LUDOVIC ORBAN: ''Prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile''

G.U.
Politică / 24 august 2020

''Prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile''

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că pentru Guvern este prioritar, în perspectiva începerii anului şcolar, să se asigure măşti de protecţie pentru copiii care provin din familii vulnerabile, transmite Agerpres.

El a menţionat că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a alocat 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de substanţe de dezinfecţie.

"În pregătirea şcolilor este un parteneriat în care este implicat, sigur, şi Guvernul, sunt implicate autorităţile locale şi, în general, toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară. Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile, aşa cum a fost şi alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele care se află în situaţii de vulnerabilitate", a afirmat Orban, la sediul PNL, întrebat dacă elevilor li se vor asigura măşti de protecţie în şcoli.

Potrivit prim-ministrului, vor trebui să existe şi măşti suplimentare pentru copiii care, "din întâmplare", nu au la ei.

"Evident că trebuie să existe nişte măşti suplimentare. Dacă din întâmplare un copil vine fără mască, să i se pună la dispoziţie masca pe perioada procesului şcolar, cât stă la şcoală, dar acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii",

a susţinut Ludovic Orban.

El a completat că s-a făcut o primă livrare în cadrul contractului privind achiziţia şi distribuţia de măşti de protecţie sanitară destinate unor categorii de persoane defavorizate.

"S-a intrat în perioada de livrare, am înţeles că s-a făcut o primă livrare. Dacă nu se va finaliza în termenul stabilit, se va rezilia contractul. (...) Informarea care mi-a făcut-o domnul ministru Tătaru e că s-a livrat o primă cantitate în cursul acestui weekend şi că firma a promis că va face livrarea cantităţilor în conformitate cu contractul, conform termenului stabilit de contract, de şapte zile. Dacă nu va avea capacitatea, urmează firma următoare", a spus premierul.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. si pentru someri mandolina! ca te paste somajul!

    Prioritar este sa va luati spaga.

    Mersul la scoala este obligatoriu. Purtatul mastii in scoala este obligatoriu. Guvernul nu va asigura masti pentru toti. Concluzie: parintii vor cumpara masti in mod obligatoriu.

    Practic vorbind, cei cu copii la scoala au de a face cu o noua taxa. 

    Daniel Daianu, sustinator fervent al introducerii de taxe noi (vezi articolele dansului referitoare la "impartirea poverii") isi vede visul cu ochii.

    Singura problema este ca aceasta 'taxa' nu acopera deficitul bugetar, ci umfla buzunarele unora. 

    1. Masti vor primi doar copii membrilor PNL,care sunt defavorizati de soarta,fiind handicapati,restul copiilor,vor purta masti cumparate de parinti.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb