"LUKoil" şi-a majorat producţia de hidrocarburi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 noiembrie 2007

Producţia totală de hidrocarburi comercializabile a grupului petrolier rus "LUKoil" (incluzând companiile subsidiare şi partea ce-i revine din producţia companiilor afiliate) a totalizat, în primele nouă luni din 2007, 2,18 milioane barili echivalent ţiţei pe zi, cu 43 mii barili echivalent pe zi mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează "LUKoil" România.

Producţia de ţiţei a grupului a totalizat 1.967 mii barili pe zi (o creştere de 2,3%) sau 72,7 milioane tone. Companiile subsidiare ale "LUKoil" au produs 70,8 milioane tone de ţiţei, cu 3,5% mai mult decât anul trecut. Producţia de gaze naturale şi gaze de sondă comercializabile a grupului a fost de 9,95 miliarde metri cubi, cu 0,4% mai puţin decât în primele trei trimestre din 2006.

Factorii care au influenţat rata de creştere a producţiei "LUKoil" au fost vânzarea, la sfârşitul lunii aprilie, a participaţiei sale de 50% din acţiunile firmei "Caspian Investments" (fosta "Nelson Resources"), angajată în explorarea şi producţia de hidrocarburi în Kazahstan, precum şi limitele stabilite de "Gazprom" cu privire la preluarea gazelor naturale.

Cantitatea de ţiţei prelucrată în rafinăriile proprii ale companiei din Rusia a crescut cu 9,5%, atingând 31,51 milioane de tone, datorită extinderii capacităţi şi modernizării, precum şi a marjelor de profit din rafinare ridicate din Rusia. În ciuda unei reduceri temporare a cantităţii de ţiţei prelucrate, datorită reviziei programate a rafinăriei bulgare din Burgas, producţia rafinăriilor proprii din alte ţări a rămas aproape neschimbată, totalizând 7,13 milioane de tone în primele nouă luni din 2007. "LUKoil" a rafinat 38,64 milioane tone de ţiţei în unităţile sale proprii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb