LUARE DE OSTATICI LA O BISERICĂ DIN FRANŢA Un preot a fost ucis; atacul a fost revendicat de ISIS

Laura Boico
Internaţional / 26 iulie 2016

Un preot a fost ucis; atacul a fost revendicat de ISIS

Actualizare 21:36 Unul dintre atacatorii de la biserica Saint-Etienne-du-Rouvray fusese inculpat pentru legături cu terorismul

Unul dintre cei doi autori ai atacului din biserica din nord-vestul Franţei fusese inculpat pentru legături cu terorismul şi plasat în arest preventiv, după care a fost eliberat condiţionat, potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de AFP.

Bărbatul, aflat în atenţia serviciilor antiteroriste, încercase să plece în Siria de două ori în 2015, a precizat sursa pentru AFP.

După eliberarea sa, acesta fusese obligat să poarte o brăţară electronică ce îi permitea poliţiei să-l localizeze permanent.

(S.A.)

----------

Actualizare 20:00 Islamiştii l-au forţat pe preotul bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray să îngenuncheze înainte de a-i tăia gâtul şi au filmat întreaga scenă

Cei doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite care au intrat marţi în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray l-au forţat pe preot să îngenuncheze înainte de a-i tăia gâtul şi au filmat crima, a declarat o călugariţa care a scăpat din atac, pentru un post francez de radio, citat de Reuters.

"L-au forţat să îngenuncheze şi el a încercat să se apere şi aşa a început drama", a povestit sora Danielle, pentru RMC radio.

Aceasta a precizat că a reuşit să fugă în momentul în care unul dintre atacatori l-a ucis pe bătrânul preot.

(G.F.)

--------

Actualizare 16:20 Gruparea teroristă ISIS a revendicat luarea de ostatici

Statul Islamic (ISIS) a anunţat într-un comunicat publicat de agenţia Amaq, apropiată grupării extremiste, că cei doi autori ai luării de ostatici erau "soldaţi" jihadişti.

Unul dintre atacatorii de la o biserică din Normandia a fost condamnat anul trecut la un an de închisoare, după ce a încercat să ajungă în Siria, relatează Digi24.ro. Bărbatul a fost eliberat în luna martie, dar ar fi purtat o brăţară electronică.

În atacul comis astăzi, soldat cu uciderea unui preot, a fost de asemenea rănită o persoană, care acum se zbate între viaţă şi moarte.

(S.A.)

---------

Actualizare 15:22 Hollande: "Atacatorii, adepţi ai ISIS"

Atacul asupra bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray, Normandia, a fost comis de doi terorişti care revendică faptul că fac parte din gruparea islamistă Statul Islamic (ISIS), a anunţat astăzi preşedintele Franţei, Francois Hollande.

Acesta a calificat atacul, în care un preot a fost ucis tăindu-se gâtul cu un cuţit, ca fiind un "abject atentat terorist", scrie Le Figaro.

"Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele", a precizat preşedintele Hollande, citat de publicaţia franceză.

(S.A.)

---------

Actualizare 12:41 Un preot, luat ostatic, a fost omorât

Preotul bisericii a fost ucis, iar atacatorii au fost "neutralizaţi" de forţele de intervenţie, potrivit publicaţiei Derniere Nouvelle D'Alsace (DNA).

Cinci oameni au fost luaţi ostatici: un preot, două măicuţe şi doi enoriaşi. Alarma a fost dată de o altă măicuţă care a reuşit să fugă şi a sunat la poliţie, conform sursei citate.

(M.I.)

------------

Doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite au luat astăzi mai mulţi ostatici într-o biserică dintr-un oraş din nordul Normandiei, a anunţat o sursă din poliţie, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, între patru şi şase oameni sunt ţinuţi ostatici de doi atacatori în oraşul Saint-Etienne-du-Rouvray.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Europa trebuie sa adopte masurile din Turcia cu migranti musulmani sa ii alunge?

    Ingenuchiatul cred ca e un semn islam-religi in Franta.

    Aleg Franta ca au bombardat Siria.

    Germania cred ca a infuriat lumea araba, extremisti. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb