LUDOVIC ORBAN:  Planul de rezilienţă şi recuperare, necesar pentru finanţarea prin programul Next Generation EU

G.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 22 iulie 2020

Guvernul trebuie să accelereze procedurile pentru pregătirea Acordului de parteneriat, privitor la bugetul Uniunii Europene 2021-2027, a declarat, ieri, premierul Ludovic Orban, după ce Consiliul European a aprobat cadrul financiar multianual 2012-2027.

Ludovic Orban a mai spus: "România va beneficia, în următorii ani, de sume de care nu a beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro. De asemenea, va trebui să pregătim prin Ministerul Agriculturii, Planul Naţional Strategic şi prin Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de coordonator, trebuie să accelerăm elaborarea planului de rezilienţă şi recuperare pe care va trebui să îl prezinte fiecare ţară, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanţare din "Next Generation EU". Chiar dacă foarte puţini se aşteptau ca, la Consiliul European, să se ajungă la un acord, datorită multor poziţii divergente, (...) s-a ajuns la acest acord care chiar este istoric şi care ne permite să privim cu încredere în viitor, atât noi ca români, cât şi Uniunea Europeană, în ansamblul său. O decizie fundamentală care va pune bazele posibilităţii de a finanţa toate proiectele de dezvoltare pe care le-am gândit pentru România".

Premierul a solicitat miniştrilor şi autorităţilor centrale şi locale atenţie sporită în pregătirea programelor, proiectelor, în pregătirea tuturor documentelor necesare pentru a putea asigura o absorbţie cât mai eficientă şi cât mai rapidă a acestor resurse impresionante care vor servi programului de dezvoltare economică şi nu numai a ţării noastre.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romania va trece inevitabil la un regim fascist corporatist, în care gradul, nivelul de sclavie și înregimentarea moderna va atinge noi culmi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb