LUDOVIC ORBAN: "Bugetul de stat pe 2022 este un buget nerealist"

G.B
Politică / 27 decembrie 2021

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Bugetul de stat pe 2022 este neserios şi a fost făcut fără nici un fel de dezbatere publică şi parlamentară, a declarat fondatorul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, potrivit news.ro.

Legea bugetului a fost votată de Parlament şi contestată apoi de USR la Curtea Constituţională. Documentul se bazează pe o creştere economică de 4,6% şi pe un deficit de şase procente.

"Noi am avut câteva amendamente de substanţă şi am fost neplăcut surprins de faptul că parlamentarii PNL nu le-au votat, pentru că amendamentele pe care le-am depus sunt conforme programului de guvernare şi programului electoral din decembrie 2020: alocarea a 3 miliarde pentru Măsura 3, granturi pentru investiţii, care e o restanţă a Guvernului, practic, s-au derulat primele două Măsuri şi granturile pentru investiţii nu au fost deblocate; (...) de asemenea, ca urmare a faptului că în PNRR nu s-au aprobat finanţările pentru lucrările de irigaţii, am solicitat suplimentarea cu 1,5 miliarde a bugetului Ministerului Agriculturii pentru investiţii în refacerea sistemelor de irigaţii, nici acest amendament nu a fost acceptat; de asemenea, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură locală", a afirmat Orban la RFI.

În opinia sa, "este un buget nerealist, care supraestimează veniturile şi care este într-un fel făcut ca să dea bine şi ca să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliţiei. Acest buget se va vedea în execuţia lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică şi fără nici un fel de dezbatere parlamentară".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Totul este gresit acum. Totul era perfect cand erai tu prim-ministru. Curgea lapte si miere. Tu faceai bugete perfecte erai destept rau de tot.

    1. orban in afara de amenzi , restrictii si imprumuturi nu a facut nimic cat a fost la guvernare ,am uitat chefurile de pomina cand noi stateam inchisi in case

      Să nu exagerăm cu " chefurile de pomină " !

      A fost ziua lui de naștere și slugarnici ,mai mulți " prieteni" miniștri au venit pe la el cu cadouri și omul ce să facă? A dat ceva de băut! Era pandemie dar si în alte tari s-au intamplat astfel de lucruri !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb