LIVIU DRAGNEA: "În 26 de ani s-a furat peste tot; s-au risipit miliarde de euro, din hoţie şi dorinţa de a guverna pentru mâine"

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Politică / 7 noiembrie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 08:31 Dragnea avertizează Guvernul că răspândirea de informaţii false legate despre buget intră sub incidenţa Codului Penal

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avertizat ieri Cabinetul condus de Dacian Cioloş că răspândirea de informaţii false legate de bugetul ţării intră sub incidenţa Codului Penal şi reprezintă "un atentat la securitatea naţională".

Dragnea a spus aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, că Executivul ar avea la dispoziţie 29 miliarde de lei, pe care nu le poate cheltui până la sfârşitul anului, pe când majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 15% reprezintă un efort bugetar de 5 miliarde lei, informează Agerpres.

Liderul PSD a afirmat: "Ei au deja 29 miliarde lei necheltuiţi, pe care nu îi vor cheltui. Vreau să spun ceva, şi nu o spun sub formă de ameninţare, spun doar că noi ne-am cam săturat. Faptul că ei folosesc informaţii nereale, există articolul 404 din Codul penal - comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de ştiri, date sau informaţii false sau documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Eu le spun foarte clar, fără patimă, fără nervi şi fără duşmănie, să se gândească foarte serios, să nu mai mintă, să nu mai dea informaţii false, pentru că 29 miliarde de lei necheltuiţi înseamnă un prejudiciu pentru România şi, de asemenea, să spui că sari din deficitul bugetar pentru că se alocă 5 miliarde de lei în plus din cele 29, pe care oricum îi ai şi nu poţi să îi cheltui, asta înseamnă că este un atentat la securitatea naţională".

Dragnea a cerut Guvernului "să aducă cheltuielile de anul viitor anul acesta, poate scapă", în caz contrar s-ar putea "să dea cu subsemnatul toţi".

Liviu Dragnea a vorbit şi despre "o atitudine anti-România" a Executivului.

"Dacă nu sunt proşti, înseamnă că sunt vânduţi, ca să vorbim foarte clar, româneşte. Cum adică nu dai subvenţiile la agricultorii români până în august? (...) Anti-români, toţi. De ce nu s-au absorbit fondurile europene?", a spus Dragnea.

Liderul PSD a lăsat să se înţeleagă că îl consideră "anti-român" inclusiv pe premierul Dacian Cioloş.

(S.A.)

-----------

Actualizare 07:46 Dragnea: "Dacian Cioloş mi-a produs foarte multă dezamăgire; un om care minte mă dezamăgeşte foarte mult"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseară că premierul Dacian Cioloş i-a produs multă dezamăgire, întrucât ar fi minţit că nu se va implica în lupta politică şi pentru că nu doreşte să îşi asume apartenenţa la vreun partid politic.

"În primul rând, mie, personal, mi-a produs foarte multă dezamăgire. Un om care minte pe mine mă dezamăgeşte foarte mult. Nu numai pe mine, miniştrii şi întregul PSD, la întâlnirea înaintea formării guvernului, şi opinia publică, când a spus că nu se va implica în lupta politică, nu se va implica în campania electorală, ceea ce, iertaţi-mă, o face acum cu prisosinţă. De asemenea, un om care nu-şi asumă public aparteneţa la un partid, care nu vrea să intre în alegeri, să se confrunte cu cetăţenii, în schimb vrea să stea de-o parte, ca să beneficieze de asta, este un om care nu poate beneficia de respectul meu. Nici nu are importanţă pentru el respectul meu. Sunt numai explicaţiile pe care vi le dau. Trei, vorbim despre un guvern care are anul acesta are câteva «mari realizări»'', a afirmat Liviu Dragnea, într-o emisiune televizată, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PSD va guverna alături de PNL în cazul unui scor sub 40% în alegeri, Dragnea a spus că nu, la fel şi nici cu UDMR, după ultimele declaraţii ale liderului Uniunii referitoare la Unirea din 1918, arătând că formaţiunea sa doreşte să obţină o majoritate parlamentară alături de ALDE.

"Asta este dorinţa noastră legitimă, ca, la aceste alegeri, noi, împreună cu ALDE, să putem avea o majoritate în parlament şi să facem majoritatea guvernamentală, respectiv guvernul cu colegii de la ALDE. (...) UDMR? După astfel de declaraţii, categoric nu, şi nu numai. Nu putem guverna cu PNL, şi aici nu e vorba nici de aroganţă, nu e vorba nici de răutate, nici de duşmănie. Este vorba despre pragmatism. România, în următorii ani, are nevoie de un guvern stabil, un guvern coerent şi un program de guvernare sănătos, care să producă creştere economică şi să aibă continuitate în actul guvernare. Guvernul potenţial sau ipotetic PSD-PNL din 2017 ar fi în oglindă guvernul PSD-PDL din 2009, care, în câteva luni de zile, se rupe. Asta înseamnă că ne batem joc de oameni, toate speranţele tuturor celor care votăm în decembrie o să fie aruncate la coş, pentru că o să ne certăm după câteva luni de zile de ce nu există compatibilitate absolut deloc între actuala structură de conducere a celor de la PNL şi cei din PSD", a mai afirmat Liviu Dragnea.

(S.A.)

----------

Actualizare 07:27 Liderul PSD: "Parteneriatele strategice pe care le are România vor fi respectate"

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat aseară că parteneriatele strategice pe care le are ţara noastră vor fi respectate, iar la ambasadele din Bucureşti "nu există vreun motiv să se îndoiască de faptul că un Guvern condus de PSD schimbă cursul României".

"Eu am avut, în toată perioada de când am fost ales preşedintele PSD-lui şi până astăzi şi cât oi mai fi preşedintele PSD-ului, o poziţie foarte clară în acest domeniu: parteneriatele strategice pe care le are România, cu SUA, cu Franţa, cu Polonia, cu alte state, nu numai că vor fi respectate, vor trebui să capete mai multă substanţă, inclusiv economică. Din punct de vedere al poziţiei noastre geostrategice, din punct de vedere al faptului că suntem acum aproape o insulă de stabilitate în această zonă foarte frământată, stabilitatea politică, economică, securitatea, creşterea economică, prosperitatea şi democraţia, respectarea statului de drept în România sunt fundamentale. Poziţia mea şi a PSD-ului este foarte clară. Nu există niciun fel de ezitare. (...) Nu există niciun motiv, absolut niciun motiv, cred că nici la ambasade nu există niciun motiv să se îndoiască de faptul că un Guvern condus de PSD schimbă cursul României. Categoric nu", a declarat Liviu Dragnea, într-o emisiune televizată, potrivit Agerpres. Acesta a arătat că o dovadă a celor afirmate este faptul că investiţiile străine în perioada guvernării Ponta au crescut, iar scutul antirachetă a fost finalizat în aceeaşi guvernare.

În privinţa unei eventuale propuneri a PSD pentru funcţia de prim ministru, Liviu Dragnea a subliniat că aceasta va fi formulată doar după ce se va afla rezultatul alegerilor parlamentare.

(M.K.)

-----------

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat aseară, într-o emisiune televizată, că în 26 de ani s-a furat peste tot, adăugând că "în România s-au risipit miliarde peste miliarde de euro, din hoţie, prostie, lipsă de strategie şi coerenţă, şi dorinţa de a guverna pentru mâine" şi a adăugat că guvernarea Năstase a fost prima cu nişte obiective pe termen mediu, pe care le-ar fi dus la sfârşit dacă rămânea la putere.

"În 26 de ani, s-a furat peste tot. Nu am reuşit să facem o autostradă de la un capăt al ţării la altul, din mai multe motive. În primul rând, s-au furat mulţi banii", a spus Dragnea, conform News.ro.

El a menţionat că nu asta e cauza principală, problema fiind şi că "s-au risipit miliarde de euro".

Liderul PSD a susţinut:"A fost o încercare bună în perioada 2000-2004, în guvernarea Năstase, care a fost primul guvern cu nişte obiective pe termen mediu. Dacă ar fi rămas la guvernare, ar fi fost puse în practică".

Dragnea a mai spus că alte motive au fost incompetenţa, frica şi lipsa de rânduială în ceea ce înseamnă organizarea bugetului.

"În România s-au risipit banii, s-au risipit miliarde peste miliarde de euro, din hoţie, prostie, lipsă de strategie şi coerenţă, şi dorinţa de a guverna pentru mâine", a mai spus Dragnea.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Bine ca ai observat cat de mari sunt buzunarele lui matale, bre.

    1. DNA-ul sa-l invite sa-si formalizeze denuntul

      autodenuntul

    Dupa ce aproape 25 de ani ati fost la butoanele guvernarii, sa vi acum sa faci o asemenea radiografie si sa mai fiti si alesi, inseamna intr-adevar o performanta iesita din comun!!! Daca si de data asta castiga PSD-ul, cu un condamnat in frunte, care ne mai da si lectii pentru viitor, chiar ne meritam soarta.

    1. Guvernele Ciorbea, Vasile, Tăriceanu, cele cinci guverne Boc și guvernul Cioloș tot ale lui Dragnea au fost?

      Imparțialitatea postacilor securiști este gingașă. 

      Chiar v-a lasat memoria in asa hal incat sa nu va reamintiti exact insiruirea guvernelor si cele care au dezamagit cu adevarat? Sau aveti de indeplinit un ordin?1? Ne meritam soarta din cauza unora ca Domnia ta!!!

      Ai uitat de ciuma țării!!Chiorul.

    Tovarasul Dragnea,daca nuj ti-e jena,spune ,te rog,din Teleorman,cine a furat cel mai mult?:))

    Din fericire lumea se schimba . Din pacate prea incet. Masa amorfa de alegatori prost informati, dezinformati , si usor de manipulat scade cu fiecare an. Generatia Facebook este altfel , se revolta , este mai agresiva , iese in strada si rastoarna guverne. DNA-ul lucreaza la foc continuu si le urez mult , mult , mult succes !

    1. Generația Facebook este asmuțită în ziua alegerilor, după care vin regretele din timpul mandatelor.

      Debitorii au simțit pe pielea lor ce înseamnă să-ți arunci votul pe marioentele sorosiste care le-au respins, contestat, neabrogata sau neaplicat legile adoptate de către Parlament. 

      Singurul regret pe care il am este ca DNA nu are destui procurori ca sa trimita mai repede dosarele in instanta. Toata ziua vorbiti de Soros . La fel face si Mr. Rasputin care il acuza pe Soros in timp ce singur isi distruge tara si-isi condamna poporul la saracie. As vrea sa aud si eu un singur lucru concret care i se poate reprosa lui Soros . Unul singur. Ca asa la modul general toti suntem destepti...

      30 miliarde de lei aproape la dispozitia tarii !Daca e adevarat e bine :)

      Acei bani sunt contributii obligatorii ale angajatilor la pilonul II din 2008 pana in 2016.

      Adica noi contribuim la pilonul II iar ei cumpara titluri de stat si obligatiuni de la statul roman.si noi ne alegem cu unitati de fond in contul nostru. 

      Cei care cumpără titluri de stat își opresc comisioane de administrare, deși nu fac nimic. Cumpără titluri de stat.

      Statul român nu se poate dezvolta din cauza deficitului artificial generat de pilonul II. 

      Soros are vreo 85-86 de ani…crezi ca lui acum fix de Romania ii pasa? Mai schimba placa…aceleasi texte de la partid?

    Mitomanul acesta de Dragnea nu spune EL...totul pana la capat cum e cu acesti bani necheltuiti din bugetul anului 2016.

    Nu stiu precis daca e vorba de 29 de mld.de lei {mai putin sau mai mult} dar stiu precis urmatoarele.....: 

    Pe vremea guvernantilor dinainte....Ponta...Tericeanu ...Boc nu exista an de guvernare sa nu se faca rectificari de bugete....Nu se incadrau in obiectivele propuse ..si mai ales bani de investitii {infrastructura...etc) si veneu cu tot felul de rectificari ...si aruncau bani..aiurea ( azi mancau si poimane ca....u). Acesta ar fi d-le Dragnea un caz autentic PENAL...si anume aceea a nefolosirii banilor acolo unde erau prevazuti.... 

    Alt aspect pe care il practicau guvernanti...era acela ca foarte multe lucrari din a doua parte a anului bugetar erau "impinse " spre decontare in anul bugetar urmator...Decontarile se faceau in ianuarie,februarie din bani aferenti anului viitor.....Defapt si facurile lucrarilor anului precedent se faceau in asa fel incat sa se faca decontarile in urmatorul an.....Ce zici d-le Dragnea aceste "mismasuri" nu sunt cazuri ...penale. 

    E acum se va ajunge la o normalitate...si anume ca toate lucrarile facute si aferente anului bugetar 2016 vor fi decontate din bani ...anului 2016....Probabil ca vor ramane anumite lucrari de investitii ...cum ar fi cazul ...infrastructura....etc. Dar totul se va deconta din bani aferenti anului bugetar curent. 

    Ca o concluzie ...faptul ca in final nu se fac aceste cheltuieli bugetate pe anul in curs...avand motive mai mult sau mai putin obiective...nu constituie un caz de acuzare atat de grav fata de ce au facut guvernanti in ani anteriori...cand defapt au cheltuit bani...fara responsabilitate si care intradevar a adus prejudicii economiei...deci acestea sunt cazuri penale....."matraprazacurile" facute de voi PSD-isti. 

    Apoi sa mai vorbesti MATA...ca de 26 de ani sa furat...pai nu va e rusine zau....pai prin functiile pe care le-ati avut ati fost ..un mare complice......

     

    1. Inseamna ca este complice la tot furtul in cei 26 de ani.

    Niciodata parlamentarii fani ai majorarii de salarii si pensii "din pix" (nu pe merite) nu au inteles ca odata efectuate majorari ai nevoie de banii aia cu care ai majorat in fiecare an de acum incolo nu doar in anul curent.

    Pe de alta parte din gura unui condamnat penal e ciudat sa auzi acuze de "unii au furat". Mai degraba ar fi corect si altii au furat! 

    1. Propaganda securistă e patetică.

      Penalul Dragnea este condamnat politic. A primit 1 an cu suspendare pentru chemarea oamenilor la vot. Băsescu le-a spus să nu vină, deci nu e penal, deși toată România știe că a condus mafia. 

      Voua va vine sa credeti ca in tara aceasta sunt oameni care sa-i ridice osanale lui Dragnea?…noua capitala este la Alexandria?

      Nu-i ridică nimeni osanale.

      Începe campania electorală, lasă-l pe Dragnea, vezi-ți de Iliescu, minerii, Moscova, fii mai aplicat, lovește la temelie. 

    In camera senatului din Romania...s-a aprobat marirea punctului de pensie de la 871 lei la 1072 de la 1,01.2017 (..23 %}...iar incepand de la 1.06.2017 punctul de p-ensie o sa fie de 1206 lei ( crestere de 38 %.

    Ura...ura...dar nunumai atat tot incepand de la 1.01,2017 nu se mai impoziteaza pensiile de p-ana la 2000 de lei...yar cele care depasesc 2000 de lei mvor fi impozitate doar cu 10 %. 

    Dar mai e ceva referitor la reducerea CASS-ului tot la pensio0nari..... 

    Ma scuzati sunt...f.f. emotinat de aceste bine faceri ...si va rog pe dvs.cititori si votanti ai PSD-istilor sa ...vedeti cum e si cu CASS-ul asta ca eu nu am gasit ..inscrisul. 

    A..a..a ba da am gasit in ziarul national care circula prin tara...ii zice ziarul ACUM ( sau niciodata) elaborat de PSD. si anume CASS -ul pentru pensionari va fi 0 (zero absolut} de la 1.01,2017. 

    Ma scuzati...dar fug repede la bunici sa le spun toate aceste bucurii....... 

    PS.Dar daca ajung la guvernare si nu fac toate aceste promisiuni merita sa fie......in fata.

    1. Astept comentarii...va rog.

      L-am auzit ..recent in parlament pe Dragnea referitor la elaborarea ..legilor si respectarea lor si ca vezi doamne...legi se pot face si ..pregarmator campaniei electorale....

      D-le Dragnea nu te mai certa...cu astia din guvern....mata cauta legea aia in care parlamentul a marit salariile la profesori cu 50 % si te rog sa o aplici.Eu stiu ca acea lege nu s-a abrogat. 

    Auzi o alta ..dandana.....Acum cateva minute la unul din posturile de TV....liderul de sindicat din invatamant isi punea intrebarea {sau i sa pus o intrebare de cineva...!!} ca nu intelege....ca daca repartizarea de fonduri la armata,invatamant,sanatate este de doar 2%,3%...3% cine primeste restul de fonduri de pana la 100 %.

    D-le profesor..2,%,3% se refera la procentele alocate fata de PIB -ul Romaniei//...!!! .Dvs credeti ca cheltuielile bugetare sunt la nivelul PIB-ului...de peste 150 de miliarde de Euro ?? 

    Interesant ca nimeni nu a intervenit din cei prezenti sa clarifice aceasta ....eroare de gandire. 

    D-nul lider o tinea una si una cine beneficiaza de restul pana la 100 %.

    Ce sa mai zicem 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb