Londra exclude un schimb de petroliere cu Teheranul

I.A
Internaţional / 29 iulie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Şeful diplomaţiei britanice, Dominic Raab, a exclus ideea unui schimb între petrolierul britanic imobilizat de Iran în Strâmtoarea Ormuz şi cel iranian imobilizat de britanici în largul Gibraltarului, relatează AFP.

Întrebat de BBC dacă britanicii intenţionează să facă un schimb, într-o încercare de rezolvare a crizei între cele două ţări, Dominic Raab a răspuns "nu".

"Nu este vorba despre a face un troc. Este vorba despre a face ca dreptul internaţional şi regulile sistemului juridic internaţional să fie respectate", a declarat acesta.

Tensiunile au continuat să crească în această regiune strategică, după retragerea americană din mai 2018 din Acordul de la Viena .Ele s-au intensificat în ultimele săptămâni în urma unor atacuri vizând petroliere la Golful Persic, imputate Teheranului de către Washington, care dezminte orice implicare.

Iranul a denunţat duminică drept "provocator" un îndemn britanic la înfiinţarea unei misiuni navale europene la Golful Persic - unde a sosit o a doua navă de război britanică.

Distrugătorul HMS Duncan urmează să acţioneze în vederea asigurării "traversării în deplină securitate a navelor care navighează sub pavilion britanic în Strâmtoarea Ormuz, împreună cu HMS Montrose", o fregată care se află deja la faţa locului, a anunţat Ministerul britanic al Apărării într-un comunicat.

"Libertatea navigaţiei în Strâmtoarea ormuz este vitală nu doar regatului Unit, ci şi partenerilor şi aliaţilor noştriinternaţionali", a subliniat ministrul britanic al Apărării Ben Wallace.

Ministerul a anunţat joi că a dispus ca Marina Regală (Royal Navy) britanică să escorteze nave civile sub pavilion britanic în strâmtoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb