LUCIAN BODE: ''O parte din populaţie nu respectă regulile sanitare''

G.U.
Miscellanea / 22 martie 2021

''O parte din populaţie nu respectă regulile sanitare''

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat astăzi că doar sâmbătă au fost date 7.000 de amenzi, în valoare de 1,6 miliarde de lei, agenţilor economici care nu au respectat măsurile sanitare, el cerând conducerii PNL să vină cu o lege pentru suspendarea activităţii firmelor care nu se conformează, informează Agerpres.

"Constatăm în continuare că o parte - din fericire - mică din populaţie nu respectă regulile. Structurile MAI au avut o activitate consistentă şi doar în ziua de sâmbătă am avut peste 5.000 de agenţi economici verificaţi, peste 84.000 persoane verificate. Am aplicat aproape 7.000 sancţiuni şi, cu toate acestea, în spaţiul public vedem că anumite cluburi nu respectă regulile. Am cerut în şedinţa Biroului Executiv ca preşedintele Ludovic Orban să aducă pe masa coaliţiei în discuţie posibilitatea legală ca, pe lângă sancţiunile prevăzute în Legea 55/2020, să putem să suspendăm activitatea acestor agenţi economici care nu respectă aceste măsuri", a afirmat Bode după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a spus că sunt două variante: una - de a amenda în acest sens proiectul de lege privind aprobarea OUG care modifică Legea 55 şi care este pe circuitul parlamentar; şi a doua - ca Guvernul să adopte un proiect de act normativ, notează sursa citată.

"Eu cred că este obligatoriu să venim cu un proiect de lege, pentru că pe o decizie a CCR nu putem introduce noi restricţii prin ordonanţe de urgenţă. În consecinţă, avem varianta doi, ca în Guvern, în această săptămână, să adoptăm un proiect de lege care să reglementeze foarte clar în ce condiţii se poate ajunge la suspendarea activităţii unui agent economic şi ce riscă aceşti agenţi economici care nu respectă prevederile legale", a adăugat Bode.

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni că Guvernul are pregătită o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea activităţii cluburilor şi restaurantelor care nu respectă măsurile de protecţie sanitară, aceasta în cazul în care amendamentul pe această temă nu va fi susţinut în Parlament.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Domnule ministru BODE. Daca tot vii cu idei,iata ca va dau si eu o idee care prin dumneavoastra sa ajunga pe masa guvernului si daca CATU,v-a hotara sa o implementeze va garantez ca in doua saptamani rata de infectare v-a scadea la jumatatea in romania. Tot mai multi romani doresc sa se vaccineze. Asa ca la centrele de vaccinare,spunetii lui Catu(nu lu Voiculescu) sa infiinteze si centre de testare.Inainte de vaccin,fiecare cetatean sa fie testat cu teste rapide si astfel se vor lua doua masuri deodata pentru stoparea infectarilor cu covid.Cei depistati pozitiv(probabil cei mai multi asimptomatici)sa fie izolati la domiciliu,tratati dupa indicatiile doctoritei GROSAN iar cei sanatosi vaccinati.In felul acesta,se vor economisi si dozele de seruri cu care ar fi fost vaccinati cei pozitivi si v-a scadea si riscul ca cei depistati pozitiv sa nu mai imprastie virusul. Ce ziceti domnule BODE,este buna propunerea. Nu am sa ma supar,daca prezentati aceasta propunere,ca si cum ar veni de la dumneavoastra. Unde nu este ca,vai de picioare.!

    1. Ce spui "frate" vreai sa inebuneasca pnl si usr ul,pai testele costa bani iar ei au o afacere cu ele,cum sa le faca gratis iar tratamentul d nei Grosan este forte ieftin si mai si salveaza vieti,deci....

    Daca impart cele 1,6 miliarde de lei la cele 7000 de amenzi rezulta ca media unei amenzi e de peste 228.000 lei. Sunteti sigur de stire?!

    Reguli : oraș fără WC PUBLIC, suplinit prin mărirea numărului de milițieni pt. amendare. WC -urile lui CAȘCĂ au fost îngropate. Zădărnicirea aici nu funcțonează ???????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb