Lista cu medicamentele compensate va fi supusă aprobării în şedinţa de Guvern de astăzi

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 31 martie 2005

Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Mircea Cinteză, va prezenta membrilor Executivului, în şedinţa de astăzi, proiectul hotărîrii de guvern pentru aprobarea listei cuprinzînd medicamentele de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu cu sau fără contribuţie personală, pe baza prescripţiei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2005.

Noul sistem elaborat de către specialiştii Comisiei de strategie terapeutică a Ministerului Să-nătăţii va cuprinde trei liste de medicamente compensate în proporţie de 50%, 90% şi 100%. În premieră, anul acesta sunt adoptate şi o serie de măsuri des-tinate evitării consumului excesiv de medicamente finanţate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Lista A are un caracter mai larg, social şi cuprinde medicamente care vor fi compensate în proporţie de 90% din preţul de referinţă, medicamente uzuale folosite în terapie.

Lista B va cuprinde medicamente compensate 50% din preţul de referinţă. În acest caz asiguraţii vor beneficia numai de o prescripţie compensată pe lună în care vor fi înscrise cel mult trei medicamente a căror valoare totală nu poate depăşi suma de 3 milioane de lei înainte de compensare.

În premieră, medicii de familie şi specialiştii din ambulatoriu care vor încălca regulile de prescriere de medicamente de pe lista B vor fi penalizaţi cu reţinerea sumei de 10 milioane de lei din veniturile realizate ca urmare a contractelor de furnizare de servicii medicale încheiate cu casele de asigurări de sănătate. La repetarea acestor fapte în termen de şase luni, medicii de familie riscă suspendarea contractelor încheiate cu casele de asigurări pentru o jumătate de an, iar specialiştii din ambulatoriu pentru trei luni. Dacă regulile vor fi încălcate şi după aceste sancţiuni, se va trece la rezilierea contractelor de furnizare de servicii medicale. Pe perioada suspendării medicilor, pacienţii vor fi redistribuiţi pe baza propriilor opţiuni, de către casele de asigurări de sănătate.

Cea de-a treia listă de compensare va include medicamentele acordate gratuit.

Specialiştii Comisiei de strategie terapeutică au consultat pentru elaborarea noului sis-tem de compensare a medicamentelor şi reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România care şi-au dat avizul favorabil. În farmacii, sistemul va fi operaţional după ce vor fi instalate soft-urile cu noile date ale sistemului de compensare a medicamentelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb