LIVIU DRAGNEA: "Viziunea României este una puternic proeuropeană"

T.T.
Politică / 13 octombrie 2018

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

"Viziunea României în cadrul UE este una puternic proeuropeană, iar motto-ul preşedinţiei României la Consiliul Europei este coeziunea, care reflectă nevoia imperioasă de unitate şi cooperare între statele membre", a afirmat, ieri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în cadrul unei întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene.

Dragnea a discutat cu Secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, şi cu directorul de cabinet al preşedintelui Comisiei Europene, Clara Martinez Alberola, despre perspectiva ţării noastre asupra principalelor dosare europene şi priorităţile României în perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, potrivit unui comunicat remis AGERPRES

Întrevederea, care a avut loc la Camera Deputaţilor, a adus în prim-plan eforturile României pentru pregătirea şi susţinerea unei Preşedinţii de succes, care să plaseze "cetăţeanul" în centrul acţiunilor şi politicilor europene.

"Viziunea noastră în cadrul UE este una puternic proeuropeană, favorizând o integrare mai profundă, bazată pe valorile şi principiile fundamentale ale UE. Motto-ul Preşedinţiei noastre - Coeziunea - o valoare comuna europeană, reflectă în acelaşi timp nevoia imperioasă de unitate şi cooperare între statele membre UE, precum şi nevoia de mai multă coeziune economică, socială şi teritorială, aşa cum este prevăzută de tratatele UE. Acesta este spiritul în care România îşi va exercita, de asemenea, primul său mandat la conducerea Consiliului UE", a declarat Liviu Dragnea în cadrul întâlnirii, citat în comunicat.

Cei doi oficiali europeni au subliniat contextul complex în care România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, marcat de multiple provocări, cu impact atât asupra vieţii cetăţenilor, cât şi asupra guvernelor.

De asemenea, pe agenda discuţiilor s-au regăsit evenimentele aferente dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei României la Consiliul UE, prilej cu care demnitarul român a transmis asigurări cu privire la stadiul avansat al pregătirilor, atât din punct de vedere logistic, cât şi al tematicilor acestora, menţionând că, deşi există, la nivelul statelor membre, viziuni diferite despre priorităţile Europei viitorului, parlamentarii români au sprijinit ideea de consens.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Propun sa se infiinteze o Agentie a asigurarii coeziunii economice,, sociale, si teritoriale in Romania...pentru ca acest motto sa fie credibil iar trebuie concretizat tinand seama ca articolul 2 al Tratatului Comunitatilor Europene, de la Roma a pus in fruntea ierarhiei acest nobil obiectiv, COEZIUNEA!!!

    Avem nevoie de valori-concepte noi cum este securitatea umana, dezvoltarea durabila umana si guvernanta umana care sa ajute la crearea coeziunii economice, sociale si politice...indraznesc eu. E nevoie de o Federatie Europeana 

    Ca sa imi fca datoria de profesor, imi permit sa fac o precizare referitoare la acest articol. 

    Iar se face confuzia intre Consiliul Uniunii Europene si Consiliul Europei. 

    dar nu pentru acest lucru mi-am propus acest mic comentariu ci pentru a face aceasta propunere pentru presedintia Romaniei la Consiliul de Ministri, e mai bine sa folosim acest termen pentru a nu se mai face confuzia, asa cum este stipulat in Tratatul de la Lisabona.

    Romanii au dorit in UE, in acelasi timp doresc sa aiba conducatori loiali ,corecti si cinstiti; NU doresc pungasi de tipul Dragnea Tariceanu si altii, politicieni de acelasi tip, existenti din belsug in toate partidele.!

    Ar trebui sa organizam cursuri de formare in domeniul afacerilor europene pentru toti deputatii si senatorii, nu numai cu functionarii publici, care nu cunsc ABC-ul despre institutiile europene!

    Startul pt. EXIT la dat ANGLIA...

    Ăsta era refrenul înainte de referendum! Iar dacă-i ieșea șmenul, îl și punea în aplicare!! Ce nu face omul să scape de pârnaie... îți scoate țara din UE, dacă e nevoie...

    ....Parerea mea....(poate gresesc) ..acest individ Dragnea sufera de o ...gandire paranoica...Dupa ce face ce face cu aceasta tara ...mai vine cu mare patos si rosteste acele cuvinte...."viziune puternic europeana ".... Pai ce poti sa-i zici la o astfel de persoana....nu ca e.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb