Lloyd Austin mulţumeşte Congresului pentru sprijinul continuu faţă de Ucraina

Lloyd Austin mulţumeşte Congresului pentru sprijinul continuu faţă de Ucraina

V.G.
Internaţional / 23 noiembrie 2022

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin III a avut o întâlnire paralelă cu câţiva senatori americani la Forumul Internaţional de Securitate Halifax din Nova Scotia, Canada, săptămâna aceasta, arată un comunicat de presă al Departamentului Apărării al SUA.

Austin a mulţumit legiuitorilor pentru sprijinul lor continuu pentru Ucraina şi a încurajat adoptarea Legii de autorizare a apărării naţionale, a declarat secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, care a susţinut astăzi un briefing de presă.

"Într-un moment în care Statele Unite se confruntă cu provocări din partea Chinei şi cu o ameninţare acută din partea Rusiei, este esenţial să avem autorităţile de care avem nevoie pentru a menţine poporul american în siguranţă, pentru a descuraja adversarii şi pentru a sprijini o forţă comună letală, rezistentă şi sănătoasă", a spus Singh.

Singh a caracterizat luptele din Ucraina drept un "câmp de luptă dinamic şi activ". Ea a adăugat: "Vedem că ucrainenii contraatacă folosind armele şi sistemele pe care nu doar noi le-am furnizat, ci şi pe care alţi parteneri şi aliaţi le-au oferit".

"Departamentul Apărării este foarte conştient de bombardarea rusă asupra infrastructurii ucrainene folosind drone provenite din Iran. Grevele au inclus reţeaua electrică, care vizează populaţia civilă ucraineană cu consecinţe grave pe măsură ce se apropie iarna", a spus ea.

Departamentul, în consultare cu aliaţii, partenerii şi ucrainenii, poartă discuţii în curs pentru a aborda nevoile urgente ale Ucrainei, nu doar pe câmpul de luptă, ci şi pentru a-şi susţine propria infrastructură, a mai spus Sabrina Singh.

"Vedem că Rusia este şi mai izolată prin contactarea unor ţări precum Iran şi Coreea de Nord pentru a-şi aproviziona cu ceea ce au nevoie. Arată în mod clar propria lor slăbiciune şi arată clar cât de izolaţi au devenit în lume", a spus ea.

În ceea ce priveşte atacurile aeriene ale Turciei împotriva poziţiilor kurde siriene şi irakiene din această săptămână, Singh a spus că departamentul continuă să monitorizeze ceea ce se întâmplă pe teren.

Turcia susţine că atacurile sunt împotriva grupărilor teroriste responsabile pentru un atentat mortal la Istanbul pe 13 noiembrie.

"Continuăm să îndemnăm la de-escaladare. Aceste lovituri din toate părţile ne riscă misiunea, care este de a învinge ISIS", a spus Singh, referindu-se la Statul Islamic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb