LPL Financial: "Performanţa «magnificilor» o va depăşi pe cea a pieţei şi în acest an"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 ianuarie

LPL Financial: "Performanţa «magnificilor» o va depăşi pe cea a pieţei şi în acest an"

English Version

Cei şapte "magnifici" ai bursei americane sunt: Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Nvidia, Meta şi Tesla

Jeffrey Buchbinder, LPL Financial: "Ne aşteptăm ca rezultatele să fie solide, iar entuziasmul din jurul inteligenţei artificiale continuă să crească"

David Kostin, Goldman Sachs: " Marjele «magnificilor» sunt de două ori mai mari decât cele ale restului companiilor din indicele S&P, iar estimările sunt că acest decalaj se va păstra până în 2025"

Performanţa celor şapte giganţi tehnologici supranumiţi "magnificii" ar trebuie să fie în continuare superioară celorlalte 493 de acţiuni din indicele S&P 500, crede Jeffrey Buchbinder, strategul şef de acţiuni la LPL Financial, scrie Business Insider.

Conform strategului, motivul principal pentru care performanţa acţiunilor acestor companii a depăşit-o pe cea a pieţei în ultimul an este creşterea puternică a profiturilor. "Nu subestimaţi importanţa celor şapte magnifici", a scris Buchbinder într-o notă publicată recent.

Anul trecut, peste 60% din creşterea de 25% a indicelui S&P 500 a fost dată de performanţa "magnificilor", ce includ acţiunile Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet (compania mamă a Google), Nvidia, Meta Platforms (fostul Facebook) şi Tesla.

În aceste condiţii, unii strategi de pe Wall Street sfătuiesc investitorii să cumpere acţiuni ale unor companii mai mici, în timp ce alţii cred că marile nume din tehnologie încă mai au spaţiu semnificativ de creştere.

"În esenţă, în acest moment magnificii determină de unii singuri creşterea câştigurilor întregii pieţe", a spus Buchbinder, subliniind că acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că, împreună, reprezintă circa 28% din S&P 500.

Aşteptările sunt ca grupul să raporteze profituri în creştere cu 46% pentru trimestrul al patrulea la anului trecut, în vreme ce de la celelalte 493 de companii ale indicelui se aşteaptă, în ansamblu, o scădere cu 7% a profitabilităţii. De altfel, este o situaţie care a apărut şi în trimestrele al doilea şi al treilea ale anului trecut, conform Business Insider.

Buchbinder crede că această tendinţă va continua pe tot parcursul acestui an, pe măsură ce revoluţia tehnologiei artificiale va prinde tot mai mult avânt.

"Ne aşteptăm ca rezultatele să fie solide, având în vedere că estimările pentru acest grup au fost revizuite în sus în ultimele luni, iar entuziasmul din jurul inteligenţei artificiale continuă să crească", a spus strategul LPL Financial.

Este o opinie împărtăşită şi de strategul şef de acţiuni americane al Goldman Sachs, care susţinea la finele anului trecut că marile nume din tehnologie vor continua să depăşească restul pieţei, în 2024.

"Estimările analiştilor arată că giganţii din tehnologie vor avea un CAGR (n.r. creştere anualizată) a vânzărilor de 11% până în 2025, comparativ cu doar 3% pentru restul indicelui S&P 500. Marjele celor şapte «magnifici» sunt de două ori mai mari decât marjele companiilor din restul indicelui, iar consensul estimărilor este că acest decalaj se va păstra până în 2025", a spus David Kostin de la Goldman, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. cei 7 in crash au o pondere prea mare in index…. “momopolul” se dilueaza treptata facand exituri in trepte la detineri si mutari strategice ..

    s c c r e t 

    AAPL si TSLA, nu cred ca au putere sa creasca anul asta. Apple pt ca scade cererea mondiala pt telefoane, si normal, omul e chitit pe a cumpara strictul necesar la cum s-au scumpit toate, si tesla, am vazut ce e in lume: multe discutii /probleme anti EV, incepand cu filmul ala unde blocau teslele drumurile, si terminand cu frigu din Chicago, unde posesorii de tesla au dead robots. Scoaterea subventiilor pt EV, iN cHINA, Europa, sau micsoarare, Romania, stocuri mari de EV uri in CHina, discounturi la EV uri, astea nu vor ajuta deloc Tesla.

    Restul, habar n-am. NVDA pare a 8 a minune a lumii acum. Dar e scumpa. Va dau un pont gratis, de la americani(faceti-va singuri analiza). Mcdonalds, profituri in crestere, dividende in crestere, si au in plan extinderea retelei de restaurante cu 25% in urmatorii 3 ani. La vreun dip preferabil, nu acum in varf. E o firma plictisitoare da, dar plictisitor e ok in lumea investitiilor. 

    1. PS, s-ar putea din as zis-a soft landing sa alunecam in recesiune.

    dar si performanta UCM o va depasi pe a celor 7 magnifici :))

    1. La UCM e o morisca care trebuie investigata! Cumpararile astea agresive au niste ponturi inside 100%

      Nah, eu cred ca-i teapa. cifrele sunt clare, datorii peste 300 mil lei, au vandut toate activele, TOATE ACTIVELE cu 68 mil , deci alea s-au dus, si ce a ramas? Datoriile.

      Astea-s cifrele din raportari. Ce ponturi inside? mai degraba FOMO sau god kn ows what 

      SAU, pump&dump

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb