LUCIAN ANGHEL, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Anul acesta va fi cel mai bun din ultimul deceniu pentru listările de obligaţiuni"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 februarie 2019

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Sper ca Elefant şi toate celelalte tranzacţii pe care le vom intermedia să aibă o viaţă foarte bună, nu doar ca utilitate la nivelul companiei sau pentru investitorii iniţiali, dar şi în piaţa secundară"

Anul 2019 va fi cel mai bun din ultimul deceniu în ceea ce priveşte numărul de emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a estimat ieri Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, în cadrul evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare pe piaţa AeRO a obligaţiunilor corporative emise de retailerul online Elefant.ro (ELEF21).

Preşedintele operatorului pieţei a spus: "Cred că va fi un an (n.r. 2019) mai intens decât am avut până acum. Discutăm despre piaţa AeRO. Am plantat seminţele acum ceva timp pentru crearea AeRO, o piaţă specială care facilitează accesul la finanţare. Sunt zece emisiuni de obligaţiuni listate pe piaţa AeRO şi şase emitenţi. Valoarea totală a emisiunilor a fost de peste 50 milioane de lei".

Referitor la caracteristicile titlurilor emise de Elefant.ro, Ovidiu Dumitrescu, CFA şi director general adjunct al casei de brokeraj Tradeville, intermediarul operaţiunii de piaţă, a spus: "Obligaţiunile sunt dematerializate, neconvertibile, negarantate şi nominative. Valoarea emisiunii este de aproximativ 7,65 milioane lei, sau mai precis 76.514 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei fiecare. Deci, vor fi destul de accesibile pentru toată lumea. Scadenţa este de trei ani de la data emisiunii, aceasta fiind 26 septembrie 2018, iar scadenţa finală este 27 septembrie 2021. Rata cuponului este fixă, 9%, plătibilă semestrial, iar rambursarea anticipată nu este posibilă. Elefant va menţine aceste obligaţiuni până la scadenţă".

Totodată, directorul de la Tradeville a menţionat că, în cadrul plasamentului privat pe care casa de brokeraj pe care o conduce l-a intermediat, au subscris 65 de investitori, 61 fiind persoane fizice şi patru juridice. "Sper ca Elefant şi toate celelalte tranzacţii pe care le vom intermedia să aibă o viaţă foarte bună, nu doar ca utilitate la nivelul companiei sau pentru investitorii iniţiali, dar şi în piaţa secundară", a adăugat Ovidiu Dumitrescu.

Sergiu Chircă, CEO al Elefant.ro a precizat, în cadrul aceluiaşi eveniment: "Anul trecut a fost primul în care am livrat mai multe comenzi plasate de pe telefoanele mobile decât comenzi plasate de pe desktop. Este o tendinţă care va continua şi noi suntem pregătiţi să îi facem faţă".

Potrivit directorului Elefant, în cei aproape nouă ani de existenţă, compania a livrat circa 17 milioane de cărţi.

Retailerul online a fost înfiinţat în 2010 de către Fribourg Capital, ulterior alte două fonduri de investiţii alăturându-se în urma unei majorări de capital, respectiv 3TS Capital Part-ners, în 2014, şi Axxess Capital, în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb