LIVIU DRAGNEA: "PPDD poate primi ministere, dacă intră la guvernare"

V.B.
Politică / 5 iunie 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri seară, în Putna, că este posibil ca PPDD să primească ministere dacă va intra la guvernare, adăugând că o decizie în acest sens va fi luată după discuţiile cu acest partid şi după o hotărâre în Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD, transmit surse din presă.

Domnia sa a explicat: "Dacă, din discuţiile pe care le voi purta cu PPDD zilele următoare, va reieşi ca şi lucru bun să intre la guvernare, vom discuta în Biroul Permanent Naţional al PSD şi vom lua o decizie. Cert este că în teritoriu am început deja să încercăm să realizăm majorităţi cu cei de la PPDD pentru că, din păcate, neţinând cont de voinţa cetăţenilor din 2012, exprimată în alegerile locale, când s-a votat cu listă USL, cei de la PNL, pe posturile obţinute pe baza acelei alianţe, vor să schimbe majorităţile politice, în condiţiile în care atunci cetăţenii nu au votat PDL".

Social-democratul a mai spus că va fi analizată, astăzi sau mâine, situaţia majorităţilor politice locale şi a subliniat că "nu este o situaţie care să sperie PSD", ci una care dezamăgeşte foarte mult.

Liviu Dragnea a arătat că Guvernul are o susţinere solidă şi stabilă în Parlament: "Majoritatea parlamentară este solidă, este stabilă, dar încercăm, în plan local să păstrăm nişte majorităţi, pentru a nu tulbura dezvoltarea comunităţilor respective, iar în plan naţional să se constituie o alianţă asumată anti-Băsescu".

Întrebat dacă va fi complicat să treacă prin Parlament o nouă formulă guvernamentală, Dragnea a răspuns că alianţa de guvernare are majoritatea în Parlament pentru un nou vot de învestitură al guvernului: "Nu este complicat, pentru că avem majoritatea. Nu este foarte simplu, dar nu este foarte complicat".

Tot ieri, premierul Victor Ponta a declarat, după o întâlnire între liderii PSD şi cei ai PPDD, întrebat dacă această formaţiune ar putea avea un portofoliu ministerial, că nu exclude această variantă, deşi nu a fost luată o decizie. Ponta nu a exclus nici posibilitatea ca PPDD să primească funcţii de secretar de stat. Şeful Executivului a precizat că discuţiile vor continua.

"Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil să semnăm săptămana viitoare. A fost o primă întâlnire la nivel de preşedinte şi secretar general. Am discutat să colaborăm în primul rând la nivel local, la nivel parlamentar şi al nivel guvernamental, al polticilor guvernamentale", a relatat Ponta.

Chestionat dacă PPDD va fi cooptat la guvernare, Ponta a replicat că este posibil acest lucru, dar că încă nu a fost discutat la nivel de detalii: "Este posibil acest lucru, dar nu am intrat în detalii. Asta discută Liviu Dragnea cu secretarul general al PPDD. Luni, trebuie să prezentăm structurilor de conducere ale PSD propunerea finală".

Întrebat dacă PPDD ar putea primi inclusiv un portofoliu de ministru, premierul a răspuns că nu exclude nici această situaţie.

Prim-ministrul a făcut aceste afirmaţii după o întâlnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat şi Liviu Dragnea, preşedintele PPDD, Simona Man, precum şi secretarul general al PPDD, Liviu Neagu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb