LIVE TEXT: Proteste simultane în Piaţa Victoriei din Capitală şi la Universitate împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei

G.U.
Miscellanea / 10 aprilie 2021

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Actualizare 20:00: Autorizaţia pentru miting a expirat la ora 19:30, dar câteva sute de oameni continuau să demonstreze la Palatul Cotroceni astăzi, la ora 20:00, deşi este ora la care au intrat în vigoare şi restricţiile de circulaţie valabile în weekend, informează Digi24.

Cei aproximativ 1.000 de protestatari au ajuns la Palatul Cotroceni. Aceştia au steaguri şi vuvuzele şi scandează împotriva Guvernului şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Oamenii protestează de asemenea, faţă de modul în care au fost evacuaţi mai mulţi pacienţi de la Spitalul Foişor, pentru transformarea acestuia în spital COVID.

Cei mai mulţi dintre manifestanţi nu poartă mască, iar unii dintre ei au icoane.

Aceştia au aprins lumânări şi au afişat mesaje împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Multe dintre bannerele afişate au un mesaj anti-UE şi anti-vaccin: "UE=Vaccinistan", "Fără paşaport de vaccinare", "Fără obligativitatea vaccinării". Mai mulţi protestatari au în mână mănunchiuri de sparanghel, amintind de o declaraţie a senatoarei Diana Şoşoacă, potrivit căreia "UE are nevoie de sclavi la sparanghel", potrivit informaţiilor Digi24.

---

Actualizare 18:45: O parte a manifestanţilor au plecat în marş spre Palatul Cotroceni.

---

Actualizare 18:30: Manifestanţii aflaţi iniţial în Piaţa Universităţii au mers în marş până în Piaţa Victoriei, pentru a se alătura celor aflaţi în faţa Guvernului, relatează G4Media.ro.

---

Actualizare 17:15: Mulţi dintre participanţii la protestul din Piaţa Victoriei nu poartă măşti de protecţie sau le ţin sub bărbie. De asemenea, aceştia nu stau distanţaţi.

În total, la protestele de astăzi au fost în jur de 1.000 de persoane. Organizatorul acestei manifestaţii a cerut aprobare pentru demonstraţii la Universitate, în Piaţa Victoriei, la Obor şi Palatul Cotroceni, conform Digi24.

---

Mai mulţi simpatizanţi AUR care s-au adunat astăzi, la Piaţa Universităţii, unde s-a aflat şi liderul formaţiunii George Simion, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei, transmite News.ro. Aceştia se îndreaptă către iaţa Victoriei unde se află alţi manifestanţi. De asemenea, sunt prezenţi şi protestatari sosiţi din ţară cu autocarele.

"Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8", a scris pe Facebook George Simion, postând o imagine din Piaţa Universităţii şi una de la manifestaţia pentru autostrăzi în zona Moldovei.

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, s-a alăturat manifestanţilor, aflându-se în Piaţa Victoriei

Protestatarii de la Piaţa Universităţii au drapeluri tricolore şi pancarde pe care se putea citi "Noi şi o lume întreagă liberi să fim" şi "România trezeşte-te".

În Piaţa Victoriei sunt mai puţini manifestanţi cu drapele, însă lor li se alătură oameni veniţi din ţară cu autocarele şi care apoi eu venit în marş în Piaţa Victoriei.

Cei sosiţi cu autocarele, care afirmă că sunt din Iaşi şi Bacău, au drapele, cruci şi icoane. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi "dreptul de a respira liber" şi revenirea la viaţa normală. Dintrei ei,unii merg şi către Piaţa Universităţii.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Vrea omul sa comenteze ca nu-i convine ceva, hop si unu de la AUR langa sa faca un selfie. Pentru ca nu vrei sa te asociezi cu ei, mergi frumos inapoi acasa. O fi si asta o strategie.

    1. De ce nu ar vrea cineva sa se asocieze cu ăia de la AUR cât timp lupta impotriva aceluiași fascism, a acelorași abuzuri?

      Adică de asta nu ieșim noi, daci liberi, în stradă, pentru drepturile noastre, ca să nu fim asociați cumva cu ăia de la AUR...ce să-ți povestesc... 

      mai degraba voi satanistii sinteti ca raia , v-a ales sts-ul nu oamenii , de ati ajuns la putere , si cu un procent infim dintr-un un numar foarte mic de de votanti .

      Pentru că încearcă să acapareze discuția și apoi să dea direcția. Doar pentru că mai mulți sunt nemulțumiti nu înseamnă că AUR (adică... aripa extrema a PSD) sunt cei care trebuiesc sa implementeze soluția.

      Degeaba ies pe strazi cateva mii de romani,satui de PROSTIA,HOTIA si INCOMPETENTA actualei PUTERI care a acaparat tara. Cei care conduc azi,se ghideaza dupa un personaj sinistru al istoriei mondiale. Iata ce delara HITLER: "Acolo unde suntem noi,nu mai este loc pentru nimeni." Poporul este orb,putini sunt cei chemati sa fie stapani."Evreii sunt intotdeauna niste paraziti in corpul unor natiuni." Asa spune si actuala Putere de la noi. Cat timp suntem noi la guvernare,nu mai este loc pentru nimeni,chiar daca ar fi sa piara Romania cu Romani cu tot.Poporul care nu ne vrea este ORB.Romanii care nu sunt cu noi sunt niste PARAZITI,si noi o sa ii STARPIM,cu armata,politia,jandarmeria si cu ministrii nostri." Hitler nu a fost dat jos decat prin forta.Asa ca Romani,acest guvern,nu v-a pleca,decat daca poporul ii v-a fugari.!

      Ca sa fie mai clar pe toata lumea ce este cu acest partid, trebuie spus ca marea patrihoata Sosoaca a cerut scuze Rusiei pentru crimele comise de aceasta impotriva romanilor bucovineni in anul 1941!!!!

      „O lupă în blană de oaie”. Așa a numit-o jurnalistul Cristian Tudor Popescu pe senatoarea Diana Șoșoaca. În emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24, jurnalistul a comentat gestul „patrioatei absolute” care a cerut iertare ambasadei Rusiei, după ce câțiva cetățeni au fost acolo pentru a aduce aminte de masacrul de la Fântâna Albă: „S-au dus la ambasada Rusiei, pentru a aminti Uniunii Sovietice, care tot Uniune Sovietică este și astăzi, de crima de atunci. Care jigniri?” 

      Multumim romanilor din diaspora pentru ca au fost prosti.

      I-a pacalit AUR, partidul dirijat de la Moscova, cu varf si indesat.

      Partidul submineaza interesele Romaniei prin toate formele posibile. 

      Fascismul este la rusi, nu la noi!

      CTP: Doamna asta care jar mănâncă când vine vorba de români, acum își cere scuze Rusiei. Pentru ce?

      Asta m-a frapat, stimați concentățeni. Deci, doamna asta care jar mănâncă când vine vorba de români, acum își cere scuze Rusiei. Pentru ce? Pentru că niște oameni - n-au jignit pe nimeni - au amintit un genocid. O crimă în masă, care s-a produs atunci la Fântîna Albă, de către Uniunea Sovietică. 

      Nu știu, interpretați și dumneavoastră sarica aia de pe ea și cocarda. 

      Nu știu dacă pierde electoral, ar trebui, nu știu cum mai e lumea asta în momentul de față. Nu știu, dacă nu cumva mulți cetățeni încep să ducă dorul dictaturii în țara asta. Poate că da. Poate că vor să trăiască în Rusia, unde opozanții sunt lichidați în cel mai pur stil stalinist, după cum se poate vedea. Poate vor să trăiască în China, unde se face un spital în șase zile și unde protest... Pardon? În China protest? Am fost în China după Tiananmen și știu. Când pronunțam, era suficient să spun „Tiananmen” și se schimbau la față toți cei din jurul meu. Era interzis să discuți acel subiect. 

      bai prostule , ai creierii varza , le amesteci de parca esti beat ! actuala dictatura este din cauza Rusiei , ce tot o sugi cu Rusia ca o placa stricata ? asteapta sa te trezesti din betie si apoi posteaza !

      Si noi multumim diaspora ca a votat cel mai prost,hot,tradator presedinte poate chiar si criminal deoarece au murit oamenii care nu au putut sa se trateze de alte boli

      Crezi ca Romania este departe de Rusia sau Coreea de Nord, la noi nu i lichideaza tovarasii de dreapta usr pnl au dat ordin sa i interneze la nebuni,oare pe ce regim se mai intampla asta?

    se pare că masteratul obtinut de politicianul ultraconservator și de extremă dreaptă român pe specializarea „Crimele comunismului? l-a socat atât de tare incât a "intrat" in " mintea criminalilor" si A Umplut România de separatisti promoldoveni -prorusi ce sunt evident anti Uniunea Europeană .

    de unde atâta duplicitate specifică "agentilor dublii" ce sunt folositi pe post de "pană de spart lemne si buturugi " si nu de "unit Moldova cu România " asa cum se insinueazâ el  

    (desi are interzis in Rep. Moldova ) ci de unit "malurile" sub aripa oligarhilor români prorusi (discreti si neasumati) ce pesemne vor sa "spargâ" Uniunea Europeană? 

    cum se face de nu stie sau ignorâ faptul câ in 1989 revolutionarii autentici au cerut "FARA SEMNE PE DRAPEL " de este el asa mândru de "isprava" lui "selfica" ?  

    1. Are interzis pentru că Maia Sandu și regimul de la Chișinău e de aceeași teapă cu Iohannis, se închină la aceeași sectă mondială.

      Maia Sandu e pro-europeana si tu esti rusofil

      nu mai baga strambe pro-Rusia Cristian ca te vedem 

      Este propagandist rus, lumea s-a lamurit, iar prostiile debitate de el nu au nicio influenta ci dimpotriva, ne demasca dorintele Moscovei. Daca Cristian face propaganda pentru AUR si PSD inseamna ca aceste partide sunt pe placul conducerii ruse iar noi trebuie sa votam impotriva lor.

      du-te si da-i doua palme lui ma-ta , ca te-a facut asa prost !

      Rapuns la postarea 2.2.Bai PROSTALAULE,pai tocmai ce anonimul de la postarea 2.1 ,ti-a spus ca maia sandu se inchina la aceeasi SATANISTI EUROPENI la care se inchina si Iohannis. Tu insa esti atat de prost,incat citesti comentariile stand cu curu in sus.

      Oamenii sunt tratați ca niște sclavi, închiși în case și vaccinați prin condiționări dubioase de Rusia sau de sclavii FIAREI mondiale care conduc guvernele???

      Răspunde prostane! 

      Prostule, sclavii sunt in Rusia. Acolo cetatenii nu au niciun drept, nu pot vorbi liber, nu pot vota liber, nu au justitie libera, alegeri libere, nimic.

      Atat de pro europeana este incat a negociat cu Putin pt. vaccin,este ce ala care o ajuta mai mult si in caruta si in teleguta

      Prost esti tu pentru ca:

      - iritarea voastra confirma cele scrise despre AUR si faptul ca ati incasat-o intr-un loc sensibil pentru voi -  dirijarea AUR . 

      - tocmai ai descris regimul Putin, unde oamenii nu se bucura de liberate si stau in casa de frica. Aici, in Romania, vedem ca oamenii sunt pe strazi, liberi, pe cand la voi stau in casa,,de tema ca ajung sa fie inchisi la puscarie sau otraviti daca ies sa isi exprime liber opiniile. Fiara este la voi, nu la noi, prostule, pentru ca la noi exista libertate, inclusiv pentru prostii dirijati de la Moscova. 

      Mancati rahat la adresa tuturor natiunilor libere si apoi va intrebati de ce nu va iubeste nimeni de pe Globul asta. 

      Uite de-asta!

      Ti-am raspuns, prostule! 

      ce tot v-o suge-ti singuri cu cristian asta ? vorbiti in oglinda ?

      Prost esti tu!

      Cu Maia, Basarabia nu se mai inchina Satanei, asa cum a fost pe vremea dictatorului Dodon. Acum Basarabia s-a eliberat de Fiara (spre deosebire de tine care esti in simbria ei). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb