LUDOVIC ORBAN: ''Nu susţin certificatul verde COVID, mi se pare o măsură care încalcă grav câteva principii''

G.B
Politică / 15 decembrie 2021

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Deputatul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că nu susţine ideea certificatului verde COVID, deoarece obligativitatea prezentării acestuia "încalcă grav câteva principii", inclusiv dreptul la muncă, "o chestiune fără precedent", potrivit Agerpres.

"Eu nu susţin certificatul verde şi mi se pare o măsură care încalcă grav câteva principii. Noi măsurile de restricţie (...) le-am luat în numele protejării dreptului la viaţă, care este un drept fundamental, le-am luat temporar, numai în perioade care erau necesare şi ele au fost valabile pentru toţi, pentru că, de fapt, nu aveau obiectivul decât să protejeze sănătatea şi să împiedice răspândirea virusului", a afirmat Orban, la Realitatea Plus.

El a menţionat că, în acest context, sunt restrânse drepturi ale cetăţenilor.

"Asta cu certificatul verde, nici nu ştiu, a apărut de la nivel european în primă fază, deşi nu este adevărat, aşa cum susţin mulţi, că ne impune Comisia Europeană. Ăla este un certificat de circulaţie internaţională, dar nu este un certificat prin care să restrângi dreptul la muncă, dreptul la cultură, dreptul la educaţie, dreptul la protecţie socială. După aia, n-ai o justificare", a explicat el.

Potrivit lui Orban, ar fi vorba despre o "discriminare" între vaccinaţi anti-COVID şi nevaccinaţi.

"Se ştie clar că persoanele care sunt vaccinate sunt persoane care pot să transmită virusul. Eu nu pot, din punct de vedere epidemiologic, să justific o diferenţiere, o discriminare între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate, atât timp cât şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate pot să transmită virusul. Să afectezi dreptul la muncă, asta e o chestiune fără precedent, pentru că este o gravă afectare", a punctat parlamentarul.

Fostul preşedinte al PNL a precizat, totodată, că se pronunţă împotriva vaccinării obligatorii.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. În căutare disperată de voturi spui prostii și îmi pierd ultima brumă de simpatie!

    1. Auzi la Orban notiuni de drept: "... dar nu este un certificat prin care să restrângi dreptul la muncă, dreptul la cultură, dreptul la educaţie, dreptul la protecţie socială ...".

      A stat atat de mult cu avocati prin preajma (ma refer la membri ai PNL-ului) dar nu s-a prins nimic de el. 

      Tovarase Orban, vezi ca toate drepturile mentionate de dumneata sunt subsecvente dreptului la viata si dreptului la sanatate, ca fara alea nu le mai pupa nimeni pe celelalte. 

      Asa ca pune-ti ordine in minte, reformuleaza discursul, nu mai paste si tu pe pasunea nationalismului, si vino cu ceva decent in public, ca m-am saturat de habarnisti aflati in treaba.

      Daca nici tu si daca nici acum nu va propuneti ca alternative viabile atunci adio viitor pentru tara noastra! 

      Corect! Cred ca ii cauzeaza vopseaua aia de par. Adauga chimicale la deja prea afectatul bun simt si onoare politica a perdantului Orban.

      Prietene, te uiți prea mult la Prosteve, Latrina3, Labe-1, șamd.

      Înțeleg faptul că propagandiștii de mai sus nu-ți spun realitatea: vaccinul NU protejează împotriva bolii și odată infectat, ca vaccinat, transmiți boala exact ca un nevaccinat. Deci acel certificat verde (în realitate nazist) nu are utilitate medicală! Vaccinul protejează într-o anumită măsură de cazurile grave de COVID.

      De-asta e important să nu fi ignorant! Informează-te! Ieși din bulă, conștientizează că televizorul și societatea te vor prost! 

    Ordinul dat de la Bruxelles: certificatul verde, obligatoriu din decembrie

    Alexandru Rafila ne spune că vaccinarea este un gest de iubire 

    Aproape toți politicienii din coaliția de guvernare au susținut, la unison, că Legea certificatul verde va fi adoptată în decembrie. Este din ce în ce mai evident că acesta este ultimatumul dat de Bruxelles, având în vedere că și Luxemburgul va vota, tot în decembrie, legea ”rușinii”, cum o numește populația. În afară de Italia și Grecia, care au mers pe forma extremă, nicio țară nu și-a permis să impună obligativitatea generală a certificatului verde la locul de muncă. 

    Marcel Ciolacu a anunțat și el că Legea certificatului verde va fi votată luna aceasta, spulberând orice speranță a vreunei amânări. Votul pentru o asemenea lege înseamnă, fără niciun fel de îndoială, sfârșitul drepturilor și libertăților omului în România. Bruxelles-ul presează însă, și nu numai în țara noastră, ci și în Luxemburg, unde a și fost fixată data de vot a certificatului verde, în 18 decembrie, în ciuda protestelor și opoziției cetățenilor. Ce este certificatul verde? O obligație foarte puțin fardată pentru vaccinare. 

    Faptul că se permite alternativa testării este doar o iluzie, pentru că prea puțini sunt cei care își vor permite să plătească testele, în special în țările sărace, cum este România. Că veni vorba de testare, în coaliție se poartă discuții aprinse pe tema gratuității testelor, în care PSD este polițistul bun și generos, iar PNL și UDMR sunt polițiștii răi, care spun că bugetul nu poate susține așa ceva. Atenție la nuanțe, însă. Nici PSD nu este polițistul bun, ci doar creează această senzație, Alexandru Rafila nu a spus niciodată și nici în amendamentele proiectului de lege nu se regăsește așa ceva, că testele gratuite se vor da pe o perioadă nelimitată. În niciun caz. Discuțiile în contradictoriu la nivelul coaliției se purtau pe marginea perioadei de gratuitate a testelor, o lună, două, sau deloc. Foarte mulți români au înțeles că se introduce și testarea pentru o lună-două, după care se termină cu pandemia și cu insistența pe vaccinare. Nimic mai fals. Vaccinarea mascat obligatorie nu va dispărea, ci se vor face presiuni crâncene până când și ultimul răzvrătit se va supune. 

    S-a sucit Rafila 

    Puțini au observat faptul că, din discursul lui Alexandru Rafila, a dispărut partea cu introducerea certificatului verde pe o perioadă limitată, atunci când incidența cazurilor crește peste 1,5. Era poate cea mai importantă măsură, care mai lăsa un dram de speranță că nu vom trăi permanent în frică și în dictatură. Chiar dacă și aceasta era restrictivă, în sensul că statele cu 1,5 la mie incidență, la nivel mondial, sunt trecute în zona verde. Și chiar dacă ridicarea obligativității certificatului însemna să ai, timp de trei săptămâni consecutiv, sub 1 la mie incidență, cifre ce puteau fi ușor manevrate din pix. Chiar și așa, exista o ușoară urmă de normalitate, mai ales că Rafila a și afirmat că nu poți introduce certificat verde când numărul de cazuri a scăzut extraordinar de mult. Toate acestea s-au pierdut și noul discurs al lui Rafila conține, obsedant, vaccinarea. 

    ”Trebuie să le dăm oamenilor o alternativă până se vaccinează”, a spus ministrul Sănătății și nu este prima oară când o spune. Adică, mai pe înțelesul tuturor, ne dă un răgaz de o lună, cel mai probabil, ca să avem timp să ne vaccinăm, dar de vaccinare nu scapă nimeni. 

    Vaccinul este ”iubire” 

    ”Vaccinarea, testarea, protejarea celor cu care trăim zi de zi sunt un gest de iubire”, a spus Alexandru Rafila la întâlnirea cu romii. Sigur, vaccinul este iubire, și nici nu ar avea cum să fie altceva în agenda ministrului Sănătății. Pentru că nu trebuie să uităm nicio clipă faptul că Alexandru Rafila este reprezentantul OMS în România, același OMS care și-a trimis emisarii să facă presiuni în Parlamentul țării noastre pentru votul certificatului verde obligatoriu la locul de muncă, pentru a forța vaccinarea în masă. O încrâncenare inexplicabilă, atâta vreme cât România, proasta Europei, a rămas singura zonă verde de pe bătrânul continent. 

    1. Stai sa vezi ce verzi o sa fim noi intre jumatatea lui Ianuarie si finalul lui Februarie: o sa plezneasca romanismul nostru pe la cusaturi de cata tragedie o sa traim din cauza nevaccinatilor.

      In fine, poate se mai curata tara asta de votanti PSD cu ocazia asta, asa ca sa vedem si partea buna a paharului! 

      Tu esti d-ala care crede ca e normal sa faci si doza 4 si doza 5 si tot asa . Care este logica ? Unde este adevarul? Care este logica ta ca vor explode cazurile din cauza nevaccinatilor IN CONDITIILE IN CARE VACCINATII IAU VIRISUL, DAU VIRUSUL SI FAC BOALA? Restrictiile la mall nu inseamna altceva decat ca va dati virusul intre voi vaccinatii.

      Saracul de tine! Te vei chinui si vei crapa ca sclav vaccinat, si nici macar nu-ti vei da seama de asta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb