LUDOVIC ORBAN: "Nu s-a dorit pedepsirea vinovaţilor pentru morţii din Revoluţie şi pentru mineriade"

S.B.
Politică / 13 iunie 2021

"Nu s-a dorit pedepsirea vinovaţilor pentru morţii din Revoluţie şi pentru mineriade"

Ludovic Orban a participat duminică la ceremonia de comemorare a Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990. El a declarat cu acest prilej că au fost tot felul de tergiversări şi trageri de timp în acest dosar, informează news.ro.

"În conformitate cu legea cei care instrumentau dosarul trebuiau să adune toate probele, să finalizeze rechizitorii şi să trimită în judecată, dar cu toate datele, cu toate probele. Au fost nişte tergiversări, trageri de timp, tot felul de chichiţe procedurale voite. Nu s-a dorit cu adevărat pedepsirea vinovaţilor şi pentru morţii din Revoluţie, şi pentru mineriade. Nu s-a dorit. E un sistem aşa, o mână nevăzută care parcă trage nişte sfori când e vorba de astfel de evenimente în care există vinovăţii la cel mai înalt nivel şi vinovăţii care nu ţin numai de o persoană, ci de oameni care au acţionat în mod clar premeditat împotriva libertăţii, împotriva democraţiei, împotriva vieţii şi a integrităţii fizice a românilor", a explicat Orban.

Întrebat ce le transmite rudelor celor care au murit la Mineriadă şi celor răniţi atunci, preşedintele PNL a răspuns:

"Am fost în Piaţa Universităţii în 21 decembrie, am fost în Piaţa Universităţii şi în 13 şi 14 iunie, eu am fost participant la aceste evenimente şi într-un fel am făcut parte dintre cei împotriva cărora s-a acţionat cu forţe de represiune, în mod brutal, nejustificat, fără niciun fel de bază legală şi motivaţie. Voi continua să insist, să susţin, să fac ceea pot din funcţiile publice pe care le am ca să se afle adevărul, să fie pedepsiţi cei vinovaţi".

Orban a precizat că în mare parte adevărurile de atunci sunt cunoscute, multe dintre acestea fiind incluse şi în rechizitoriu. El a mai afirmat că a afirmat că sunt procurori, poliţişti judiciarişti, judecători care au retrimis dosarul, magistraţi care au o responsabilitate legată de tergiversarea acestei cauze.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Domnule ORBAN.Pai ce cauti domnule in Bucuresti,nu ai fost invitat de Iohannis la ziua lui.? Dupa ultimele iesiri ale unora dintre cei mai puternici lideri PNL,la adresa ta,deja ,esti intrat in PUTREFACTIE. Iohannis,a ales intre tine si Catu,si dintre doua MARTOAGE, a ales MARTOAGA care il asculta orbeste si care precum un CANIS,doreste sa puna in opera toate ABERATIILE lui Iohannis care de fapt sunt niste MINCIUNI demne de PINNOCHIO.Iata ce declara Iohannis la instalarea in functie si apoi la numirea actualei Coalitii,promisiuni facute romanilor.In timpul mandatului meu,voi face RESTRUCTURAREA STATULUI,REFORME IMPORTANTE in SANATATE(vreo 300000 de morti in timpul pandemiei),IN EDUCATIE,(scoala inchisa un an de zile de unu care cica este profesor).REFORME in MARILE SISTEME PUBLICE,(desfiintarea SIJ,numirea unor IMBECILI in fruntea Ministerelor,IMPARTIREA BANILOR numai pentru Partidele din COALITIA MORTII si SARACIEI).REDUCEREA BIROCRATIEI,(schimbarea unor profesionisti cu tot felul de analfabeti,ospatari sefi de spitale).RESPECTUL pentru CONTRIBUABILI(taierea salariilor si pensiilor -prin inghetarea lor).NOUL PARLAMENT,GUVERNUL IMPREUNA cu MINE,vom face REFORME in BENEFICIUL CETATENILOR,(am furat de o sa ramaneti mai saraci voi cetatenii Romaniei dupa terminarea mandatului meu,mai rau ca si atunci cand stramosii vostrii ereau IOBAGI).Acestea sunt binefacerile lui IOHANNIS promise romanilor de care rad si curcile.Ce ziceti domnule IOHANNIS,cu aceste MARETE REALIZARI,puteti sa mancati azi de ziua dumneavoastra niste ICRE NEGRE sa beti un LAGAVULIN si o SAMPANIE de 200000 de mii de lei.?Cred ca da.Asa ca noi Romanii,va dorim LA MULTI ANI,insa in TARA dumneavoastra de ORIGINE ca in Romania,s-a saturat lumea de PROMISIUNI MINCINOASE.!

    nu intelege cum functioneaza justitia. Daca el a vazut ca a cere unui om sa plateasca niste cheltuieli electorale de 50.000 de EUR nu inseamna ceva penal, ca a conduce un Audi A6 de la un asfaltator cand esti ministrul transporturilor si in stare de ebrietate este perfect normal atunci e clar ca nu are cum sa inteleaga ce inseamna probele unui dosar penal. O reptila gretoasa.

    ... SE AUTO PEDEPSEȘTE . MAI CONCRET !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb