LUCIAN BODE, ÎNTREBAT DE CE NU A INTERVENIT PENTRU A FI RESPECTATE REGULILE LA CONGRESUL PNL: ''Eu acolo nu eram nici organizator, nici ministru de Interne''

G.U.
Politică / 28 septembrie 2021

''Eu acolo nu eram nici organizator, nici ministru de Interne''

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că nu a intervenit la Congresul PNL de la Romexpo pentru a fi respectate regulile de distanţare, în contextul pandemiei, pentru că el nu era acolo nici în calitate de organizator, nici de ministru de Interne, ci în calitate de delegat, informează HotNews.ro. La rândul său, premierul Cîţu pasează responsabilitatea la Ludovic Orban: ''Aveam un preşedinte de partid''.

​PNL a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la Congresul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. Anunţul a fost făcut de şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, în şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor.

La începutul şedinţei conducerii PNL, Lucian Bode a vorbit şi el despre amenda dată PNL, spunând că nu a fost respectată distanţa în momentul votului şi că în sală scaunele erau aşezate la o distanţă de 3 metri.

"Eu nu am fost acolo nici organizator, nici ministru de Interne. Acolo am fost delegat. Responsabilitatea revine organizatorului. Ce ar fi trebuit să fac?", a răspuns Lucian Bode.

Premierul Florin Cîţu a intervenit şi el, spunându-le jurnaliştilor că trebuie întrebat organizatorul:

"Astăzi, da, sunt preşedintele partidului, însă organizatorii au făcut ce a fost înaintea mea şi aveam un preşedinte al partidului. Puteţi să mergeţi acolo să întrebaţi".

Acesta a mai spus că PNL va plăti amenda de 10.000 de lei, precum şi altele, dacă vor mai fi, conform HotNews.ro.

Jurnaliştii i-au atras atenţia că nu au fost respectate măsurile anti-COVID pe toată durata Congresului PNL, întrebându-l de ce nu a intervenit să le ceară colegilor săi să respecte regulile.

În plină explozie a numărului de cazuri de COVID-19, cozi uriaşe, cu oameni stând umăr la umăr, s-au format la cabinele de vot de la Romexpo, unde liberalii şi-au ales sâmbătă preşedintele partidului pentru următorii 4 ani.

Întrebat atunci de jurnalişti despre îmbulzeala creată, premierul Florin Cîţu a susţinut că "s-au respectat toate regulile şi au fost condiţii de siguranţă".

"Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască... Totul este ok.

Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate.

Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine", a declarat Florin Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O amenda "uriasa" cu dedicatie, de la "finul" Bode pt "nasii" sai din PNL! Cine imparte, parte-si face! Si cand te gandesti ca tot 10.000 de lei amenda primeau in 2020, niste amarati de pensionari care nu purtau botnitza peste nas!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb