Liviu Tudose, procurorul adjunct al PCA Ploieşti, adus cu mandat la sediul DNA

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 23 martie 2016

Actualizare 17:44

Procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, Liviu Tudose, a fost adus, miercuri după-amiază, cu mandat la sediul DNA Ploieşti.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii au obţinut aviz din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia.

Tudose a mai fost miercuri dimineaţă la DNA, el fiind la acel moment citat ca suspect în dosarul clasat în 2014 de procurorul Lucian Papici.

La sediul DNA Ploieşti va mai fi adus cu mandat şi procurorul Aurelian Mihăilă, fost adjunct al PCA Ploieşti, pentru care, de asemenea, DNA a obţinut aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a sa, au precizat sursele citate.

Conform acestora, Liviu Tudose este acuzat în acest dosar de luare de mită şi furnizare de informaţii confidenţiale, iar procurorul Aurelian Mihăilă este acuzat de cercetare abuzivă şi furnizare de informaţii nedestinate publicităţii.

De asemenea, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, este acuzat de luare de mită (două infracţiuni), favorizarea infractorului şi furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii, iar Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova, este acuzat de luare de mită şi furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii.

Dosaru s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, el fiind citat în calitate de suspect în această speţă şi a părăsit sediul DNA fără a face declaraţii presei.

Şi Dosaru va fi adus la DNA cu mandat, în timp ce Ispas s-a prezentat la sediul instituţiei în urma citaţiei.

În acelaşi dosar a fost audiat, miercuri dimineaţă, la sediul DNA Ploieşti şi deputatul Sebastian Ghiţă, care a declarat presei, la ieşirea de la audiere, că are calitatea de suspect.

Ulterior, DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a lui Sebastian Ghiţă, anchetat într-un nou dosar.

(S.A.)

-------

Actualizare 11;43 Fostul subsecretar de stat în MAI Viorel Dosaru, la DNA Ploieşti

Fostul subsecretar de stat în MAI Viorel Dosaru s-a prezentat miercuri, la sediul DNA Ploieşti, surse judiciare declarând că el a fost citat în calitate de suspect în dosarul clasat anterior de procurorul Lucian Papici, transmite Agerpres.

La intrarea la DNA, Dosaru a refuzat să facă declaraţii presei.

În acelaşi dosar s-au mai prezentat, miercuri, tot în calitate de suspecţi, deputatul Sebastian Ghiţă, procurorul Aurelian Mihăilă şi procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose.

(I.D.)

-----

Actualizare 9:25 Deputatul Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul DNA Ploieşti, unde va fi audiat de procurorii anticorupţie într-un nou dosar care îl vizează, transmite Agerpres.

Surse judiciare au declarat că Ghiţă a fost citat în calitate de suspect în dosarul clasat anterior de procurorul Lucian Papici, pentru care ÎCCJ a confirmat la sfârşitul lunii februarie redeschiderea urmăririi penale, potrivit televiziunilor de ştiri.

Tot în calitate de suspect în acest dosar s-a prezentat miercuri dimineaţă, cu puţin timp înainte, procurorul Aurelian Mihăilă, fost adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit surselor, în ordonanţa de clasare să arată că Mihăilă ar fi întreprins demersuri pentru favorizarea lui Răzvan Alexe, apropiat al familiei lui Mircea Cosma, care este preşedinte al CJ Prahova. Fostul adjunct al PCA Ploieşti ar fi încercat să împiedice demersurile colegilor săi, sprijinindu-l astfel pe Răzvan Alexe, informează Agerpres.

După confirmarea redeschiderii urmăririi penale în acest dosar, la sediul DNA Ploieşti au mai fost audiate în calitate de martori mai multe persoane, între care mai mulţi poliţişti dar şi şeful poliţiei municipiului Ploieşti, Gelu Manea, precum şi adjunctul PCA Ploieşti, Liviu Tudose, precizează sursa citată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat, pe 26 februarie, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care au calitatea de intimat 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova - procurori, poliţişti, un deputat şi şefi ai unor instituţii publice, printre care şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Conform datelor de pe site-ul oficial al ÎCCJ, dosarul a fost înregistrat pe 9 februarie, intimaţi fiind fostul şef al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, Daniel Cristian Petre, adjunctul său de la acea vreme, Cătălin Dinu, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, fostul subsecretar de stat în MAI, şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Gelu Manea, fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiţerul BCCO Emanuel Saghel, fostul şef al Serviciului Investigaţii Criminale din IJP Prahova, Nicolae Zecheru, fostul şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, actual şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, Liviu Matei, actual şef al DIICOT Ploieşti, procurorul Gheorghe Gârbea, fost adjunct al şefului PCA Ploieşti, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul în cauză pentru care procurorii DNA Bucureşti au cerut confirmarea redeschiderii urmăririi penale a fost clasat de procurorul Lucian Papici în aprilie 2014, transmite Agerpres.

Sursele citate au precizat că cercetările în acest caz ar fi pornit de la ancheta efectuată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care ulterior au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti mai mulţi inculpaţi, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, Răzvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, dar şi oameni de afaceri ale căror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autorităţile publice din Prahova.

(I.D.)

-------

Procurorul Aurelian Mihăilă, fost adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, la DNA

Procurorul Aurelian Mihăilă, fost adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, surse judiciare declarând ca acesta a fost citat in calitate de suspect, transmite Agerpres.

Conform surselor citate, Mihăilă va fi audiat în dosarul pentru care ICCJ a confirmat la sfârşitul lunii februarie redeschiderea urmăririi penale, cauza fiind clasată anterior de procurorul Lucian Papici.

Potrivit aceloraşi surse, în ordonanţa de clasare să arată că Mihăilă ar fi întreprins demersuri pentru favorizarea lui Răzvan Alexe, apropiat al familiei lui Mircea Cosma, care este preşedinte al CJ Prahova. Fostul adjunct al PCA Ploieşti ar fi încercat să împiedice demersurile colegilor săi, sprijinindu-l astfel pe Răzvan Alexe.

După confirmarea redeschiderii urmăririi penale în acest dosar, la sediul DNA Ploieşti au mai fost audiate în calitate de martori mai multe persoane, între care mai mulţi poliţişti dar şi şeful poliţiei municipiului Ploieşti, Gelu Manea, precum şi adjunctul PCA Ploieşti, Liviu Tudose.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stii ce sa mai crezi,procurori -politisti-afaceristi, hotti si corupti,greu de legat iar de luat averea nici vorba..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb