Ludovic Orban salută decizia de demitere a lui Streinu Cercel

A.M.
Politică / 23 aprilie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern că salută demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, menţionând că "pe de altă parte, a durat cam mult". Totodată, Orban a precizat că nu este de acord cu revenirea în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava a doctorului Mircea Macovei.

"Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte, a durat cam mult. Puteam să ne mişcăm un pic mai repede, mai ales după grozăviile... Nu, că altfel ne...", a spus Orban, potrivit News.ro.

El a adăugat că nu poate accepta revenirea directorului medical al SJU Suceava, Mircea Macovei.

"Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, o spun limpede: nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă", a susţinut Orban.

Secretarul de stat Andrei Baciu a replicat că îi va transmite ministrului Sănătăţii acest lucru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia. Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Orban a afirmat, de asemenea, că trebuie pregătită repornirea economiei, dar ritmul repornirii nu va fi determinat de voinţa nimănui, ci de limitarea răspândirii virusului.

"Ritmul repornirii nu va fi determinat de voinţa noastră. Deciiile se vor lua în funcţie de riscul de răspândire. Un lucru este cert: trebuie să păstrăm la turaţie maximă motorul care este reprezentat de investiţii - publice sau făcute de companii", a spus Orban.

Acesta a afirmat că trebuie susţinute atât investiţiile companiilor care sunt în coordonarea ministerelor, cât investiţiile private.

"Noi trebuie să ne asigurăm că tot ce depinde de zona publică se desfăşoară cu viteză maximă, fără nicio poticnire. Trebuie să accelerăm procedurile", a spus premierul, adăugând îndemnul "investiţi, investiţi, investiţi".

În ceea ce priveşte obligativitatea de a purta măşti după data de 16 mai, premierul a anunţat că această decizie va genera o cerere foarte mare pe piaţă, iar autorităţile trebuie să genereze o ofertă la nivelul cererii.

Orban a cerut Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei să se mobilizeze în această chestiune.

"Cred că trebuie să vă mobilizaţi, şi nu numai Ministerul Sănătăţii, Ministerul Economiei, domnul Virgil Popescu. Obligativitatea de a purta măşti după 16 mai va genera o cerere foarte mare pe piaţă. Noi trebuie să generăm o ofertă la nivelul cererii astfel încât să nu existe posibilitatea de a se specula un decalaj între cerere şi ofertă. Ştiu că v-aţi preocupat de la început de chestiunea dezvoltării capacităţilor de producţie în România pentru astfel de materiale, echipamente, substanţe şi chiar vă solicit să utilizăm la maxim capacitatea de producţie adică liniile de producţie achiziţionate să fie puse în stare de funcţiune acolo unde putem interveni direct. De asemenea, să găsim toate formule de sprijin pentru producători astfel încât să aibă materia primă necesară, să aibă capitalul de lucru astfel încât să producă la maximă capacitate", a anunţat Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti în spaţiile publice închise şi în transportul în comun.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. somerul se bucura pentru oricare demis care ar putea sa-i submineze "autoritatea"...urmeaza arafat. palestinianul il incurca si pe dulap. noroc ca ramanem cu nelutu si somerul! dezastrul e garantat!

    1. Câtă dreptate ai stimabile! Soluția ar fi : reinstalarea ca prim ministră Vasilica de Videle, Teodorovici unde se pricepe el dar să îl înlocuiască și pe Isărescu, Vâlcov să reînvie acel strălucit Program de guvernare pt. Români, Sevill Saydek de BELINA Lake Sub-Premieră, etc.___Darrr, CU un telefon cu fir-director la Rahova. Jupânul să stea cu ochii pe ei, să-i indrume dar să nu iasă în libertatea

      asta cu microorganisme mușcătoare... nu i-ar sta bine cu mască și fără mustață...  

      stimabile, si tu ai avea loc intr-un astfel de guvern. te simt pregatit si dornic sa iti arati valoarea! ai si vorbele la tine, gata sa combati orice idee, se vad si stelutele....hai, baga-te!

      ps - cand ajungi sa o aduci in discutie pe veorica doar sa arati ca totusi somerul nu e cel mai jalnic, nu prea mai e nimic de comentat! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb