LUDOVIC ORBAN: "Probabil, după 1 iunie, va fi reglementat sectorul turistic"

B.A.
Miscellanea / 16 mai 2020

"Probabil, după 1 iunie, va fi reglementat sectorul turistic"

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că Guvernul va reglementa, probabil, după data de 1 iunie, condiţiile în care va fi deschis sezonul estival din acest an.

El a declarat, în Vama Albiţa, unde a fost prezent la întâmpinarea cadrelor medicale care au participat la o misiune medicală în Republica Moldova, că intenţia Guvernului este de "a permite" sezonul turistic estival.

"Din 15 mai, hotelurile sunt deschise. Singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide, dar masa va putea fi servită în sistem de room-service, în cameră. În ceea ce priveşte sezonul estival, sigur că, probabil, după data de 1 iunie, vom reglementa acest sector. Intenţia noastră, sigur, este în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, este să permitem sezonul turistic estival", a afirmat şeful Executivului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sectorul turistic e piatra de temelie pentru atenuarea caderii din trim 2/2020 - doar daca dati drumul la turism la mare si munte concomitent de la 1 iunie.

    MISCATI-VA NAIBII REPEDE!  

    de asemenea revenirea consumului si sustinerea puternica din partea turismului intern vor conduce la curbarea pozitiva si cresterea PIB in trim 3 / 2020 

    Nu ignorati turismul. E exact picatura necesara sa umple paharul pentru un PIB care sa evite recesiunea tehnica de 2 trimestre consecutive.

    Orban, misca-te repede de tot cu turismul si nu ignora presiunea severa din partea cererii pe turismul estival intern. Orice zecime de procent de crestere a PIB conteaza (mai ales la nivelul trimestrelor 2 si 3 / 2020) . Ma intelegi?  

    Trebuie deschis imediat totul, nu mai cautati imprumuturi externe ca solutia o aveti in tara dar nu vedeti.In loc sa se uite la ONJN cate firme inregistrate in Malta si alte locatii specifice paradisurilor fiscale, au autorizatie pana in 2026, fac cu totul altceva in incercarea deturnarii ideii de a gasi bani in tara(sau scosi din tara inainte de epidemie) incep sa caute ajutor la FMI si BERD care dupa cum spunea cineva mai sus se repeta aceeasi greseala. Conform site-ului ONJN sunt listati operatorii economici si sediul acestora, dintre care :

    - 21 de operatori cu sediul in Malta 

    - 1 operator cu sediul in Croatia 

    - 1 operator in Anglia 

    Oare cum se platesc impozitele la aceste firme, cand Codul Fiscal Legea 227/2015, ii lasa sa incaseze numerar fara limita, la fel si cei de la banca prin ATM, cand noi multimea avem limita de 5000 Lei de plata intre persoane, iar daca ma duc la banca sa scot bani 2000 Euro in lei, ma intreaba ce fac cu ei si ma pune sa fac o cerere dupa care sa astept 3-5 zile pana vin banii. Vi se pare corect? 

    De pe site-ul ONJN: 

    "În atenția operatorilor economici licențiați, care au desfășurat activitate în domeniul jocurilor de noroc în perioada 2015-2018, ce nu au putut fi contactați de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, la sediul social declarat, în vederea transmiterii notificărilor privind plata contribuțiilor anuale stabilite de art. 10 alin. (4) din OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările și completările ulterioare, aducem la cunoștință notificările prin următorul anunț: ......."  

    Cei care nu puteau fi contactati erau atat din Romania cat si din Malta. Despre ce vorbim aici? Nu si-au platit contributiile? Cautati in Malta ca sigur o sa ii gasiti , nici nu va lasa sa intrati in tara.Pana ajungeti acolo isi muta banii in Seycheles sau alte insule de o sa va plimbati tot globul, iar noi ramanem aici fara salarii. Ne imprumutati in numele nostru, vorbiti pentru noi si luati decizii in locul nostru, dar nu vedeti Codul Fiscal si alte portite lasate pentru cei care sunt multinationale sau alte firme din alta tara. 

    Ne-ati pus casa de marcat noua fiscala cu Internet sa ne verificati permanent daca suntem corecti, dar acesti operatori(firme) din alta tara, au casa de marcat fiscala???

    Decat sa va mai vaitati ca nu ii gasiti sa isi plateasca contributiile mai bine nu ii mai autorizati. Toate strazile sunt pline numai de case de pariuri care au sediul in alta parte , "offshore-uri" si nu platesc nimic, in loc sa avem pe strada orice altceva decat case de pariuri, cazinouri,case de schimb , banci ,amanet.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb