LUDOVIC ORBAN: ''Orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau alte taxe trebuie dictată de conjunctura economică''

G.U.
Politică / 23 august 2020

''Orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau alte taxe trebuie dictată de conjunctura economică''

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, la Târgu Jiu, că orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau de alte taxe trebuie să fie "raţională" şi să ţină cont de conjunctura economică şi de interesele României, transmite Agerpres.

Şeful Executivului a arătat că România are un sistem de taxare "uşor peste media taxărilor din alte ţări europene", iar autorităţile trebuie să găsească un echilibru, punctând că nevoia principală a ţării este aceea de dezvoltare economică.

"Noi nu putem fixa redevenţe fără să ţinem cont de tot ceea ce înseamnă piaţa mondială, să ţinem cont de legislaţia europeană, de tipul de taxare practicat de celelalte ţări. Acest slogan cu creşterea redevenţelor pentru a creşte veniturile riscă să creeze efecte contrare, pentru că orice investitor, orice companie care este implicată în procesul de exploatare a resurselor naturale, în momentul în care ia decizia să susţină investiţii, ţine cont şi de sistemul de taxare care există în România, iar ce pot să vă spun comparativ cu sistemele de taxare din alte ţări - România nu are paradis fiscal, ci dimpotrivă, avem un sistem de taxare chiar uşor peste media taxărilor din alte ţări europene. Noi trebuie să găsim un echilibru între nevoile efective pe care le are România de dezvoltare - cel mai important lucru pentru România este să ne dezvoltăm economic. (...) Ca atare, orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau de alte taxe trebuie să fie raţională şi dictată de conjunctura economică şi de interesele pe care le are România", a precizat Ludovic Orban.

Premierul a participat, astăzi, la inaugurarea Staţiei Turbocompresoare Bibeşti, obiectiv de investiţii realizat de Transgaz, inclus în proiectul BRUA, Faza 1.

În acest context, Ludovic Orban a reiterat obiectivul Guvernului de a extinde magistralele de gaze din România şi de a înfiinţa reţele de distribuţie în cât mai multe localităţi, reamintind şi despre apelul de proiecte pentru extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale.

"Am vorbit cu dl ministru Boloş şi am avut discuţii la nivelul Comisiei Europene pentru a majora suma alocată iniţial, şi anume 234 de milioane de euro, în cazul în care vor fi foarte multe proiecte care vor avea nevoie de finanţare. De asemenea, în exerciţiul 2021 - 2027 vom aloca încă 800 de milioane euro în cadrul exerciţiului financiar multianual cu acelaşi scop, de a extinde reţelele", a susţinut premierul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Iohannis și Orban sunt slugile corporațiilor occidentale fascisto-capitaliste; declarațiile lor ticăloase de spugarnicie, contrare interesului național al poporului român, spun totul.

    asta a fost tot timpul scopul dreptei , slujirea strainilor si prostirea romanilor . Asa sa va Ajute !

    1. Doar doi tampiti? Tot mai puțini? Cine a vândut SNP ?

    Asta inseamna sa fi tradator, nu indraznesti sa cresti redeventele, nici sa impozitezi profiturile multinationalelor care isi exporta cu succes profiturile, neplatind nimic Romaniei, in schimb acesti tradatori fura de la copiii nostri, le este usor, pentru ca pot. Le fura alocatiile prin nedublarea acestora, nu aloca 6% din PIB pentru educatie (fura tot de la copiii nostri), desi este Lege din 2011, baga cate o derogare PSD si PNL de la lege. Fratilor, nu mai votati aceste partide tradatoare PSD si PNL. PSD=PNL=1%. Hai ca putem, acum, nu peste 4 ani.

    Spre deosebire de idioteniile clocite de fosta guvernare.Au pus taxe si impozite pe gaze in prostie si acum se uita cum sta gazul pe fundul marii Negre.Credeau ca o sa extraga cineva gazul pe gratis, eventual sa mai dea si bani din buzunar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb