LITORALULROMANESC.RO: Vânzările de vacanţe în sezonul estival 2021 au depăşit cu 65% valoarea din 2020

S.B.
Miscellanea / 1 septembrie 2021

Vânzările de vacanţe în sezonul estival 2021 au depăşit cu 65% valoarea din 2020

Criza sanitară i-a determinat pe mulţi români să-şi facă vacanţele în ţară în această vară, ţărmul Mării Negre fiind, de departe, destinaţia favorită, arată bilanţul realizat la finalul sezonului estival de către Litoralulromanesc.ro.

Agenţia raportează în acest an vânzări de 165 milioane de lei, în creştere cu 65% faţă de 2020 şi cu 26% faţă de cifrele înregistrate în 2019, în condiţiile în care, prin intermediul său, vara aceasta au ajuns în staţiunile româneşti de la mare peste 200.000 de turişti, în creştere cu 31% faţă de 2020.

"Privit în ansamblu, 2021 a fost un sezon bun, mai ales dacă ţinem cont de contextul pandemic în care ne aflăm, factor care a influenţat planurile de vacanţă ale românilor. De altfel, putem spune că, într-o oarecare măsură, restricţiile de călătorie în destinaţii externe populare i-au determinat pe mulţi români să meargă în concediu în ţară. Noi, ca agenţie, am reuşit să depăşim cifrele din 2019, considerat cel mai bun an din istoria turismului autohton şi, implicit, din istoria noastră de 16 ani. În call center, am avut în permanenţă 50-60 de apeluri în aşteptare, în condiţiile în care toţi agenţii preluau cereri. Ne-am gândit chiar să introducem program de noapte pentru a face faţă solicitărilor. Soluţia a fost să investim şi mai mult în tehnologie şi să automatizăm procesul de rezervare pe site", a declarat Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Un alt trend care a început în 2020, odată cu declanşarea pandemiei, şi s-a accentuat anul acesta este preocuparea mai mare pe care o manifestă românii faţă de condiţiile de cazare, în special faţă de curăţenia din hoteluri, în raport cu preţul plătit pe sejur, mulţi turişti fiind dispuşi să achite un tarif mai mare, dar să opteze pentru un pachet mai complex, cu mai multe facilităţi incluse şi cu garanţia unor standarde de calitate înalte. Tocmai de aceea, primele locuri care s-au epuizat în acest sezon au fost cele în hotelurile all-inclusive, categorie unde cererea a depăşit oferta existentă în acest moment.

Potrivit celor peste 10.000 de turişti care au oferit feedback după sejururile petrecute pe litoral, gradul de satisfacţie în ceea ce priveşte curăţenia din hotelurile în care s-au cazat este de 8,38 din 10, în vreme ce la capitolul "Servicii" nivelul de satisfacţie este de 8,19. "În unele cazuri, turiştii au fost atât de mulţumiţi de hotelul ales, încât ne-au sunat în call center pentru a-şi rezerva sejurul pentru vara 2022 chiar în momentul în care erau la recepţie şi făceau check-out-ul", a completat Ionuţ Nedea.

Cele mai căutate staţiuni vara aceasta au fost Mamaia şi Eforie Nord, care au cumulat aproximativ 35% din totalul rezervărilor făcute la mare prin Litoralulromanesc.ro, cele două destinaţii având şi cea mai mare capacitate de cazare, precum şi unităţi hoteliere din toate categoriile atât în ceea ce priveşte clasificarea, cât şi tarifele. Pe locul trei în topul staţiunilor populare în 2021 se află Neptun-Olimp, apoi Jupiter şi Saturn - aproape la egalitate în preferinţele turiştilor care au ajuns la mare în această vară, fiind urmate de Venus, Costineşti, Eforie Sud şi Mangalia. Durata medie a sejurului în acest an a fost de 5,4 zile, similară cu cea din ultimii doi ani, iar valoarea medie a pachetului turistic a fost de 470 euro, la acelaşi nivel ca în ultimii doi ani.

"O tendinţă nouă faţă de anii trecuţi: turiştii au evitat să aibă datele de check-in şi check-out în zilele de weekend pentru a evita aglomeraţia de pe autostradă şi, în general, de pe şosele din ţară. Aşa încât mulţi au ales să se cazeze la hotel în timpul săptămânii, dar să prindă totuşi weekend-ul la mare", a mai menţionat Ionuţ Nedea.

Cei mai mulţi turişti care şi-au făcut vacanţele în staţiunile autohtone de la Marea Neagră au venit din Bucureşti (34,26%), podiumul fiind completat de judeţele Timiş (7,13) şi Cluj (5,75%). În top 10 mai intră judeţele Iaşi (5,60%), Braşov (4,89%), Prahova (4,13%), Argeş (3,09%), Dâmboviţa (2,11%), Bacău (2,06%), Bihor (1,97%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb