LUDOVIC ORBAN: "CCR confirmă ca antidemocratice modificările aduse Codului de procedură penală şi contestate de Forţa Dreptei"

F.D.
Politică / 17 mai 2023

"CCR confirmă ca antidemocratice modificările aduse Codului de procedură penală şi contestate de Forţa Dreptei"

Admiterea sesizării de neconstituţionalitate înaintată Curţii Constituţionale faţă de modificările aduse Codului de procedură penală "confirmă derapajul antidemocratic pe care coaliţia PSD - PNL a încercat să-l impună prin vot în Parlament" în pofida protestelor partidelor de opoziţie, a declarat, miercuri, preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, relatează Agerpres.

"Curtea Constituţională a admis ceea ce reprezentanţii Forţa Dreptei au contestat cu privire la deschiderea posibilităţii de a utiliza în dosarele penale probe obţinute din interceptări realizate pe mandate de siguranţă naţională, fără a oferi garanţiile necesare şi suficiente pentru a avea certitudinea legalităţii administrării probelor, accesului liber la justiţie şi dreptului la un proces echitabil. (...) Somăm coaliţia PSD - PNL să abandoneze orice demers menit să instituie pârghii de control ale serviciilor de informaţii în actul de justiţie cu prilejul reîntoarcerii în Parlament a proiectului de lege referitor la Codul de procedură penală", a transmis Orban.

El a adăugat că decizia CCR a validat, totodată, "justeţea" punctului de vedere al parlamentarilor Forţa Dreptei privind definirea abuzului în serviciu, fără prag valoric.

"Salutăm faptul că decizia Curţii Constituţionale a validat justeţea punctului de vedere al parlamentarilor Forţa Dreptei referitor la definirea abuzului în serviciu, fără prag valoric, spre deosebire de argumentele mincinoase ale parlamentarilor din coaliţia PSD - PNL în tentativa lor de a dezincrimina parţial această faptă penală", se menţionează în comunicat.

Curtea Constituţională (CCR) a decis, miercuri, că infracţiunea de abuz în serviciu poate fi incriminată şi fără să existe un prag valoric, judecătorul fiind cel care poate decide în legătură cu gravitatea faptei.

În şedinţa de miercuri, CCR a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a constatat că dispoziţiile art.I pct.3 (cu referire la art.297 alin.(1)) şi pct.4 (cu referire la art.298 alin.(1)), precum şi ale art.V din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. FOARTE INTERPRETABILA decizia CCR. Lasand la latitudinea judecatorului sa decida el gravitatea faptei,uni dintre judecatori cu SRI in suflet,vor decide in functie de continutul PLICULUI GALBEN si a GROSIMII PLICULUI cu EUROI. Asa ca,CCR i-a pricopsit pe romani cu noi DUMNEZEI.! BOSTWANA scrie pe romania si profesorii vor fi platiti in moneda acelei tari.!

    1. Acum ne dam seama ce FORTA in mana dreapta cu care isi fac treaba au astia din partidul lui ORBAN. SECARICA SECAREA.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb