Liviu Dragnea, audiat la ÎCCJ

S.I.
Anticorupţie / 14 februarie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 10:24

Liviu Dragnea s-a declarat nevinovat, cu toate că două dintre persoanele coinculpate, membre PSD, şi-au recunoscut vinovăţia. În cazul lor se va aplica o procedură simplificată, transmite Digi24.

Procesul a fost amânat pentru 28 martie. S-au cerut noi audieri de martori.

"Este problema dumnealor", a declarat Liviu Dragnea întrebat despre faptul că cele două angajate ale DGASPC şi-au recunoscut, practic, vinovăţia. "Nu schimbă cu nimic nici atitudinea mea, nici adevărul", a adăugat liderul PSD. El a spus că e nevinovat şi a anunţat că va aduce martori care nu au mai fost audiaţi până acum.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei au citit rechizitoriul din dosarul de abuz în serviciu în care Liviu Dragnea este acuzat alături de fosta lui soţie Bombonica Prodana şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Ulterior, instanţa i-a întrebat pe inculpaţi dacă recunosc integral faptele de care sunt acuzaţi şi vor să fie judecaţi în procedură simplificată, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor pe care le-ar putea primi.

Întrebat de instanţă dacă vrea să fie judecat prin procedura simplificată, Liviu Dragnea a spus că vrea să fie judecat prin procedura normală, pentru că se consideră nevinovat şi nu poate astfel să recunoască acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA. Dragnea a spus că nu se va prevala de dreptul la tăcere, ci vrea să fie audiat, relatează News.ro.

Cinci inculpaţi au ales judecata prin procedură normală, susţinând că acuzaţiile aduse de procurorii DNA sunt nefondate.

Instanţa a luat la cunoştinţă că una dintre inculpate, Adriana Botorogeanu, a depus o declaraţie prin care recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi vrea să fie judecată prin procedură simplificată, aceasta nefiind prezentă la termenul de marţi întrucât este bolnavă.

Gheorghe Nicuşor, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din DGASPC Teleorman, şi Anisa Stoica, care la data faptelor era angajată la aceeaşi instituţie, le-au spus judecătorilor că recunosc faptele şi vor procedură simplificată.

Întrebat dacă în cazul procesului său va invoca decizia instanţei de la Alba Iulia, care a anulat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara în baza hotărârii CCR referitoare la articolul din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu, Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns clar, dar a subliniat că decizia curţii de la Alba Iulia arată că Guvernul a avut dreptate când a motivat controversata OUG 13 prin faptul că doreşte să nu se ajungă la practică neunitară în instanţe. Liviu Dragnea consideră că instanţa din Alba Iulia a procedat corect. "Dacă ordonanţa 13 nu era abrogată, nu apăreau astfel de decizii", a adăugat Liviu Dragnea. "Încă o dată se dovedeşte că demersul Guvernului a fost corect, legal şi constituţional", a punctat el. Preşedintele Camerei a dat asigurări, în context, că OUG 14, de abrogare a OUG 13, va fi adoptată în procedură de urgenţă. "În schimb, problema vidului legislativ rămâne", a completat Liviu Dragnea.

Dragnea a arătat: "Dacă aţi adus în discuţie decizia definitivă a instanţei de la Alba-Iulia, nu vreau să fac referire la procesul meu. Pentru că am spus că eu vreau să merg cu acest proces în speranţa că măcar la acest proces, măcar în această clădire, vom ajunge la adevăr. Dar decizia instanţei de la Alba-Iulia a arătat încă o dată că Guvernul a avut dreptate. Guvernul a spus, în toată perioada de după adoptarea ordonanţei respective, că principala motivaţie o reprezintă motivaţia de a nu se ajunge la practică neunitară în instanţe, de a nu exista situaţia care din păcate s-a întâmplat - sau din fericire - în care o instanţă a considerat că Constituţia trebuie respectată şi trecând termenul de 45 de zile după ce un articol a fost criticat de CCR, a considerat că nu mai produce efecte juridice", a declarat Dragnea. El s-a întrebat ce explicaţii ar mai putea da, după această decizie a instanţei de la Alba-Iulia, preşedinte Klaus Iohannis, procurorul general, DNA şi Consiliul Superior al Magistraturuii. "Dacă Ordonanţa 13 nu era abrogată, nu apăreau astfel de decizii. Ce o să se întâmple acum? O să fie criticaţi judecătorii din acel complet?".

Liviu Dragnea a ajuns la curtea supremă în jurul orei 9:00. El a fost întrebat, la sosirea la curtea supremă, despre gestul colegului său de partid, Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, care a dat-o afară pe reprezentanta Parchetului General la discuţiile despre ordonanţa de urgenţă 14. Iniţial, liderul PSD a refuzat să facă orice declaraţii, spunând că vrea să ajungă la şedinţa de judecată, apoi le-a spus jurnaliştilor că nu ştie despre ce e vorba şi i-a trimis să-l întrebe pe Şerban Nicolae însuşi.

(S.A.)

------

Actualizare 10:14 Liviu Dragnea: "Acest dosar se bazează doar pe trei declaraţii, declaraţii care nu sunt adevărate"

Acest dosar se bazează pe trei declaraţii, iar aceastea nu sunt adevărate, a declarat Liviu Dragnea la ieşirea din ICCJ.

(M.I.)

-------

Actualizare 10:11 Procesul a fost amânat pentru 28 martie

(M.I.)

-------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde este audiat în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu alături de alte persoane, printre care şi fosta sa soţie.

Dragnea este acuzat de procurori de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, potrivit Antena3.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bun. Si chestia asta ati vrea sa ramana nepedepsita?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb