Lordul Black dă în judecată trustul media "Hollinger International"

V.B.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 17 februarie 2004

Magnatul cere daune de 644 milioane de dolari pentru calomnie

Magnatul Conrad Black a dat în judecată pentru calomnie, la sfîrşitul săptămînii, cinci membri independenţi din consiliul de conducere al trustrului "Hollinger International" şi un fost şef al Comisiei americane pentru Operaţiuni Bursiere (SEC), informează Reuters.

Procesul, prin care Black cere daune de 644 milioane de dolari, se va desfăşura în Canada şi se alătură seriei de litigii intentate de omul de afaceri companiei pe care a transformat-o într-unul dintre cele mai importante grupuri de presă din lume.

"Hollinger International", al cărui protofoliu include publicaţiile "Daily Telegraph" şi "Chicago Sun Times", l-a demis pe Conrad Black din funcţia de preşedinte, în ianuarie, acuzîn-du-l că şi-a însuşit o serie de plăţi neautorizate.

Drept urmare, Black i-a acu-zat de declaraţii false şi rău-intenţionate pe Richard Breeden, fost director al SEC, şi pe directorii "Hollinger International" Gordon Paris, James Thompson, Richard Burt, Graham Savage şi Raymond Seitz. Lordul Black mai susţine că cei şase au complotat pentru înlăturarea sa din funcţiile de director şi pre-şedinte al "Hollinger International", în interes personal şi ca să-şi stimuleze propriile cariere.

Richard Breeden coordonează o investigaţie specială cu privire la situaţia financiară a companiei pe perioada conducerii lui Conrad Black. Avocatul lui Breeden, Thomas Kavaler, a calificat acuzaţiile omului de afaceri ca fiind "ridicole".

Black încearcă să vîndă fraţilor David şi Frederick Barclay pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la "Hollinger International". Tranzacţia va fi contestată în instanţă, în luna martie, de grupul media, care susţine că această vînzare nu ar fi în interesul acţionarilor mai mici.

Procesele pentru calomnie nu reprezintă o noutate pentru Conrad Black, care este şi membru al Camerei Lorzilor din Marea Britanie. Un caz de referinţă datează din anul 2000, cînd acesta l-a dat în judecată pe ambasadorul britanic în Germania, după ce diplomatul a afirmat că publicaţia "Daily Telegraph" are o atitudine "anti-europeană". Black a renunţat la proces după ce ambasadorul şi-a cerut scuze.

Procesul actual nu îi numeşte pe doi dintre cei mai însemnaţi membrii ai consiliului de conducere al "Hollinger International": fostul secretar american de Stat, Henry Kissinger, şi consilierul Pentagonului, Richard Perle.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb