate. După ce a atins un nou minim al ultimilor 37 de ani, de 1,0327 dolari, în urmă cu trei zile, lira sterlină s-a apreciat cu 6,4% faţă de dolar.

Redresarea monedei britanice s-a datorat în parte acţiunii Băncii Angliei. Ieri, BoE a cumpărat obligaţiuni guvernamentale britanice cu scadenţe de peste 20 de ani în valoare de 1,415 miliarde de lire sterline (1,55 miliarde de dolari), în a doua zi a unui program de mai multe miliarde de lire sterline conceput pentru a stabiliza piaţa.

"Lira sterlină are performanţe peste aşteptări şi aceasta este o continuare a ceea ce am văzut ieri", a declarat Brian Daingerfield, director de strategie pe piaţa valutară la NatWest Markets din Stamford, Connecticut.

El a adăugat că "Banca Angliei a făcut un pas destul de decisiv pentru a stabiliza pieţele. Şi acest lucru este interpretat în mod pozitiv de piaţa valutară".

Lira sterlină a scăzut iniţial ieri, în timp ce prim-ministrul Liz Truss a apărat bugetul guvernului, care include o reducere a impozitelor.

Dolarul, pe de altă parte, a scăzut faţă de un coş de valute importante, fiind tranzacţionat ultima oară în declin cu 0,1% la 112,454.

Euro a crescut cu 0,4% faţă de dolar, până la 0,9767 dolari pe unitate.

Datele au arătat că încrederea în economia zonei euro a scăzut în septembrie brusc şi peste aşteptări, pe măsură ce încrederea s-a redus în rândul companiilor şi al consumatorilor, care sunt, de asemenea, defavorizaţi în ceea ce priveşte tendinţele preţurilor în lunile următoare.

Atenţia investitorilor s-a concentrat pe inflaţia germană, care a sărit la 10,9% în această lună, cu mult peste aşteptările de 10%. Acest lucru sugerează că inflaţia din zona euro, care urmează să fie publicată astăzi, ar putea depăşi o estimare de 9,6%, întărind argumentele pentru o majorare cu încă 0,75 puncte procentuale a dobânzii de referinţă, la următoarea reuniune de politică monetară a Băncii Centrale Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb