Locuitorii fug din Kupiansk, în timp ce Rusia presează tot mai mult linia frontului

R.S.
Internaţional / 18 octombrie

Locuitorii fug din Kupiansk, în timp ce Rusia presează tot mai mult linia frontului

Mii de persoane sunt evacuate obligatoriu în această săptămână din oraşul Kupiansk şi din mai multe aşezări din împrejurimi, în timp ce forţele ruse se apropie de acest centru strategic din nord-estul Ucrainei, relatează Reuters.

Printre ei, se numără şi Iuliia Baibak. Nu a putut suporta un alt atac aerian rusesc asupra cartierului său şi şi-a evacuat părinţii din oraşul ucrainean asediat. "Am venit (la părinţii mei) toată albă, plângând şi speriată şi am spus: Ori plecăm, ori ne vor ucide pe toţi aici", a povestit ea joi, în timp ce o ajuta pe mama ei în scaun cu rotile să urce într-o maşină.

Trupele Kievului au recucerit Kupiansk la şase luni de la capturarea sa de către Rusia în invazia din februarie 2022, dar oraşul a fost atacat din ce în ce mai mult pe măsură ce Moscova şi-a intensificat ofensiva de-a lungul întinsului front estic, conform Reuters.

Mai la sud, trupele Kremlinului avansează sat cu sat în regiunea industrială Doneţk ameninţând alte centre de tranzit-cheie care aprovizionează o mare parte din forţele Ucrainei din est.

Locuitorii din Kupiansk intervievaţi de Reuters au povestit despre nopţi nedormite sub tirul regulat al Rusiei în zonă, la aproximativ 100 de kilometri est de Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

În unele părţi, trupele Moscovei se află la doar 4 kilometri de periferia oraşului, a declarat guvernatorul regional Oleh Sîniehubov la televiziunea ucraineană, în această săptămână. Acesta a ordonat evacuarea, deoarece bombardamentele constante ale Rusiei au făcut prea dificile reparaţiile la electricitate, căldură şi reţaua de apă locală.

Vorbind cu reporterii din Harkov joi, Sîniehubov a declarat că prioritatea este evacuarea întregii populaţii civile de pe malul stâng al râului Oskil, adică aproximativ 4.000 de persoane.

Hanna Zorina, în vârstă de 90 de ani, care pleca din Kupiansk pentru a doua oară, după ce se întorsese primăvara trecută, a declarat că situaţia părea la început suportabilă. "Apoi lucrurile au ajuns la punctul în care zici: Ăsta e - sfârşitul", a mărturisit ea, scrie Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb