Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

Anticorupţie / 15 iulie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu. Alături de preşedintele PSD au fost trimişi în judecată mai mulţi inculpaţi, printre care şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, informează DNA prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie 2006 - 2013, inculpata Alesu Floarea, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa-Niculina, angajate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Acest lucru a fost posibil, în condiţiile în care inculpata cunoştea faptul că, deşi cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituţiei respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu şi nu au prestat vreo activitate.

Menţinerea în funcţie a celor două angajate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a fost posibilă şi cu ajutorul inculpaţilor Marineci Ionel, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Şefu Olguţa, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina - Mirela, Balaban Constantin Claudiu şi Gheorghe Nicuşor, persoane cu funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancţionare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu şi nu au prestat activităţile la care erau obligate prin contractul individual de muncă şi fişa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să îşi încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente.

Mai mult, în acelaşi context, inculpaţii Şefu Olguţa, Gheorghe Nicuşor, Balaban Constantin Claudiu şi Marica Valentina - Mirela au întocmit, semnat şi avizat diverse documente justificative pentru situaţia descrisă mai sus (fişa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezenţă etc.). O parte dintre aceştia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să semneze în fals condicile de prezenţă, rapoartele de evaluare şi înscrisurile privitoare la activităţile desfăşurate de acestea din urmă în cadrul instituţiei respective.

Potrivit procurorilor DNA, conduita infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) şi Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Macar de ar fi asta singura fapta penala,dar ma tem ca la ce avere are tovarasul Dragnea ,daca e sa masoare procurorii metrii patrati din Alexandria ai prorpiettii tovarasului ,cred ca le da cu rest.

    1. Dar să sperăm că averea lui Dragnea o depășește pe cea a procurorilor. Așa ar fi frumos.

      PROCURORII SI JUDECATORII (SI ALTI MAGISTRATI ) SUNT CEI MAI BOGATI OAMENI DIN ROMANIA .CINE ARE CURAJUL SA-I VERIFICE?!( DESI REMUNERATILE LOR DEPASESC 15000 RON /LUNA) BOGATIA LOR ESTE ENORMA)

      Justitia domina si jecmaneste Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb