Logicor a achiziţionat recent un teren de 4,6 hectare de la retailerul de jucării Jumbo

R.S.
Companii / 27 august

Sinziana Oprea, Colliers

Sinziana Oprea, Colliers

Logicor a achiziţionat recent un teren de 4,6 hectare de la retailerul de jucării Jumbo. Acest teren, situat la ieşirea din Pallady către Autostrada Soarelui, a fost cumpărat într-o tranzacţie intermediată de firma de consultanţă imobiliară Colliers. Achiziţia consolidează poziţia Logicor în zona de est, unde deţine şi primul hub logistic last-mile din Bucureşti. Potrivit Colliers, cererea pentru terenuri strategice la preţuri mai favorabile decât într-o piaţă extrem de activă este în creştere, iar această tendinţă atrage atenţia marilor dezvoltatori care doresc să-şi consolideze prezenţa pe piaţa imobiliară, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Logicor mai deţine un teren de 8,2 hectare în apropierea depozitului de materiale Arabesque din estul Bucureştiului. În acest moment, portofoliul Logicor România însumează peste 300.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare de clasa A, având chiriaşi de renume precum IKEA, Coca-Cola, DPD, Profi Rom Food, Heineken şi CTDI.

"Zona de est a Bucureştiului are un potenţial imens de dezvoltare. Vedem un interes tot mai mare pentru soluţii de logistică urbană, iar creşterea chiriilor subliniază nevoia de spaţii de depozitare moderne şi eficiente. Prin această investiţie, ne consolidăm prezenţa în interiorul Centurii Bucureştiului şi ne angajăm să răspundem cerinţelor în continuă evoluţie ale pieţei", spune Mihai Diaconescu, Director Asset Management & Development în cadrul Logicor România.

"Tendinţa investitorilor de a se consolida în zonele unde sunt deja activi este clară, la fel ca şi interesul crescând pentru logistica urbană. Piaţa industrială se extinde rapid spre autostrada A2, unde şi alte companii precum VGP au achiziţionat terenuri, imediat dincolo de centura oraşului. Terenul achiziţionat de Logicor de la Jumbo are deja un PUZ pentru dezvoltare industrială, permiţând construcţia a până la 25.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare suplimentare. Jumbo deţinea acest teren de mult timp, dar nu a avut ocazia să-l dezvolte. În schimb, ei au construit centrul lor logistic în Popeşti-Leordeni, pe un teren de 18 hectare, achiziţionat de la Alpha Bank, într-o tranzacţie care a fost, de asemenea, intermediată de Colliers în 2020", explică Sînziana Oprea, Director Land Agency la Colliers România.

Directorul Colliers preconizează că şi alte portofolii de terenuri valoroase sunt aduse pe piaţă în aceasta perioada. Anul trecut, volumul tranzacţiilor cu terenuri destinate proiectelor imobiliare comerciale (exclusiv cele industriale şi de depozite tradiţionale) a scăzut cu mai puţin de 10% faţă de nivelul din 2022, de 450 de milioane de euro, aproximativ 70% din terenurile tranzacţionate provenind din Bucureşti şi împrejurimi. Astfel, piaţa continuă să fie semnificativ peste nivelul de dinaintea pandemiei, conform raportului anual publicat de Colliers.

Comparativ cu perioada 2021-2023, directorul Colliers apreciază că apetitul pentru achiziţii de terenuri este mai moderat în 2024, dar această tendinţă nu este deloc dramatică. Mai mult, anumite tranzacţii importante sunt în faze avansate şi ar putea fi finalizate în cursul acestui an, ceea ce ar putea conduce la încă un an bun pentru piaţa terenurilor atunci când se vor trage concluziile la sfârşitul anului, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb