LukOil va livra la 1 iulie motorină cu biodiesel cumpărat de la Bioromoil

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 iunie 2007

LukOil va livra, de la 1 iulie, pe piaţa românească, motorină cu un conţinut de 2% biodiesel, după ce a semnat un contract de achiziţie biocomponent de la Bioromoil Brăila, a declarat, joi, agenţiei NewsIn, directorul general al Petrotel - LukOil, Igor Fedorinov.

"Avem un parteneriat semnat cu Bioromoil şi cumpărăm de la ei biocomponent, pe care ni-l aduc din Europa. Ei vor să construiască o instalaţie de producere a biodieselului şi ne vor vinde şi mai departe, dar produsul lor", a spus Fedorinov.

Directorul general al Petrotel-LukOil a refuzat să dea informaţii despre cantitatea de biocomponent, pe care o va achiziţiona compania sa de la Bioromoil sau despre valoarea contractului.

El a spus că "Petrotel-LukOil va cumpăra suficient biocomponent pentru a furniza pieţei româneşti motorină cu 2% biodiesel, conform legilor în vigoare".

Responsabilul Petrotel - LukOil a adăugat că Bioromoil va produce biocomponent pe teritoriul rafinăriei din Ploieşti, cele două companii având semnat un protocol de colaborare în acest sens.

"Nu ştim exact ce capacitate ar urma să aibă instalaţia de producere a biocomponentului pentru motorină bio. S-ar putea să producă doar pentru Petrotel - LukOil sau şi pentru vânzarea pe piaţa din România sau pe cea din străinătate", a mai afirmat el.

LukOil România vrea să producă, începând din a doua jumătatea a lui 2007, circa 60.000 de tone de biodiesel pe an, în cadrul Rafinăriei Petrotel-LukOil, în urma unei investiţii de aproximativ 18 milioane dolari, declarau, în luna decembrie a anului trecut, reprezentanţi ai Petrotel.

Rafinăria Petrotel - LukOil a înregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane de lei la o cifră de afaceri de 3,344 miliarde de lei.

Rafinăria a fost repornită la sfârşitul lui 2004 după un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani şi jumătate. LukOil a investit în Petrotel aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizare.

Potrivit datelor Depozitarului Central, la data de 01.11.2006, Petrotel-LukOil era controlată de LukOil Europe Holdings B.V., subsidiara înregistrată în Olanda a grupului petrolier rus LukOil, care deţinea 94,66% din capitalul social. Un alt acţionar semnificativ era Societatea de Investiţii Financiare SIF Muntenia care avea 2,53% din acţiunile rafinăriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb