LUCIAN BODE (PNL):  "Transporturile rămân rupte de realitate, nepăsarea continuă"

G.F.
Politică / 29 decembrie 2017

Lucian Bode (Sursa foto: Facebook)

Lucian Bode (Sursa foto: Facebook)

Aprobarea Memorandumului privind demararea unor proiecte de infrastructura care urmează să fie implementate în perioada 2018-2027, anunţată de ministrul de resort, Felix Stroe, nu are nicio legătură cu realitatea şi are rolul de a induce ideea că toate problemele de la Transporturi s-au rezolvat, a declarat astăzi deputatul PNL, Lucian Bode, preşedintele Comisiei de Transporturi.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Lucian Bode precizează: "Nu îmi explic planul cincinal al ministrului Felix Stroe care a anunţat în şedinţa de Guvern de joi, 28 Decembrie, aprobarea unui Memorandum privind demararea unor proiecte de infrastructura care urmează să fie implementate în perioada 2018-2027. Cred că domnul ministru şi Guvernul Tudose care a girat acest demers sunt rupţi de realitate. Mi-a atras atenţia angajamentul pentru realizarea liniei de metrou care să lege Capitala de Aeroportul Otopeni. Atrag atenţia că vorbim despre un proiect esenţial, care nu trebuie jucat la ruleta rusească, aşa cum face acest Guvern. Spun asta, deoarece un astfel de angajament trebuie temeinic pregătit".

Deputatul PNL a subliniat că aeroportul Otopeni se sufocă din cauza lipsei investiţiilor şi a slabei prioritizări a proiectelor.

"În primul rând, aeroportul Otopeni se sufocă, domnule ministru! În ultimii 3 ani, numărul de pasageri a crescut de la an la an: 9,2 milioane pasageri în 2015, 10,9 milioane pasageri în 2016, iar în primele 6 luni din 2017 s-au înregistrat deja 5,9 milioane de pasageri. Aici, prioritare sunt investiţiile în mărirea capacităţii aeroportului, investiţii pe care nu le vad cuprinse în acest «Memorandum faraonic».În schimb, regăsim o mulţime de proiecte pe care le-aţi înghesuit în acest document pentru a lua ochii cetăţenilor. Dar nu mai sunteţi credibil, domnule ministru, pentru că actulalul Guvern din care faceţi parte nu a fost capabil să construiască niciun kilometru de autostradă în 2017, iar cei 15 km inauguraţi în martie au fost construiţi în anul 2016. Nu mai sunteţi credibili pentru că în construcţia bugetară pentru 2018 aţi tăiat de la finanţare proiecte majore de infrastructura rutieră, precum autostrada Unirii (Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni) care are alocaţi ZERO lei! Sau autostrada Transilvania, care a primit cu 100 milioane de euro mai puţin comparativ cu anul precedent! Iaraşi... Autostrada Sibiu-Piteşti rămâne un vis îndepărtat, secţiunile de mijloc neavând încă un studiu de fezabilitate!", a declarat deputatul PNL

De asemenea, Lucian Bode atrage atenţia asupra datoriilor TAROM care însumează 200 de milioane de lei.

"Nu mai sunteţi credibili pentru că TAROM este cu un picior în groapă, după ce aţi promis că va termina pe zero acest an, dar în realitate are pierderi de cel puţin 200 de milioane de lei! Să nu mai spun că sectorul naval este tratat cu nepăsare, condiţiile de navigabilitate pe Dunăre fiind în continuare în mare impas, existând riscul unui nou blocaj pe timp de iarnă!", spune demnitarul liberal.

Acesta a mai precizat că proiectele propuse de ministrul Transporturilor sunt incerte, în condiţiile în care nu au o sursă de finanţare sigură.

"Domnule ministru, dumneavoastră veniţi şi ne promiteţi proiecte care încă nu au finanţare sigură, în condiţiile în care nici fondurile pentru proiectele cu finanţare UE nu sunteţi capabili să le cheltuiţi! Acest memorandum este, domnule ministru, o mare păcăleală livrată nouă de către un Guvern incompetent, care trasează planuri cincinale de tristă amintire pentru toţi românii!", a conchis Lucian Bode.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb